Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik10. Hafta GebelikGebelikte Psikolojik Sorunlarla Nasıl Başa Çıkılır?

Gebelikte Psikolojik Sorunlarla Nasıl Başa Çıkılır?

Hamilelik sırasında zihinsel sağlığınıza, psikolojinize ve esenliğinize dikkat etmeniz fiziksel sağlığınız kadar önemlidir. Zihinsel olarak sağlıklıysanız, hamileliğin ve yeni bir bebekle yaşamın zorluklarını yönetmek için en iyi konumda olacaksınız.

Pek çok kadın, neşeli olmaları gereken bir zamanda “depresyona girmelerine izin verdikleri” için utanç, suçluluk ve hatta mahcubiyet hissettikleri için gereksiz yere ve uzun süre akıl hastalığına yakalanırlar. Ancak elbette depresyon, özellikle bu hassas dönemde kontrolünüz altında olan bir şey değildir.

Hamile kadınlar ne istedikleri ne de ihtiyaç duydukları sosyal ve içsel baskılar yaşayabilirler. Anne adayları ne yemeleri, mide bulantılarıyla nasıl başa çıkmaları, doğum yapmanın en iyi yolu ve daha fazlası hakkında bilgi edinmelidir. Kadınlar, hamilelik sırasındaki davranışları veya görünümleri hakkında istenmeyen veya rahatsız edici geri bildirimler alabilirler.

Hamile kadınların karşılaştığı baskı türlerini daha iyi anlamak, kadınlara ve etraflarındakilere hamilelik sırasında bu stres faktörlerinden sakınmalarına ve bunlardan kaçınmalarına yardımcı olabilir. Bunlardan bazıları kısmen içeriden kaynaklanabilir: Hamilelik, belirli bir şekilde hareket etmek, belirli bir şekilde bakmak veya imkânsız derecede yüksek standartlarda doğum için hazırlık yapmak için yeni arzular getirebilir.

Hamilelikte zihinsel sağlığınızı yönetmek için neler yapılmalı?

Hamilelik sırasında zihinsel sağlığınızı ve refahınızı yönetmenize yardımcı olmak için yapabileceğiniz birçok şey vardır.

  • Kendinizden çok fazla şey beklemeyin, yapabilecekleriniz konusunda gerçekçi olun, gerektiğinde dinlenin.
  • Mecbur kalmadıkça, ev taşımak veya iş değiştirmek gibi büyük değişiklikler yapmamaya çalışın.
  • Fiziksel olarak aktif olun ( bir egzersiz programına başlamadan önce doktorunuza danışın).
  • Düzenli, sağlıklı yemekler yiyin .
  • Kendinizi rahat ve iyi hissettiren insanlarla zaman geçirin.
  • Stresle başa çıkmak için uyuşturucu veya alkol kullanmaktan kaçının.
  • Birbirinizi destekleyebilmeniz için diğer anne baba adaylarıyla bağlantı kurun.
  • Size teklif edildiyse yardımı kabul edin, ihtiyacınız olursa yardım isteyin.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et