Salı, Mart 19, 2024
Ana SayfaHamilelikHamilelikte SağlıkHamilelikte Bulantı Ve Kusma Nasıl Azalır?

Hamilelikte Bulantı Ve Kusma Nasıl Azalır?

Hamilelikte bulantı ve kusma kadınların %90’ını etkiler. Belirtiler genellikle sabahları daha kötüdür ancak günün herhangi bir saatinde de ortaya çıkabilir ve bazen gün boyunca devam edebilir. Bulantı ve kusma tipik olarak gebeliğin 8 veya 9. haftalarında başlar ve 12-14 hafta sonra azalır. Bununla birlikte, hamileliklerin %10’unda belirtiler 20. haftadan sonra ve hatta doğana kadar devam edebilir.

Hamilelikte bulantı ve kusmanın nedeni belirsizdir ve muhtemelen hormonal değişikliklerle ilişkili olmasına rağmen birçok katkıda bulunan faktör vardır. Tanı koymadan önce, hamile bir kadında kusmanın diğer nedenlerini bilmek önemlidir.

Daha önce hamilelikte bulantı ve kusmadan muzdarip kadınların daha sonraki bir hamilelikte semptomları olma olasılığı daha yüksektir. İkiz taşıyan kadınlarda semptomlar daha şiddetli olabilir.

Hamilelikte bulantı ve kusma ne zaman başlar?

Bulantı tipik olarak gebeliğin 8 ila 9. haftasında başlar ve 13 ila 14. hafta arasında azalması beklenir. Ancak, daha erken başlayabilir ve daha uzun sürebilir. Ayrıca, her kadın ilk üç aylık dönemde bulantı yaşayamaz. Sadece birkaç hafta sürebilir veya ilk birkaç ay boyunca gelip geçebilir.

Birçok insan hamilelik sırasında bulantıyı sabah bulantısı diye bilir. Kadınların sadece sabahları bulantı yaşayacaklarına inanmaya yönlendirir. Aslında, araştırmalar “sabah bulantısının” sadece erken saatlerde değil, tüm gün boyunca daha meydana geldiğini göstermektedir.

Bulantı ve kusma için evde yapılacak yöntemler ve doğal ilaçlar

hamilelikte bulantı ve kusma

 

  • Bulantıyı tetikleyen yiyeceklerden ve kokulardan kaçınmak.
  • Protein açısından zengin yemekler mide bulantısı ile daha iyi savaşabilir.
  • Üç büyük öğün yerine gün boyunca daha küçük öğünler yiyin.
  • Yemek sırasında daha az sıvı alın ve bunun yerine yemekler arasında sıvı tüketin.
  • Daha kolay nefes almak için odaları iyi havalandırın veya vantilatörün yakın olmasını sağlayın. Bunlardan hiçbiri mümkün değilse, biraz temiz hava almak için dışarı çıkmaya zaman ayırın.
  • Yedikten sonra dik durun: Bazı insanlar bir yemekten sonra 30 ila 60 dakika içinde uzanırlarsa reflü yaşama veya mide bulantısı olma olasılığı daha yüksektir.
  • Aerobik egzersiz ve yoga, bazı bireylerde bulantıyı azaltmak için özellikle yararlı yollar olabilir
  • Yorgun hissettiğinizde vücudunuzu dinleyin ve uzanmayı deneyin.
  • Yavaş, derin nefesler almak da bulantıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Kaslarınızı gevşetmek bulantıyı hafifletmeye yardımcı olabilir.
  • Zencefil veya limon koklamak veya bulantı hissini hafifletmeye yardımcı olabilecek zencefilli içecek tüketmek veya limonata içmek.
  • Çok fazla demire sahip olmak bulantıya neden olabilir ve farklı bir vitamine geçmek yardımcı olabilir.
  • Doktorunuzdan bulantı ve kusmayı azaltmaya yardımcı olduğu kanıtlanmış bir B-6 vitamini takviyesi isteyebilirsiniz.

Hamilelikte bulantı ve kusma birçok durumda olabilir ve genellikle sizi kötü hissettirir. Yukarıdaki doğal ipuçları, ilaç kullanmadan bulantıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Bununla birlikte, bulantı devam ederse, kesinlikle doktorunuzdan ek tavsiye almalısınız.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et