Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaBebekBebek Bakımı9-12 Aylık Bebeklerin Uyku Düzeni

9-12 Aylık Bebeklerin Uyku Düzeni

Uyku sorunları bebeğin ilk yılının ikinci yarısında yaygındır. Bazı bebekler gece yarısı anneyi arayabilir veya ağlayabilir. Sonra anne veya baba odaya girdiğinde sakinleşebilir. Bu durum, bu süre zarfında gerçekleşen normal bir gelişim aşaması olan ayrılık kaygısından kaynaklanmaktadır. Ayrıca 9 ila 12. aylar, bebeklerin genellikle emeklediği, ayakta durmaya ve hatta yürümeye başladıkları yaşlardır. Aynı zamanda dişlerinin çıkmaya başladığı ve diğer birçok vücut değişikliğinin görüldüğü zamandır. Tüm bu değişiklikler 9-12 aylık bebeklerin uyku düzeni için problem olacağı açıktır. Ancak endişelenmeyin, bu normaldir ve programı yeniden ayarlayabilirsiniz.

Bu dönemde bebeğim ne kadar uyumalı?

Bu yaştaki bebeklerin çoğu, geceleri 9-12 saatlik bir süre dahil olmak üzere günde 12-16 saat uyumalıdır. Bebeğiniz muhtemelen günde iki kez gündüz uyuması yapar. Bazı bebekler 30 dakika, bazıları 2 saate kadar gündüzleri uyur. Dokuzuncu ayda, bebekler sabah yaklaşık bir buçuk saat ve öğleden sonra yaklaşık bir buçuk ila iki saat uyurlar. Çoğu bebekler, geceleri iyi uyur. 12. ay içinde, sabah uykusu yaklaşık bir saat ve öğleden sonra uykusu yaklaşık bir buçuk saat olur.

9-12 aylık bebeklerin uyku düzeni ve uyku gerilemesi

Uyku gerilemeleri, bebeğin normal uyku düzeninde geçici rahatsızlıklardır. Eğer küçük çocuğunuz bir gerilemeden geçiyorsa, gece uyumak veya daha sık uyanmak için daha zor zamanlar geçirebilir. Bebeğiniz ilk uyku gerilemesi deneyimini 4 ay civarında yaşamış olabilir. Ve 8 ila 10 ay arasında, bu tür uyku bozukluklarının tekrarlanması yaygındır.

Önemli bir gelişimsel dönüm noktasında ustalaştığında uyku gerilemesi vurma eğilimindedir, çünkü yeni bir beceri bulmak huzursuzluk için bir sebep olabilir. Ve 9 aylıkken, bebeğiniz emekleme, ayağa kalkma ve hatta ilk kelimesini söyleme gibi ciddi beceriler kazanıyor olabilir.

Neyse ki, bu uyku kesintileri uzun sürmez. Sıradaki yeni beceriyi kontrol ettikten sonra, gündüz ve gece uykusu normale döner.Bu arada, tutarlı bir uyku rutinini takip etmeye devam edin ve gece uyanırken sallama veya oyun oynama gibi bir yeni alışkanlık getirmeyin.  

9-12 aylık bebekler için uyku eğitimi

9 ay boyunca, bebeklerin çoğu gece kesintisiz olarak uyuyabilir (diş çıkarma, hastalık, uyku gerilemesi nedeniyle normal düzen engellenebilir). Ancak küçük bebeğiniz tam olarak alışkanlık edinmediyse ve daha fazla uyanık kalmak istiyorsa, uyku eğitimini düşünmek isteyebilirsiniz.

Bebeğinizi eğitmek gerekli olmasa da birçok ebeveyn bu yöntemlerin bebeklerinin daha iyi uyku alışkanlıkları geliştirmesine yardımcı olduğunu fark eder. Çoğu çocuk doktoru, bebeğiniz 4-6 aylık olduğunda uyku eğitimini denemeniz için size tavsiyede bulunacaktır. Bu yaşta, çoğu bebek gelişimsel olarak kendini nasıl yatıştırmayı öğrenebilir. 9-12 aylık dönem bebeklerin uyku düzeni için biraz daha zor olabilir. Çünkü geceleri bebeklerin uyanıp beslenme ihtiyacı sık sık olacaktır.

Hangi yöntemi seçerseniz seçin, tutarlılık başarının anahtarıdır. Bebeğiniz birkaç gece sıkıntı verebilir, ama sonunda yeni sisteme alışacaktır.

9-12 aylık bebeklerin uyku düzeni sırasında bebeğinizin bağımsız olarak uyumasını istiyorsanız, bu önemli beceriyi uygulama fırsatı verin. Emzirmek veya onu uykuda sallamak yerine, rahat ve uykulu olduğunda yatağa koyarak kendi başına uykuya dalmasına izin verin. Aksi takdirde, muhtemelen gece uyandığında ağlar ve tekrar uyumak için yardımına ihtiyaç duyar.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et