Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaEğlenceEv-YaşamKoltuk Altı Neden Kararır? Koltuk Altı Kararmasına Etkili Çözümler

Koltuk Altı Neden Kararır? Koltuk Altı Kararmasına Etkili Çözümler

Koltuk altı kararması genellikle kadınlarda karşılaşılan problemlerden birisi olarak bilinmektedir. Koltuk altı kararması farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilmekte olup en çok bilinen nedenleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Koltuk altında oluşan terlemeler neticesinde bakteriler kararmaya neden olmaktadır.
  • Kullanılan kıyafetlerin kumaş özelliklerinin sentetik olması da koltuk altında kararmalar oluşmasına neden olabilmektedir.
  • Dar kıyafetlerin kullanılması koltuk altı derisine yapışık olacağı için deride de koyulaşma olabilmektedir.
  • Hormonlara bağlı olarak da koltuk altında içten gelen kararmalar olabilmektedir.

Koltuk Altı Kararmaları Doğal Yöntemler ile Nasıl Çözülür?

Koltuk altı kararmalarının doğal yöntemler ile çözülmesi için öncelikli olarak hangi nedenlerle kararmalar oluştuğunun belirlenmesi gerekmektedir. Bu kararmaların nedenleri için bir cildiye uzmanına başvurulması ve oluşma nedenlerinin ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Koltuk altı kararmalarının hormon ya da biyolojik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkması durumunda öncelikle beslenme ve yaşama düzeninin belirlenmesi ve buna uygun olarak tedaviye başlanması gerekmektedir.

Kararmanın nedenleri kullanılan kıyafetlere bağlı olarak ortaya çıkması durumunda ise pamuk içerikli ve çok daha rahat kıyafetlerin kullanılması gerekmektedir. Bu sayede kararmaların tedavileri de kalıcı sonuçlar vermektedir.

Koltuk Altı Kararması

Koltuk Altı Tedavileri İçin Evde Neler Kullanılabilir?

Koltuk altı tedavileri için evde kullanılabilecekler şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Limon
  • Patates
  • Portakal kabuğu
  • Karbonat
  • Süt
  • Pirinç suyu

Koltuk Altı Kararmalarında Pirinç Maskesi Nasıl Yapılır?

Koltuk altı kararmalarında pirinç maskesinin yapılması için sirke ve yoğurt malzemelerinin de doğru ölçülerde kullanılması gerekmektedir. Her bir malzemeden bir tatlı kaşığı ölçüsünde kullanılarak uygulama için yeterli ölçüde bir maske oluşturulabilir.

Tüm malzemelerin bir arada kullanılmasından sonra malzemelerin tamamen iç içe geçene kadar karıştırılması gerekmektedir.  Koltuk altı kararması için etkili bir maske olan pirinç maskesinin uygulamadan önce ortalama yirmi dakika beklenmesi gerekmektedir.

Maskenin uygulanmasından sonra bir süre koltuk altı üzerinde maskenin bekletilmesi gerekir. Daha sonra ılık su ile durulamanın sağlanmasından sonra bebek pudrasının sürülmesi ile koltuk altında aşamalı olarak açılması mümkün olmaktadır.

Koltuk Altı Kararması

Süt ve Lor Peyniri ile Koltuk Altı Kararmalarınızı Açın

Süt ve lor peyniri ile koltuk altı kararmalarının açılması için düzenli bir biçimde kullanılması gerekmektedir. Leke geçirme özelliğinin bulunması sayesinde kararmaların kalıcı olarak geçmesi de sağlanmış olmaktadır.

Maskenin hazırlanması için iki yemek kaşığı süt, bir yemek kaşığı lor ve bir yemek kaşığı un kullanılması gerekmektedir. Bu ürünlerin bir arada karıştırılması sağlandıktan sonra macun kıvamına getirilmektedir. Bu karışımın koltuk altına sürülmesinden sonra ışık su ile durulanması ile işlem tamamlanmaktadır.

Koltuk Altı Kararmasında Limon Kullanımı

Koltuk altı kararmaları için limonun kullanılması uzun süreli olarak koltuk altındaki kararmaların giderilmesini sağlamaktadır. Koltuk altına gece yatmadan önce limon sürülmesi halinde aşamalı olarak kararmaların geçmesi sağlanmış olmaktadır.

Limon sürülmesi aynı zamanda koltuk altındaki nem dengesini de sağlayacağı için terleme nedeniyle oluşan kararmaların giderilmesini sağlamaktadır. Limon sürülmesi, hormon dengelerinden dolayı oluşan kararmaların da giderilmesini sağlamaktadır.

Limon, ter kokusunun önlenmesi için de oldukça önemli bir tavsiye olarak bilinmektedir. Bu sayede hem lekelerin geçmesi sağlanırken hem de kararmaların geçerek daha ferah bir görüntünün oluşması sağlanmış olmaktadır.

Koltuk altı kararması için limon kullanımında düzenli kullanım oldukça önemlidir. Her gün düzenli olarak kullanılmaması halinde istenen sonucun alınması mümkün olmayacağı gibi, kararmalara neden olan faktörlerin de ortadan kaldırılmaması halinde istenen sonuçların alınması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle düzenli bir kullanım ile sonuçların beklenmesi gerekmektedir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et