Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaBebekBebek BeslenmesiBebekler İçin Besleyici Çorba Tarifleri

Bebekler İçin Besleyici Çorba Tarifleri

İlk altı ayını anne sütünün besleyiciliğiyle tamamlayan ufaklıklar için ek gıdaya başlama günlerinin gelmiş olması oldukça sevindirici olmasıyla birlikte aslında bir o kadar da zahmetli bir dönemin de başlangıcıdır. Altı aydır anne sütünün tadına ve rahatlığına alışmış olan bebeklerinizin artık damak yapısını da ek gıdaların tüketimi için gelişmeye başladı. Bebekler İçin Besleyici Çorba Tarifleri hem anneler hem de bebekler tarafından çokça sevilmektedir.

Bebeğiniz için yapacağının çorbalarda dikkat etmeniz birkaç husus bulunmaktadır. Öncelikle onun gelişimine katkısı olan bu yiyecekleri mevsimine göre seçmeniz özellikle önem arz etmektedir. Mevsiminde sebze ve meyve tüketmeye başlaması onun ilk damak tadının oluştuğu bu dönemlerde ve ilerleyen yaşlarında oldukça etkili olacaktır. Aynı zamanda ona mümkün olduğunca farklı sebze ve meyveyi tattırmanız ileride yemek seçmeyen bir çocuk olabilmesi ve gelişimi için gerekli tüm vitaminleri alması açısından da çok önemlidir.

Besleyici Çorba Tarifleri

Bebeklerin Çorbalarını Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir anne olarak bilincinde olsanız da dikkatinizden kaçmaması için hatırlatma ihtiyacı duyduğumuz bir iki ufak nokta daha var. İlk olarak bebeklerde ilk on iki ay içindeyken inek sütü tüketimi önerilmemektedir. Bu yüzden de süt çorbaları yerine yoğurt çorbalarını tercih edebilirsiniz. Bebeğinin gelişimi için son derece önemli olan kalsiyumu yoğurt çorbalarıyla da ona sunabilirsiniz. İkinci olarak tuz tüketimine başlamayı da on ikinci aydan sonra yapmanızda fayda var. Hatta tuz tüketimini minimumda tutmanız ilerleyen yaşları için de sağlıklı bir adım olacaktır. Ve son olarak da yaptığınız çorbalar tuz ve diğer baharatlar gibi yağı da mümkün olduğunca az kullanmanızda fayda var.

İlk altı aydan hafif hafif yapmaya başladığınız çorbalarda genel olarak sebze ve bakliyatları haşlayıp pişirdikten sonra blender yardımıyla ezmeniz bebeğiniz tüketimi açısından da oldukça rahat olacaktır.

Sebzeli Çorba Tarifi

Kış veya yaz mevsiminde bulunmanıza göre mevsim sebzelerini kullanarak rahatlıkla hazırlayacağınız oldukça da besleyici bir çorbadır. Sebze çorbalarını özellikle patates ve havuzla tatlandırabilirsiniz. Özellikle tatlı patates çocukların çorba itirazlarına karşı rahatlıkla kullanabileceğiniz bir üründür.

Ispanak, semizotu, maydanoz, kereviz yaprağı ve enginar gibi yeşil sebzelerin çorbasını yaparken patates, havuç ve bal kabağı gibi besleyici ürünlerle çorbalarını hem tatlandırabilir hem de kıvam kazandırabilirsiniz. Ayrı ayrı haşladığınız yeşil sebzelerden birkaçını havuç ve patates gibi sebzelerle ya da mercimek ve pirinç gibi bakliyatlarla birlikte blenderdan geçirdikten sonra içerisine biraz su ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyarak seyreltebilirsiniz.

Bebekler genel olarak bal kabaklı çorbaları çok sever ve kolaylıkla tüketirler. Bal kabağı hem besin değeri hem de lifli yapısından dolayı bebeğiniz için oldukça besleyici bir gıda olmasına rağmen ishal yapma potansiyeli olan bir gıdadır. Bu yüzden de bal kabaklı çorbası yapacağınız zaman bu durumu göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

bebekler için çorba

Yoğurt Çorbası Tarifi

Bebeklerin hem kemiklerinin güçlenmesi hem de sindirim sistemine yardımcı olması açısından en çok tercih edilen çorba türlerinden biri de kuşkusuz yoğurt çorbasıdır. Un, yoğurt, su ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile rahatlıkla hazırlayacağınız yoğurt çorbası bebeğinizin de oldukça hoşuna gidecektir. Bir kase yoğurt ve bir yemek kaşığı un iyice karıştırıldıktan sonra yoğurtun kesilmemesi için bir su bardağı ılık su yavaş yavaş ilave edilmeli ve unlu yoğurt karışımımız yavaş yavaş seyreltilmelidir. Sonrasında zeytinyağının da eklenmesiyle birlikte tencerede pişirilmeye bırakılan yoğurt çorbanızı ara ara karıştırmanız yeterli olacaktır.

Bebekler İçin Besleyici Çorba Tarifleri mevsim yeşillikleri doğrultusunda genişletebilir ve farklı sebze ve tahıl eşleştirmeleriyle onun için yeni tatlar oluşturabilirsiniz. Bu konu ile ilgili diğer annelerimize soru sormak için soru&cevap platformumuza göz atmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et