Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik12. Hafta Gebelik12 Haftalık Gebelikte Karnın Belli Olmaması Normal Midir?

12 Haftalık Gebelikte Karnın Belli Olmaması Normal Midir?

12. haftada, bebeğinizin şekli daha belirgin olabilir ve hatta dış dünyaya bile görünebilir. Ancak, kıyafetleriniz biraz dar olsa da, bu noktada henüz belirgin bir hamile göbeğiniz olmayacaktır. Ortada biraz kilo almış gibi görünebilirsiniz ya da hiç kimseden farklı görünmeyebilirsiniz.

Durum ne olursa olsun, 12 haftalık hamile karnınızın büyük, küçük veya görünmeyen tarafının tamamen normal olduğunu bilin. Bebek şişlikleri, kadının boyutuna ve şekline ve bunun ilk veya sonraki bir hamilelik olup olmadığına bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. Bu nedenle, 12. haftadaki karnınız hamile arkadaşınızın aynı aşamadaki gibi görünmüyorsa endişelenmeyin. 

Bu ilk hamileliğinizse, 12 haftalık hamile olduğunuzu göstermeye başlamanız pek olası değildir.

Vücudunuz gebelik boyunca değişikliklerden geçtiği için ilk üç aylık döneminizde karnınızı göstermeye başlamayabilirsiniz. Bebeğiniz hala içinizde şekilleniyor olacaktır. Kendinizi farklı hissedebilseniz de, vücudunuz farklı görünmeyebilir. 

Normal olarak, karnınız ikinci üç aylık döneminizde fark edilir hale gelir. 16-20 hafta arasında vücudunuz bebeğinizin büyümesini göstermeye başlayacaktır. Bazı kadınlar için, şişlikleri ikinci üç aylık dönemin sonuna kadar ve hatta üçüncü üç aylık döneme kadar fark edilmeyebilir.

İkinci üç aylık dönem dördüncü ayda başlar. Bu ay boyunca bebeğinizin küçük çırpınmalarla hareket etmeye başladığını hissedebileceksiniz. Vücudunuz farklı görünmeye başlayabilir. Çevrenizdeki insanlar görünüşünüzdeki farklılıkları fark etmeye başlayabilir. Hamilelik belirtileri daha yaygın hale gelir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et