Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik7. Hafta GebelikGebeliğin İlk Haftalarda Cinsel İlişki Zararlı Mıdır?

Gebeliğin İlk Haftalarda Cinsel İlişki Zararlı Mıdır?

Özellikle başlangıçta, birçok çift kendilerine hamilelikte ilk haftalarda cinsel ilişki nasıl olması gerektiğini sorarlar. Hamileliğin başlangıcında seks yasak değildir. Hamilelik normal bir şekilde ilerliyorsa, hiçbir kadın hamilelik sırasında cinsel ilişkiden vazgeçmek zorunda değildir. Ancak birçok hamile kadında fiziksel ve ruhsal değişimlere bağlı olarak cinsel istek azalmaktadır. Bazı durumlarda çiftler de tıbbi nedenlerle hamilelik sırasında cinsel yaşamlarını kısıtlamak zorunda kalmaktadır.

Özellikle babalar, hamilelik sırasında cinsel ilişkiye girmenin doğmamış çocuğa zarar verebileceğinden endişe duyarlar. Ancak çocuk anne rahminde rahim, amniyotik sıvı ve çevresindeki kaslar tarafından iyi korunur, böylece titreşimler ona zarar vermez.

İlk üç aylık dönem, fetüsün gelişimi için önemli bir dönemdir. Ayrıca çoğu düşükler ve doğum kusurları bu süre zarfında meydana gelir. Ancak bu, yalnızca erken doğum veya plasenta bölgesinde problemler gibi başka komplikasyonlarınız olduğunda geçerlidir. Anneler ayrıca vücutlarının fiziksel yapısında ciddi değişikliklere uğrar ve mide bulantısı, yorgunluk ve anormal derecede sık idrara çıkma gibi semptomlar geliştirir.

Gebelikte seks yapmak genellikle ilk üç aylık dönemde ve genel hamilelik döngüsünde güvenli kabul edilir. Fetus, uterusun içindeki bir amniyotik sıvı tabakası tarafından korunur. Ayrıca uterus kası, fetüsü herhangi bir hasara karşı koruyacak kadar güçlüdür.

Ancak trimesterde seks ve düşükler arasındaki ilişkiyi gösteren kesinlikle hiçbir kanıt yoktur. 1980’li ve 1990’lı yıllarda gebelik sırasında cinsel birleşmenin gebelik kaybına neden olduğu düşünülmüştür. Ancak araştırma ve istatistiklerle bu iddia ya da inanç kısa sürede çürütülmüştür. Şimdi çoğu düşük, cenin düzgün gelişmediği için oluyor. Bunun cinsel ilişki ile alakası yoktur.

Bazı anneler, orgazmın bebekte sorunlara neden olabileceğinden endişe duyabilir. Düşük riskli, normal bir hamilelikte orgazm, anne veya bebek için sorun olmayacaktır. Orgazm öncesi, sırası ve sonrasında hissedilen spazmlar, doğum sırasında hissedilen kasılmalardan farklıdır. Olağandışı bir şey yaşarsanız, yaşadığınız şeyin normal ve düşük riskli kabul edildiğinden emin olmak için doktorunuza danışın. Ayrıca, cinsel ilişkiden sonra sürekli kramp veya spazmlarınız varsa, doktorunuzu bilgilendirin. 

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et