Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaBebekBebek Gelişimi9 Aylık Bebek Gelişimi (Ne Yer, Neler Yapar?)

9 Aylık Bebek Gelişimi (Ne Yer, Neler Yapar?)

9 aylık bebek gelişimi sırasında miniğiniz özellikle yürümeye ve konuşmaya odaklanarak, gelişiminin tüm yönlerinde büyük ilerleme kaydeder. İlk adımlarını atabilir veya basit konuşma kalıplarını uygulamaya başlayabilir. Tanıdık yüzleri ve nesneleri hatırlayabilir.

9 aylık bebek gelişimi ve aşamaları hakkında detaylı bilgi edinmek için okumaya devam edin.

9 aylık bebeğin fiziksel gelişimi?

Bebeğiniz sürekli hareket halinde olacak, keşfedebilecekleri ve anlayabilecekleri her şeyi yakalamaya çalışacaktır. Bazı bebekler kendilerini bir veya iki adım ileri itebilir, bu nedenle evde merdivenleriniz varsa, bebeğinizi her zaman denetlemeniz gerekecektir.

Bebeğinizin hareketlerden hoşlandığını, oturarak, sürünerek ya da isteyerek uzandığını nesneleri fark edeceksiniz. Bazı 9 aylık bebekler bir masa veya kanepe kenarına tutunarak kendilerini ayakta durmaya bile başlayabilirler. Kolayca hareket edebilen sandalye gibi nesneler düşmeye neden olabileceğinden dikkatli olun. Bu, bebeğinizin gelişiminin ve fiziksel sınırlarını nasıl öğrendiklerinin doğal bir parçasıdır. Ona göz kulak olurken çevresini deneyimlemesine izin verebilirsiniz.

9 aylık bebek gelişimi sırasında uyku nasıl olmalı?

Bu ayda, bebekler genellikle günde sadece iki defa gündüz uykusuna geçer. Bebeğinizin kısa şekerlemeleri varsa, biraz daha uzun bir süre için üçüncü bir gündüz uykusu gerekebilir. Bu yaşta bebekler hala günde yaklaşık 12-15 saat arasında uyumaya ihtiyaç duyarlar. Bebeğinizi hareket halindeyken yatağa yatırmak daha zor olabilir. Küçük çocuğunuz ayakta durmak için neler yapması gerektiğini öğrendiğinde, her fırsatta, hatta yatmadan önce dolaşmak isteyecektir.

9 aylık bebek gelişimi

9 aylık bebek oyunları

Bebeğiniz nesneleri bir kaba koymaktan ve dışarı çıkarmaktan zevk alacaktır. Ona plastik bir kova ve bazı büyük renkli bloklar verin, böylece pratik yapabilirler. Ayrıca tekerlekler, açılan ve kapanan kapılar gibi hareketli parçalara sahip oyuncakları veya basıldığında ses çıkaran düğmeleri sevecektir. Bebeğinizin yerde dolaşabileceği büyük plastik arabalar veya kamyonlar hem erkekler hem de kızlar için eğlenceli oyuncaklar.

Bu ay bebeğinize kitap okumaya başlamak için asla çok erken değildir ve faydaları çok büyüktür. Okuma, çocuğun dilinin ve okuryazarlık gelişiminin önemli bir parçasını oluşturur. Hayal güçlerini besler, dinleme, konsantrasyon becerilerini geliştirir ve kelime haznelerini oluşturur. Ayrıca bir ebeveynin çocuklarıyla bağ kurması için harika bir zamandır. 

Bebeğinizin el motor becerileri geliştikçe, tüm nesneler oyun alanı haline gelir. Nedenini ve etkisini gözlemlemek için vurmayı, düşürmeyi ve hatta atmayı çok sevecektir.

9 aylık bebek gelişimi beslenmesi

Bebeğiniz artık katı yemeye başladığından, beslenme düzenlerinin biraz değiştiğini fark edebilirsiniz. Bununla birlikte, katı maddeler bu noktada “tamamlayıcı gıdalar” olmaya devam etmektedir, yani bebeğin en önemli beslenme kaynağı hala anne sütü veya mamadır.

 9 aylık bebek gelişimi sırasında her bebekte farklılıklar olacaktır. Ancak şüphelendiğiniz bir durum olursa hemen çocuğunuzun doktoruyla görüşmelisiniz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et