Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaBebekBebek BakımıBebeklerde Banyo Korkusu İçin Ne yapmalıyım?

Bebeklerde Banyo Korkusu İçin Ne yapmalıyım?

Bebeklerde banyo bazen çok zahmetli ve telaşlı olabilir. Birçok bebeğin kendi nedenlerinden dolayı banyo korkusu vardır. Bebeklerin su korkusu yaygın bir durumdur. Yüzlerinde su veya gözlerinde sabun almaktan hoşlanmayabilirler.

Bebeklerde banyo korkusu nedenleri nelerdir?

Çocuğunuz aniden banyodan korkuyor mu? Bu sorun aşağıdaki nedenlere bağlı olarak gelişebilir:

  • Küçük bebekler, ani sıcaklık değişikliklerine alışık olmadıkları için banyo zamanında tamamen gergin ve korkulu hissederler
  • Bebeğinizin ani banyo korkusunu tetikleyen nedeni tam olarak bilmeseniz de, büyük olasılıkla yürümeye başlayan çocuğunuzun çevresi hakkında farkındalık geliştirmesi nedeniyle olabilir. 
  • Sabunun gözlerine girmesinden, bir yerinin incinmesinden veya banyoda kayıp düşebileceğinden korkması gibi başka nedenler olabilir.
  • Bir bebeğin hayal gücü bazı şeyleri görebilir, duyabilir ve farklı şekilde yorumlayabilir. 
  • Bazen bir yürümeye başlayan çocuk küvetin dibini göremediğinden köpük banyosundan korkar. Bu onu kabarcıkların altında gizlenen veya bilinmeyenlerden korkutabilir.

Bebeklerde banyo korkusu nasıl giderilir?

Kızınızın veya oğlunuzun banyo korkusu bir gecede kaybolmasa da, yürümeye başlayan çocuğunuzun banyo korkusunu yavaş yavaş aşmasına yardımcı olmak için şu ipuçlarını denemelisiniz:

1.Ortamı canlandırın

Kim banyo zamanının tadını çıkarmaz ki. Çocuğunuzun küvetine biraz köpük, sabun dökün ve banyo oyuncakları atın. Baloncukları ve sevimli küçük oyuncakları görünce çocuğunuz küvete girmeyi isteyecektir.

2. İki kişilik banyo yapın

Küvete önce kendiniz girin, sevimli banyo oyuncakları ve hava kabarcıkları ile oynayın. Ona bakmadan abartılı bir gösteri yapın. Eğlendiğini görünce o da sana katılmak ister.

3. Eğlenceye konsantre olun

Başlangıçta, onu yıkamak yerine sadece onunla oynamaya odaklanmaya çalışın. Banyo zamanının gerçekten eğlenceli olduğunu fark ederse, tadını çıkarmaya başlayacaktır. Onu daha sonra yavaş yavaş yıkamaya başlayabilirsiniz.

4. Biraz deneme yapın

Bir ebeveyn olarak, yürümeye başlayan çocuğunuzun banyosuyla ilgilenmesini sağlamak için sürekli deneme yapmanız gerekir.

  • Ona yeni bir küvet ya da oyuncak alın
  • Banyo oyuncaklarının etrafında ilginç bir gösteri yapın
  • Onun şampuandan gözlerinin içine sabunlu su girmesini önleyecek özel olarak tasarlanmış bir duş başlığı kullanın
  • Küvete girmekten korkarsa, düşmeyeceği bir taburede banyo yaptırın.

5. Banyoya ondan önce girin ve hazırlayın

Yeni yürümeye başlayan çocuğunuz banyoyu hazırlarken sizi görürse, bundan daha az korkmuş olma ihtimali vardır. Musluğu başlatın ve ona musluktan gelen suyun küveti nasıl doldurduğunu gösterin. Sadece başlangıçta az su doldurun ve onlardan korkuyorsa baloncuk kullanmaktan kaçının.

6. Çocuğunuzu zorlamayın

Çocuğunuzu zorla banyo yaptırmayın. Onu rahatlatmak için güzel sözler söyleyin. İkna olduktan sonra alıştırarak banyo yaptırın.

7. Masaj yapın

Banyo yerine, bazen çocuğunuzu bir bezle süngerle temizlemeyi seçin. Onun özellikle telaşlı olduğu bir günde küvete koymaya gerek yoktur. Uzun ve nazik masaj onu rahatlatır. Ayrıca bebeğinizle bağ kurmanın çok iyi bir yoludur.

Nedeni ne olursa olsun, küçük bebeğinizi aşırı gergin veya üzgün görünüyorsa banyo yapmaya zorlamamanız en iyisidir. Banyo için alınmalarını yapmadan önce biraz sakinleşmelerini bekleyin. Bebeklerde banyo zamanı oldukça hassas bir süreçtir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et