Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaHamilelikHamilelikte BeslenmeHamilelikte Hurma Yemenin Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Hurma Yemenin Faydaları Nelerdir?

Hurma sahip olduğunu besin değerleri göz önünde bulundurulduğundan son yıllarda birçok diyet ve beslenme programında sıkça yer verilmeyen başlanan bir meyvedir. Besleyiciliğiyle göz önünde bulunan bu meyvenin hamileler için de tüketiminin uygun olup olmadığı ise sıkça sorulmaktadır. Uzmanlar hamilelikte hurma tüketiminin anne ve bebek için herhangi bir zararı bulunmadığını belirtiyorlar. Bu bilgi dahilinde hurmanın anne adaylarının beslenme programlarında belli koşullar içinde yer alabileceğini söyleyebiliriz.

Hamilelikte Hurma Yemenin Faydaları

            Hurma içeriğinde bulunan yüksek oranda protein, vitamin ve lif sayesinde anne adaylarının hamilelik sürecinde gereksinim duyacakları proteinin ve bazı vitaminlerin sağlanmasında yardımcı olur. Anne adayının hamileliğinde hurma yemesinin diğer bir faydası da lifli bir meyve olan hurmanın sindirim sorunlarına yardımcı olabilecek olmasıdır. Birçok anne adayı hamileliği bağlı olarak sindirim sisteminin zayıflamasından ötürü kabızlık problemiyle karşılaşır. Genel olarak hamilelik boyunca lifli besinlerin tüketilmesi annenin rahat bir gebelik geçirmesi için önemlidir ve hurma da bu sürece katkıda bulunabilecek besinlerden biridir.hamilelikte hurma

Hurma aynı zamanda tatlı yani şeker oranı yüksek bir meyvedir. Hurmanın içerisinde bulunan doğal şeker annenin hamilelik süreci ve sonrasında ihtiyacı olan yoğun enerji gerektiren dönemde oldukça işine yarayacaktır. Ayrıca kan yapıcı özelliğinin de olması bebek ve anne için oldukça önemlidir. Hamilelik boyunca annenin kan yapıcı besinler yemesi özellikle tavsiye edilir çünkü bebeğin ve annenin doğum sonrasında anemik olmaması için hamilelik sırasında yeterince demirin depolanmış olması gerekir. Hamilelikte hurma tüketimi bu açıdan da gebelere tavsiye edilebilmektedir.

Hurma Ne Zaman Yenilir?

Mucizevi denebilecek derecede faydaları bulunan hurmanın hamilelikte tüketilmesinin riskli olduğu durumların da olduğunu söylemek gerekmektedir. Yapılan araştırmalar doğrultusunda hurmanın içeriğindeki bazı maddeler sayesinde hamile kadınlarda rahim ağzı açıklığının kısa sürede artmasını sağladığını söylemiştir. Bu da kadınların daha az doğum sancısı çekerek daha rahat bir doğum yapmalarını sağlayacaktır. Hamilelikte hurma tüketimi sayesinde daha az sancı çekmek ya da daha rahat doğum yapabilmek kulağa çok hoş gelmektedir ancak dikkat edilmesi gereken çok önemli bir husus vardır. Şöyle ki gebeliğin erken dönemlerindeki hurma tüketimi annenin düşük yapmasına da sebep olabilir. Bu yüzden de hamilelikte hurma tüketimine anne adayının doğuma son 4 hafta (normal bir süreç olacağını düşünerek 34. haftadan sonra) kalan süreçte günde 5-6 tane olacak şekilde başlaması önerilmektedir. Diğer birçok besinde olduğu gibi anne adayları hamileliklerinde hurma tüketiminin zamanına ve miktarına bebeklerinin sağlığı için dikkat etmelidir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et