Salı, Nisan 16, 2024
Ana SayfaBebekBebek Gelişimi2 Aylık Bebek Gelişimi (Ne Kadar Uyur – Neler Yapar?)

2 Aylık Bebek Gelişimi (Ne Kadar Uyur – Neler Yapar?)

İlk ayın sonundan itibaren bebeğinizin bir düzene alışmaya başladığına şahit olursunuz. Bu durumu 2 aylık bebek gelişimi başlığında sizin için incelemeye çalıştık. Bakalım bu düzen neymiş ve ne yapmak gerekirmiş?

2 Aylık Bebeğin Günlük Rutinleri Nelerdir

Artık yaşadığı çevreye; yatağına, size ve gıdalarına alışmaya başladı. Herhangi bir sorun yaşadığında (karnı acıktığında, altı kirlendiğinde) bir takım işaretlerle size bunları anlatmaya çalışır. Genellikle ağlama şekillerini iyi gözlemlerseniz sıkıntısının ne olduğunu anlamaya başlayabilirsiniz.

2 Aylık Bebek Gelişimi – Neler Yapar

Bir önceki aya oranla artık görüş mesafesinin biraz daha geliştiğini söyleyebiliriz. Hala tam olarak göz teması kurması için erken olsa da görmeye başladığı bir dönemdir. Parlak renklere ve özellikle gün ışığına ilgisini net bir şekilde belirtebilir. Duyması ise daha çok müziklere ve normal olmayan seslere karşı daha fazladır.

Kollarını Oynatması Problem midir?

Bebeğiniz kollarını sık sık oynatabilir. Hatta uykusuna devam ederken kendi kendini uyandırmaya başlayabilir. Bu durumdan kundak yaparak kurtulmak mümkündür. Bazı bebekler kundaktan hoşlanmayacaklardır. Her bebeğin davranışları farklı olacağı için ona göre hareket etmek gerekebilir.

Hala günün çok büyük bir bölümünü uyuyarak geçirmekte…

2 Aylık Bebek Boy ve Kilosu

Bu konuda en doğru yorumu doktorunuz yapacaktır. Bebeğinizin ilk doğduğunda ki takip listesine göre aylık bazda ilerleyişinin incelenmesi gerekmektedir. Burada iki aylık bebeğin boyu şu kadar olmalı ve/veya gelişmesi bu şekilde olmalı benzeri bir yazı yazmayı doğru bulmuyoruz. Yazımızın başında da değindiğimiz gibi iki aylık bebek gelişimi başta olmak üzere her bebeğin gelişimi kendine özeldir ve bunu en iyi doktorunuz takip edecektir.

Bu aydan itibaren aşı takvimine giriş yaptınız. Onun daha sağlıklı olması için bir takım özel ve zorunlu aşıları yaptırmanız gerekebilir. Bunun için sağlık kuruluşunuzla görüşmenizi tavsiye ederiz. Bebekler için bazı hastalıkların zamanında aşılarının yapılması yerinde bir adım olacaktır. Anne – babalar genellikle aşı konusunda tedirgin olmaktadır. Oysa ki bebeğinizin bazı önemli hastalıklardan kurtulması için bu aşıları yaptırmalarının son derece büyük bir önemi bulunduğunu unutmamak gerekmektedir.

2 Aylık Bebekte Konuşma Refleksleri

Agulama dönemlerinin başlangıcının olduğu bir süreçteyiz. Artık kendi dili içerisinde konuşmaya başlayan bebeğiniz “agulama” evresine gelmiş olabilir. Onunla yumuşak bir seste onaylar gibi konuşarak onun daha rahat bir şekilde sizinle iletişim kurmasına izin verebilirsiniz. Kollarını oynatan, agulayan, düzenli olarak beslenen ve kendiliğinden gülümseyen bebekler sağlıklı bir şekilde yolculuklarına devam etmektedir.

Tutma Refleksimiz Gelişiyor

Bebekleriniz artık tutma refleksini geliştirmeye başlıyor. Eline verdiğiniz cisimleri tutmaya çalışması doğaldır. Bu sebeple 2 aylık bebekler için üretilmiş yumuşak oyuncaklarla oynamasına izin verebilirsiniz. Bu zaman aralığında kontrolsüz hareketler yapabileceği için kendine zarar verme ihtimali de göz ardı edilmemelidir. Bu sebeple kontrollü bir şekilde oynamasına izin vermeniz gerekebilir.

Artık 2 aylık yolculuğumuzu tamamlayarak 3. Ayımızın ilk günlerine adım atabiliriz. Anne ve bebek konusunda daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Sağlıkla kalın…

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et