Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaEğlenceEv-Yaşamİnsanlar Neden Cilt Nemlendirme Ürünleri İle Yakından İlgileniyor?

İnsanlar Neden Cilt Nemlendirme Ürünleri İle Yakından İlgileniyor?

Yetişkinlerin yaklaşık % 44,6’sı hassas ciltlerden şikayetçidir. Bu cilt hassasiyeti birçok farklı kaynaktan gelebilir. Dermatit, alerji, egzama veya soğuk hava koşulları etkili olabilir. İşte bu durumlarda insanlar cilt nemlendirme ürünleri ile yakından ilgilenir.

Nedeni ne olursa olsun, hassas cilt durumlarının çoğu benzer bir belirti ile gelir. Kuru cilt ile birlikte gelen kaşıntılı, pul pul his, herhangi bir kişiyi tahriş etmek için yeterlidir.

Maalesef cildi kurutmak için çözüm, temiz kalmak kadar kolay değildir. Can sıkıcı durumu yenmenin sırrı, cilt tipinize uygun bir cilt bakımı rutini oluşturmaktır.

Kendi cildinize uygun, tercihen doğal içerikli ürünlere ihtiyacınız vardır. 

Cilt tipi nedir? 

Genel olarak, çoğu insanın cilt tipi üç farklı kategoriye ayrılır: kuru, yağlı veya karma. Kuru cilde sahip kişiler, daha ağır nemlendiriciler ve hidrasyon odağı ile daha iyi yapabilir. Yağlı cilde sahip bireyler, arındırıcı ürünlere ve yağsız hafif nemlendirmelere ihtiyaç duyabilir. Yağlı ve kuru cilt kombinasyonuna sahipseniz, farklı ürünler arasında bir denge bulmanız gerekir.

Cilt tipiniz ne olursa olsun, soğuk, kuru hava ve nemli cildinizin kurumasına neden olabilir. 

Kuru cilde dokunmanın sırrı, uygun hidrasyonda sahip olmaktır. Peki cildinizin nemi korumasını nasıl sağlarsınız? Bu yazıda, cilt nemlendirme ürünleri ve kuru cilt ile nasıl başa çıkılacağı hakkında bilmeniz gereken her şeyi size öğreteceğiz. Başlayalım!

Cilt nemlendirme neden önemlidir?

Kuru cilt her zaman tıbbi bir sorun anlamına gelmez, ancak her şekilde de kaşıntılı ve rahatsız edici olabilir. Kuru cildinizin nedeni ne olursa olsun, düzgün nemlendirme genellikle pürüzsüz ve dolgun bir cilt için çözümdür.

Doğru nemlendirme, kuru, sıkı cildi dolgun bir cilt ile değiştirerek görünümünüzü iyileştirebilir. İyi bir hidrasyon rutini ile doğru cilt bakım ürünlerini birleştirmek, cilt nemlendirmesi ve nem konusunda büyük fark yaratabilir. Cilt bakım ürünlerini ararken bilimsel dayanağı olmayan ürünlere karşı dikkatli olmalısınız. Ancak bilim, uygun bir cilt bakımı rutininin, düzgün yapıldığında cilt yaşlanma belirtilerini azaltabileceğini gösteriyor.

Cilt nemlendirme ürünlerinde ve nemlendiricilerde bulunan belirli bileşen türleri, eksfoliant görevi görebilir. Cildin yüzeyinde ölü cilt hücrelerinin birikmesi, kir ve yağları hapsederek akne, yağlı cilt ve tahrişe neden olabilir.

Kuru cilde ne sebep olur?

Kuru cilt, çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Çoğu durumda, bir kişinin sahip olduğu deri türüdür ve kaçınılmaz olan genetik yapının bir parçasıdır. Bazı insanlar doğal olarak daha kuru bir cilde sahip olarak doğarlar, diğerleri daha sonra yaşamda geliştirir ve bazıları da sadece mevsimsel olarak kuru cilde sahiptir. 

Yaş faktörü de kuru cilde sebep olabilir. Yaşlandığımızda vücudumuzda doğal olarak bulunan seramid’in üretimi yavaşlar.

Seramidler cildimizi su kaybından korumaya yardımcı olur ve cildin iç katmanlarından buharlaşmayı önleyen mumsu bir bariyer oluşturur. Bunun yarattığı bariyer olmadan, kuru cilt ve kırışıklıklara daha yatkın oluruz. Kuru cilt, yalnızca içsel ve genetik faktörlere bağlı değildir. Dış faktörler de bir kişinin cildinin kuru ve gergin hissetmesine neden olabilir.

Yeterince su içmemek, sıcak veya soğuk hava, düşük nemli ortam gibi şeylerin tümü cildin kurumasına neden olabilir. Bununla birlikte, hangi cilt nemlendirme trendlerini takip etmeyi seçtiğinize de dikkat etmeniz gerekir.

cilt nemlendirme
Cilt nemlendirmede Aloe Vera

Cilt nemlendiricileri nasıl etki eder?

Cilt bakımı söz konusu olduğunda farklı bileşenler farklı etkiler yapar. Bazıları nemlendirme ürünleri faydalı olurken, bazıları tahrişi yatıştırır veya cildi bir şekilde uyarır. 

Bununla birlikte, cilt nemlendirme vitaminlerinin ve bileşenlerinin kuru ciltle savaşmanın tek yolu olmadığının farkında olmak önemlidir. Yeterince su içmek, avokado ve badem gibi cilt açısından sağlıklı yiyecekler yemek de aynı derecede önemlidir. Genel olarak, sağlıklı beslenmenize uygun bir cilt bakım ürünü ararken, kolajen ve hyaluronik asidi teşvik eden maddeler kullanmalısınız.

Cilt nemlendirme için Aloe Vera

Aloe Vera’nın doğal yatıştırıcı gücü, onu binlerce yıldır cilt tahrişi ve güneş yanığı için başvurulan bir çözüm haline getirmiştir. Bununla birlikte, içerik aynı zamanda etkili bir nemlendirici olabilir. Bitki su bakımından zengindir, bu yüzden cildinize uyguladığınızda hem nemlendirir hem de nemi hapsedersiniz.

Mukopolisakkaritler, aloe vera’da bulunan ve hidrasyon tutmaya yardımcı olan aktif bileşendir. Bu bileşen, cildi kırmızı, kabarık ve kaşıntılı bırakan her tür durum için idealdir. Bu nedenle, egzama, sedef ve cilt nemlendirme tedavisi için aloe vera’yı şiddetle tavsiye ediyoruz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et