Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaHamilelikHamileliğe HazırlıkErken Gebelik Testi Nedir, Ne Zaman Yapılır?

Erken Gebelik Testi Nedir, Ne Zaman Yapılır?

Bir kadının hamile olup olmadığını belirlemek için hamilelik testi kullanılır. Bu, bir kadının idrar veya kan örneğinin insan koryonik gonadotropin ( hCG ) varlığı açısından analiz edilmesiyle yapılır. hCG plasenta  tarafından üretilen bir hormondur ve genellikle sadece hamile olduğunda bir kadının vücudunda bulunur.Kasıtlı olarak gebe kalmaya çalışıyorsanız , şu anda mevcut olan çeşitli erken gebelik testi örneklerinin farkındasınızdır. Bu testler bazen adet döneminiz dolmadan birkaç gün önce hamileliği tespit edebilir. 

Hamileliğin ilk birkaç haftası fetal gelişim için kritik öneme sahiptir, bu nedenle doğum öncesi bakım, sağlıklı bir doğum ağırlığı ve bebeğin hayatta kalması için önemlidir. Hamile olduğunuzu ne kadar erken bilirseniz, kendiniz ve bebeğiniz için diyet, beslenme ve tehlikelere maruz kalmanızı sınırlayan sağlıklı hamilelik seçimleri yapmaya o kadar erken başlayabilirsiniz.

Hamileliğin erken belirtileri nelerdir?

Hamile olabileceğinizi gösteren çeşitli belirtiler vardır. Hamileliğin bu erken belirtileri kadından kadına ve hamilelikten hamileliğe değişir. Hamileyseniz, bu belirtilerden bir veya daha fazlasını fark edebilirsiniz. Tüm belirtileri bir kerede elde etme ihtimaliniz yoktur. Aynı şekilde, eğer bunlardan herhangi birini yaşamıyorsanız, endişelenmemelisiniz. Bu hamilelik belirtilerinden herhangi birini fark etmeden hamile kalmak mümkündür. İlk hamilelik belirtilerinden herhangi birini alıyorsanız veya hiç almıyorsanız, hamile olup olmadığınızı öğrenmenin tek yolu hamilelik testi yapmaktır.

En erken hamilelik belirtileri şunlardır:

  • Kaçırılan dönem
  • Göğüslerinizdeki değişiklikler
  • Yorgunluk
  • Hastalık / Sabah bulantısı
  • Hiperemezis gravidarum
  • Tuvalete daha sık gitmek
  • Ruh hali değişmeleri
  • Gıdalarda değişen lezzetler ve kokulara duyarlılık
  • Kramplar

Erken gebelik testi ne zaman yapılmalıdır?

Erken gebelik testi, hcg’yi kaçırdığınız süreden 6 gün önce (beklenen adet dönemi gününden 5 gün önce) tespit etmek için tasarlanmıştır. Hamilelik ilerledikçe hamilelik hormonu miktarı artar. Erken gebelik idrar örnekleri ile yapılan laboratuvar testlerinde, aşağıdaki sonuçları vermiştir:

BEKLENEN DÖNEM ÖNCESİ GÜN SAYISI54321
OLUMLU BİR SONUÇ VEREN HAMİLE KADINLARDAN ÖRNEKLERİN%% 76% 96>% 99>% 99>% 99

Erken gebelik testi nasıl yapılır?

erken gebelik testi

Çoğu testte, bir çubuğunun ucunu idrar akışınıza yerleştirirsiniz veya çubuğu toplanan idrar kabına daldırırsınız. Birkaç dakika sonra, çubuk üzerinde genellikle bir artı veya eksi işareti, bir satır ya da iki satır bir şerit veya ekranda “hamile” veya “hamile değil” kelimeleri olarak test sonucunu ortaya çıkarır.

Sonuçları kontrol etmeden önce ne kadar bekleyeceğinizi test talimatlarına göre uygulayın. Genellikle iki dakika veya daha fazla olabilir. Çoğu testte bir kontrol göstergesi vardır. Sonuç bölümünde görünen bir çizgi veya semboldür. Çizgi veya sembol görünmezse, test düzgün çalışmaz. Başka bir testle tekrar deneyin.

Bazı ev gebelik testleri diğerlerinden daha duyarlıdır. Başka bir deyişle, pozitif bir test sonucu üretmek için idrarda tespit edilmesi gereken HCG miktarı bazı testlerde daha düşüktür.

Teste başlamadan önce daima erken gebelik testi son kullanma tarihini kontrol edin ve talimatları dikkatlice okuyun.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et