Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaBebekBebek Gelişimi7 Aylık Bebek Gelişimi (Ne Yer, Neler Yapar?)

7 Aylık Bebek Gelişimi (Ne Yer, Neler Yapar?)

Bebeğinizin büyümesini izlemek heyecan verici değil mi? Onların ilk kez gülümsediğini görmek, devrildiğini izlemek, parmağınızı kavramalarını ve küçük kollarını boynunuza sarmasını görmek mükemmel bir duygu olsa gerek. Artık 7 aylık bebek gelişimi için yeni heyecanlara hazırlık yapmalısınız.

Yedi aylık bebeğiniz nihayet güler, temel hareketleri ve duyguları anlar, emeklemeye ve hareketli olmaya başlar. Küçük çocuğunuz yedi aylıkken, sonunda “hayır”ı anlayabilir ve adını söylediğinizde size sevgiyle bakabilir. Bu yaş grubundan itibaren çocuğunuz daha meraklı olacak, kelimeler oluşturmaya ve çevresindeki dünya hakkında daha geniş bir algı kazanmaya başlayacak.

7 aylık bebeğinizden ne bekleyebilirsiniz? Bir sonraki gelişimsel dönüm noktaları nelerdir? Ve önümüzdeki birkaç hafta içinde bebeğinizin alışkanlıklarından herhangi biri değişecek mi?

İşte 7 aylık bebek gelişimi ile ilgili beklentiler.

7 aylık bebek gelişimi

Her bebek farklı bir hızda büyür ve öğrenir, ancak bebeğinizin 7. ayının sonunda muhtemelen aşağıdakileri yapabilir:

  • Dört ayaktan kalk ve ileri geri sallanır
  • Kendi başına küçük yiyecekleri tutar
  • Sürünme hareketlerini sıkça yapar
  • Düşen bir şeyi arar


Ayrıca, bebeğinizin dili, tanıması ve sosyal becerileri de önemli bir gelişim aşamasındadır. İşte sizin ve bebeğinizin birlikte yapabileceği bazı kolay aktiviteler:

  • Birlikte olduğunuzda bebeğinizle sohbet edin.
  • Onu çeşitli seslere maruz bırakın ve kaynakları bulmasına yardımcı olun.
  • Bebeğinizin çıkardığı sesleri taklit edin ve bu sesleri tekrar etmesini sağlayın.
  • Radyo ve TV açık değilken sessiz zaman verin.
  • Tanıdık aile üyelerinden oluşan bir fotoğraf albümü oluşturun ve bebeğinizin yeni sözcükler söylemesine yardımcı olmak için kişileri işaret edin ve adlandırın.
7 aylık bebek gelişimi

7 aylık bebek gelişiminde beslenme

Geçen ay katı gıdaları tanıtmaya başlamadıysanız, yakında başlayacaksınız. Potansiyel gıda alerjilerini tespit etmeye yardımcı olmak için yavaş yavaş ve her seferinde bir tane yeni gıdalar eklemeyi unutmayın. Bebeğinizin belirli bir yiyeceğe karşı ciddi bir reaksiyonu varsa, doktorunuza başvurun.

Anne sütü veya bebek mamasına ek olarak göz önünde bulundurulması gereken gıdalar:

  • Demir eksikliği için güçlendirilmiş bebek tahılları (pirinç, arpa, yulaf)
  • Pürelenmiş et (tamamen pişmiş kırmızı et ve tavuk eti)
  • Püre veya ezilmiş meyveler (muz, armut, elma, şeftali)
  • Püre veya ezilmiş sebzeler (iyi pişmiş havuç, kabak ve patates)
  • Püre baklagiller (fasulye, nohut, börülce, mercimek ve barbunya fasulyesi)

Diş çıkarma

Çoğu bebek yaklaşık altı ayda diş çıkarmaya başlar, ancak üç ay kadar erken veya 12 ay kadar geç başlayabilir.
7. ayda bebeğinizin ilk dişlerinin çıktığını görebilirsiniz. Alt merkezi kesici dişler olarak adlandırılan alt iki ön diş, genellikle ortaya çıkan ilk dişlerdir.

Bebeğiniz diş çıkarmaya başladığında, muhtemelen normalden daha huzursuz olacaktır. Dişler patlarken, diş çıkarma sırasında kesinlikle bebeğinizin uykusu bozulur. Bununla birlikte, dişleri çıktıkça ağrıları artacaktır. Ağzına nesneler koyabilir ve onlara kemirebilir. 

Yukarıda belirtildiği gibi, bebeğin ilk dişleri genellikle yaklaşık altı ay içinde gelmeye başlar. Ancak bebeğinizin ilk dişi henüz gelmediyse endişelenmeyin! Her bebek farklıdır ve sizin bebeğinizde de çok yakında çıkacaktır.

7 aylık bebek gelişiminde uyku

Bazı bebekler, bu ayda katı yiyecekleri tanıttıktan sonra gece boyunca uyumaya başlayacaktır. Diğerleri ise geceleri birkaç kez uyanabilir. Her ikisi de gayet normal bir durumdur

Bebeğinizin uyku düzenleri yedinci ay civarında ciddi bir şekilde değişebilir, çünkü büyümeye başlarlar. Ayrıca, sağlam bir gece uykusunu kesintiye uğratabilen diş çıkarma dönemi geçirebilirler.

Bebeğiniz beş veya altıncı ayda gece uyuyorsa ve şimdi aniden birkaç saatte bir uyanıyorsa panik yapmayın. Büyüme atakları ve diş çıkarma bittiğinde, küçük çocuğunuz normal uyku programına dönmelidir.

Çocuğunuzun rahat bir şekilde gelişimi için uygun ortamı hazırlayın. 7 aylık bebek gelişimi sırasında herhangi bir beceriyi elde edemezse bebeğinizi üzerinde zorlanmayın. Her çocuk farklıdır ve farklı büyüme döngülerine sahiptir, bu yüzden sabırlı olun ve çocuğunuzun gelişimini teşvik edin.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et