Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaBebekEmzirmeBebeğin Doyduğu Nasıl Anlaşılır?

Bebeğin Doyduğu Nasıl Anlaşılır?

Özellikle yeni anneler emzirmeye başladıktan sonra genellikle bebeklerinin yeterli süt almadığından endişe edebilir. Bu konu her annenin bebeğinin uygun beslenmesini istediği için oldukça anlaşılabilir bir durumdur. Emzirme sırasında bir bebeğin doyduğu ve ne kadar süt içtiğini tespit etmek zor olabilir. Bebeğin sadece anne sütü ile beslenmesi durumunda, yeterli anne sütü aldığını, belirlemek daha da güçtür. Burada her kadının farklı bir emzirme deneyimine sahip olabileceğini anlamak önemlidir. Bazı kadınlar hiperlaktasyona eğilimlidir, yani bebeklerinin tüketebileceğinden daha fazla anne sütü üretirler. Öte yandan, bazı kadınlar anne sütünün gelmesinin zaman alabileceği düşük süt kaynağına sahiptir. Bazı bebekler çok kolay emmeye alışırken, bazıları bu konuda sorunlarla karşılaşabilir.

Bebekler de anneler gibi farklıdır. Bazı bebekler günde birkaç kez beslenmeye hevesli görünebilir. Bazıları ise beslenmeden saatlerce uyumaya devam edebilir. Böyle kafa karıştırıcı bir senaryoda yeni anne, anne sütü tedarikinin yeterli olduğunu ve bebeğin her emmede yeterli süt aldığını gösteren bazı belirtileri bilmek ister.

Emzirirken bebeğin doyduğu nasıl bilinir?

Bebeğinizin ne zaman doyduğunu bilmek çok önemlidir. Açlığı günden güne veya emmeden emmeye değişebilir. Bu zor bir süreç değildir, ancak başka hangi işaretlerin aranacağını öğrenmede biraz güven ve beceri gerektirir. Bebeğin doyduğunu belirten bazı işaretler şunlardır:

bebeğin doyduğu

1. Bebeğin memeden uzaklaşması

Bebeğiniz meme ucunu dilini kullanarak iterse veya başını göğsünüzden çevirmeye çalışırsa, muhtemelen doymuştur.

2. Bebeğin dikkatinin dağılması

Bebeğin süt içmek yerine oynamaya ve etrafına bakmaya başlaması durumunda, henüz aç olmadığını gösteren bir işaret olabilir.

3. Bebek beslendikten sonra ağlamaya başlaması

Bebeğiniz, doyduğunu gösteren bir emme seansından sonra memede ağlamaya veya huzursuz olmaya başlayabilir.

4. Emme hızı yavaşlaması

Bebeğinizin daha uzun duraklamalar ile daha yavaş ve daha hafif emmeye geçmesi onun doyduğunu gösterebilir.

5. Emme sırasında uykuya dalması

Karın doyması üzerine bazı bebekler emerken uykuya dalabilir. Bebekler, mideleri küçük olduğundan ve doydukça uykulu görünebildiklerinden, emzirildikten sonra birkaç dakika içinde kendini belli edebilirler.

6. Bebeğin ellerini açması

Emzirmenin sonunda bebeğinizin ellerinin parmaklarınızla gevşediğini fark ederseniz, onun artık aç olmadığını gösterebilir.

7. Bebeğin vücudunda gevşeme olması

Bebeğinizin duruşunun beslendikten sonra rahatlamaya ve gevşemeye başladığını düşünüyorsanız, yakında doyacağından emin olun.

8. Gaz çıkarma ve süt akıtma

Bazı bebekler beslendikten sonra bir geğirme yaşayabilir, burada biraz süt genellikle ağzından dışarı damlar ve bu bir tokluk işaretidir.

9. Bebeğin hıçkırıkları

Uzmanlar, bebeklerdeki hıçkırıkların karnının çok dolu olduğuna dair bir işaret olduğuna inanır. Mide dolgunluğu nedeniyle gıda ve asit yukarı kalktığında reflü nedeniyle hıçkırık oluşabilir.

Bebeğinizin süt alımıyla ilgili herhangi bir endişeniz varsa, bebeğin doyduğunu bu belirtilere rağmen anlayamıyorsanız, size en iyi tavsiyeyi vermesi için doktorunuza gidin.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et