Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaGenelBebekler İçin En Doğru Masal Kitapları Bebeklik.com.tr’de

Bebekler İçin En Doğru Masal Kitapları Bebeklik.com.tr’de

Bebekler henüz anne karnındayken masal veya ninni seslerine alışabilmektedir. Doğduğunda itibaren de ayına, yaşına uygun bebek masal kitapları okuyarak onların ruhlarına dokunabilirsiniz. Masallar bebeklerin gelişimi için oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Hayal güçlerinin gelişmesi, neden-sonuç ilişkisinin kurulması, masal dünyaları içerisinde hayalden hayale koşmaları için masalları bebeklerden mahrum bırakmamak gerekir. Burada önemli olan nokta ise bebeklere okunacak masallar seçilirken mutlaka yaşına uygun olanların tercih edilmesidir. Uzun masallar çocukları sıkabilir ve anlam karmaşası yaşamalarına neden olabilir. Başı ile sonu arasında neden sonuç bağlantısı kuramayacağı için uzun masallar yerine kısa ve basit masallar ile başlanmalıdır. Aksi halde sonu gelmeyen masalları dinlemek bebekler için sıkıcı bir aktivite haline gelmeye başlayabilir. Bebeklere okunacak masallar seçiminde bebeklik.com.tr sitesinde yer alan ilgili kategoriden seçim yapabilirsiniz.

Bebekler İçin

Bebeklere Ne Tür Kitaplar Okunmalıdır?

Öncelikle mutlaka dili sade olan kitaplar tercih edilmelidir. Uzun cümleler yerine 2-3 kelimeli cümlelerden oluşan sayfaları olan masallar ilgisini çekecektir. Bir sonraki sayfayı çevirmeye sabrı olmayan minikler, ufak yazılar ile dolu paragraflardan sıkılacaklardır. Bu nedenle de bebeklere okunacak masallar akıcı, sade ve net bir dille yazılmış olmalıdır. Herhangi bir korku öğesi barındırmayan, sevgi dolu, sıcak, samimi masallar ile mutlu olmalarını sağlamak çok daha doğru olacaktır. Hayvanları çok seven minikler için baş rollerinde hayvan dostlarımız olan kitapları tercih edebilirsiniz. Bu sayede hem hayvanları tanıyacak hem de çıkarttıkları sesleri öğrenebileceklerdir.

Bebeklere Kitap Okumanın Faydaları Nelerdir?

Minik bebekler için kitap okuma saatleri oldukça keyifli geçmektedir. Çünkü anne babalarıyla geçirecekleri kitap okuma saati onların ruhlarını dinlendirmektedir. Ayrıca bebekler bu sayede dinlemeyi de öğrenmektedir. Sabretmeyi, sonunu beklemeyi de bu sayede öğrenebilirler. Anne baba ve çocuk arasında kuvvetli bir bağ oluşumunun ilk temelleri de kitap okumak ile gerçekleşir. Kitap okumanın bebeklere faydaları arasında huzurla uykuya geçiş de bulunmaktadır. Anne ya da babasının huzurlu, sakin sesiyle okuduğu bir kitap, bebeğin de huzurla uykuya geçişini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra sözcük dağarcığının gelişimine de katkıda bulunmaktadır. Kitap okumanın bebeklere faydaları arasında görsel zekanın gelişimine katkı sağlanması da yer alır. Her sayfada renkli, canlı ve parlak resimler göreceği için görsel olarak katkı sağlanmış olur.

Bebekler İçin

Bebekler İçin Masal Kitabı Almalı mıyız?

Bebeklerin zihinsel gelişimine katkıda bulunmak, ruhen onları sakinleştirmek, kitaplarla çok küçük yaşta iletişime geçmesini sağlamak için, evet bebeklere masal kitapları alınması gerekmektedir. İlk zamanlar minik kitaplar ile başlayarak zamanla daha farklı kitaplara geçişler sağlanabilir. Bu sayede bir yetişkin olduğunda kitap ile arasındaki bağ daha kuvvetli temellere dayanacaktır. Bebekler için masal kitabı arayışında olan ebeveynler için öncelikle kenarları çok sivri olmayan, yumuşak dokulara sahip olan kitaplar başlangıç için ideal olacaktır. Bunun yanı sıra minik ellerine sığacak boyutta kitap seçeneklerinden de faydalanabilirsiniz. Bebekler için masal kitabı oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Çünkü o kitaplar ile arasında bir bağ kurarak masalın içerisinde gibi hissetmektedirler. Farklı masal kitapları dinledikçe hayal gücünün sınırlarını zorlayarak zihinsel gelişimlerine de olumlu bir katkı sağlanacaktır. Özellikle de başını dik tutmaya başladığından ve oturabildiğinden itibaren masal kitapları okumaya başlarsanız çok daha faydasını görebileceksiniz. Sıkılmaya başladıysa ses tonunuzda heyecanlı iniş çıkışlar yaparak onun odaklanmasını sağlayabilirsiniz. Öğreneceği her yeni kelime için kitaptaki o resmi parmağınızla göstermeniz de faydalı olacaktır. Örneğin masalda bir köpek ile alakalı bir cümle geçiyorsa, köpek resmi üzerine parmağınızı koyarak birkaç kez onun ismini söyleyebilirsiniz. Böylece işitsel ve görsel duyularını aynı anda harekete geçirebilirsiniz. Bebeğinizin gelişimine önem veriyor ve ona en uygun masal kitaplarını satın almak istiyorsanız bebeklik.com.tr’den uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et