Cuma, Kasım 8, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik19. Hafta GebelikBebek Hareketlerinin Kasıklarda Hissedilmesi Normal Midir?

Bebek Hareketlerinin Kasıklarda Hissedilmesi Normal Midir?

Hamileyken en çok bekleyeceğiniz şeylerden biri bebeğinizin hareketlerini hissedebilmektir. Bebek hareketleri karmaşık olabilir ve bazen kafa karışıklığına veya endişeye neden olabilir. Bebeğinizin neden sadece bir yerde hareket ettiğini merak edebilirsiniz. Ya da yeterli tekme olup olmadığı ya da tekmelerin yeterince güçlü olup olmadığı. Bebeğiniz büyüdükçe hareketleri ve hissettikleri değişecektir. Bebeğinizin neden bu kadar düşük tekmelediği ve hamileliğinizin farklı aşamalarında neler beklemeniz gerektiği hakkında daha fazla bilgi için okumaya devam edin.

Hamilelik döneminde anne karnında bebeğin hareketleri kasık civarında hissedilebilir. Hamile kadınlar bu durumun neden olduğunu çok merak edebilir. Anne karnındaki bebeklerin gebeliğin yaklaşık olarak 30. haftasına kadar sürekli olarak yer değiştirdiklerini ve bu durumun gayet normal olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Bu haftalarda zaman zaman anne adayları hareketleri kasık bölgesinde hissedilir. Aynı şekilde pelvik bölgesinde ya da vajinada bebek hareketlerinin hissedilmesi de söz konusu olabilir. Bu durum son derece normal karşılanmalı. Her hamile kadın bu durumu yaşayabilir.

Çoğunlukla bebeğin pozisyonundan kaynaklı olarak hareketleri kasık bölgesinde hissedilir. Özellikle 32. Haftadan sonra kasıklarda bebek hareketi hissedilmesi oldukça fazladır. Çünkü bebek artık yavaş yavaş doğum pozisyonuna girmeye başlamıştır. Normal olarak doğuma kadar aynı pozisyonda kalmaz. Özellikle bu dönemde bebeğin vajinaya, kasıklara tekme atması şeklinde bazı durumlarda yaşanabilir. Bazen de vajinaya yük binmesinden kaynaklı olarak hafif ağrılar yaşanabiliyor

  • Kasıklardaki ağrıyı hafifletmek için:
  • Uzun süreli ağırlık taşımaktan kaçının.
  • Derin çömelmekten kaçının.
  • Mümkün olduğunda ağır nesneleri kaldırmaktan kaçının.
  • Nesnelerin üzerinden geçmekten kaçının.
  • Mümkünse merdivenlerden kaçının.
  • Yatağa girerken, bacaklar birbirine yakın olacak şekilde yatağın kenarına oturun, önce yanınıza yatın ve sonra iki bacağınızı da yana doğru kaldırın.
  • Arabaya binerken önce koltuğa oturun ve sonra bacakları arabaya getirin.
  • Arabadan inerken, önce her iki bacağınızı da arabadan çıkarın ve ardından iki bacağınızla eşit şekilde iterek ayağa kalkın.
  • Vücudun bükülme hareketlerinden kaçının.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et