Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaHamilelikHamilelikte BeslenmeHamilelikte Kızılcık ve Kızılcık Suyu Tüketmenin Faydaları

Hamilelikte Kızılcık ve Kızılcık Suyu Tüketmenin Faydaları

Hamilelik, vücudun vitamin ve mineraller şeklinde çok fazla beslenmeye ihtiyaç duyduğu bir zamandır. Bu nedenle, çeşitli meyve türlerinin günlük alımı, fetüsün sağlıklı büyümesine ve ayrıca hamile bir kadındaki rahatsızlıkların veya enfeksiyonların tedavisine yardımcı olur. Hamilelikte kızılcık tüketildiğinde birçok sağlık sorununu uzak tutmaya yardımcı olabilecek çeşitli faydaları vardır.

Aşağıda hamilelikte kızılcık tüketmenin faydalarından bazıları listelenmiştir.

1. İltihabı tedavi etmeye yardımcı olur

Kronik inflamasyon, kalp hastalıkları, otoimmün hastalıklar, diyabet, alerji vb. gibi birçok hastalığın önde gelen nedenidir. Kızılcıkların, vücudumuzdaki hücreleri serbest radikallerin neden olduğu herhangi bir hasardan korumak için gereken en yüksek miktarda antioksidan içerdiği söylenir. Bu antioksidanlar doğal olarak iltihapla mücadelede yardımcı olur.

2. Bağışıklığı iyileştirir

Kadınlar genellikle hamilelik sırasında ve doğumdan sonra düşük bağışıklık seviyelerine sahiptir. Kızılcık, vücudun bağışıklık seviyesini yüksek tutmasına yardımcı olan proantosiyanidinlerde yüksektir. Ayrıca kızılcık, bakterilerin bağırsak astarında birikmesini ve büyümesini durdurabilir. Bu durum, bağışıklık sistemini güçlendiren bakterilerin büyümesine ve vücudu her türlü hastalık ve hastalığa karşı savunmasına yardımcı olur.

3. İdrar yolu enfeksiyonlarını önler

Rahim hamilelik sırasında büyür ve mesaneye baskı yaparak idrarın mesaneden çıkışını engeller. Bu idrar yollarında enfeksiyona neden olur. Kızılcıkta bulunan spesifik antioksidanlar, bakterilerin idrar yolunun duvarlarına yapışmasını önleyerek enfeksiyon olasılığını en aza indirir.

4. Ağız hijyeni için faydalıdır

Oldukça az sayıda kadın hamilelikleri sırasında diş problemleri yaşar. Günde bir avuç kızılcık yemek veya bir bardak (250 ml) kızılcık suyu içmek diş çürümelerini, plak oluşumunu ve çürükleri önlemeye yardımcı olur.

hamilelikte kızılcık

5. Kabızlığı önler

Kabızlık hamilelik sırasında yaygındır. Lif oranı yüksek olduğu söylenen kızılcık, bunu önlemeye yardımcı olur.

6. Vücudu nemlendirir

Özellikle hamileyken vücudu nemli tutmak gerekir. Taze kızılcıklar %90 sudan oluşur. Bu nedenle, düzenli olarak kızılcık alımı vücudun nemli kalmasına yardımcı olur.

7. Su tutulmasını önler (ödem)

Hamilelik sırasında ödem çok yaygındır. Kızılcık suyu doğal bir idrar söktürücüdür, bu nedenle hamilelik sırasında düzenli olarak kızılcık suyu alımı su tutulmasını önleyebilir veya tedavi edebilir.

2013 yılında Norveçli hamile kadınlar üzerinde yapılan bir araştırma, hamilelik sırasında kızılcık yemenin gelişmekte olan fetüs için bir risk oluşturmadığı sonucuna vardı – diğer şeylerin yanı sıra kızılcık yeme ve ölü doğum, düşük doğum ağırlığı, erken doğum ve yenidoğan ölümü arasında hiçbir risk yoktu. Ayrıca veriler göz önüne alındığında hamilelikte kızılcık tüketmenin güvenli olduğu sonucuna varıldı.

Hamilelikte kızılcık tüketimiyle ilişkili riskler

Kızılcıkların hamilelik sırasında tüketildiğinde harikalar yarattığı söylenir. Hamilelikle ilgili birçok komplikasyonu önler. Bununla birlikte, tüketmenin de birçok riskle ilişkili olduğu söylenmektedir. Her şeyin fazlası zararlı olduğu gibi, çok fazla kızılcık suyu veya çok fazla kızılcık da hamile kadınlara yarardan çok zarar verir. Bu nedenle hamilelikte kızılcık tüketirken dikkatli olunmalıdır.

  • Çok fazla kızılcık veya meyve suyu gevşek hareketlere veya ishale neden olabilir.
  • Çok fazla konsantre kızılcık alımı, idrardaki oksalik asidi artırarak böbrek taşlarına neden olabilir.
  • Kronik karaciğer problemleri, gastrit veya mide ülseri olan hamile kadınlar, herhangi bir biçimde kızılcık almaktan kaçınmalıdır.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et