Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaGenelPapatya Yağı ve Papatya Çayı Faydaları Nelerdir?

Papatya Yağı ve Papatya Çayı Faydaları Nelerdir?

İyi bir gece uykusuna kendinizi hazırlarken, papatya çayı içmek yatmadan önce sakinlik duygusunu hissetmenizi sağlar. Daha bunun gibi onlarca faydası olan papatya çayı ve papatya yağı hakkında detaylı bilgiler için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Aslında, papatya çayı ve papatya yağı da tarihsel olarak Mısırlılar, Yunanlılar ve Romalılar tarafından yaraları tedavi etmek ve iyileşmeyi teşvik etmek için kullanılmıştır. Papatya, zihni ve bedeni sakinleştirmeye yardımcı olduğu gibi cilt üzerinde de benzer etkilere sahiptir.

Papatya Nedir?

Papatya, mide ekşimesini ve mide bulantısını hafifletmek için doğal bir ilaç görevi gören, uykuyu teşvik etmek , stresi azaltmak ve mide rahatsızlıklarını hafifletmek için binlerce yıldır kullanılan bir bitkidir. Ancak yatıştırıcı bitki, içimizi geliştirmenin ötesinde güçlere sahiptir.

Papatya yağı ve papatya çayı faydaları

Güzellik ürünleriyle ilgili içerik listelerine dikkat ederseniz, muhtemelen papatyayı cildi sakinleştirmek, iyileştirmek ve yatıştırmak için formüle edilmiş bir dizi cilt bakım ürününde kullanıldığını fark etmişsinizdir. Dr. Zeichner, “Apigenin olarak bilinen ve cilt üzerindeki etkilerini açıklayan yüksek düzeyde bir antioksidan içerir” diyor.

  • Cilt alerjileriyle savaşır

Egzama, akne ve deri iltihabı cildi etkileyen en yaygın sorunlar alerjilerdir. Papatya yağı cilt alerjileri için neler yapamaz ki… Papatya yağı, yatıştırıcı özelliklere sahip azulen adı verilen bir bileşiği içerir. Yağ cilde sürüldüğünde, azulen alerjilere etki eder, cilt reaksiyonlarını yatıştırır ve böylece alerjileri hafifletir.

Papatya infüzyonunu ciltte kullanıma şu şekilde hazırlayabilirsiniz:

  • Bir bardak kaynar suya birkaç damla papatya yağı ekleyin.
  • Kaynatma bittikten sonra sıvıyı bir saat demlendirin.
  • Bu sıvıyı temizlenmiş bir sprey şişesine dökün.
  • Bu sıvının damlalarını pamuklu bir pedin üzerine ekleyin ve etkilenen bölgeye uygulayın.
  • Yıkamadan önce 15 dakika ila yarım saat bekletin.
  • Yağı kullanmanın bir başka yolu da banyo yapmak için kullandığınız suya birkaç damla dökmektir.
  • Cildi eşitler ve bronzluktan kurtulur

Papatya yağı eski çağlardan beri cilt rengini açıcı bir ürün olarak kullanılmaktadır. Ciltteki herhangi bir izden kurtulmanın yanı sıra, papatya yağı cildin ten rengini eşitlemek için kullanılır. Kurtulmak istediğiniz kötü bir güneş bronzluğu vakası varsa, papatya yağı çok yardımcı olabilir.

Bronzlaşma önleyici olarak şu şekilde kullanabilirsiniz:

Unutmayın, konsantre papatya yağı oldukça güçlü olabileceğinden, genellikle kullanım için diğer yağlarla karıştırılır.

  • Birkaç damla papatya yağını badem yağı veya zeytinyağı ile karıştırın ve cilde sürün.
  • Bir süre sonra yıkayın. 
  • Papatya yağı infüzyonu (hazırlanması yukarıda açıklanmıştır) da kullanılabilir.
papatya yağı
  • Saçı sağlıklı ve parlak tutar

Papatya yağı genellikle şampuanlarda kullanılır, kepeklerin giderilmesine yardımcı olur ve saç derisinin kuruluğunu azaltır. Papatya yağının saç açma özelliği vardır, daha koyu saç tonlarına sahip insanlar daha parlak bir gölge elde etmek için kullanırlar. Düzenli olarak uygulandığında saça belli bir parlaklık kazandırdığı da bilinmektedir.

Papatya yağını saçlar için şu şekilde kullanabilirsiniz:

  • Normal şampuanınızda veya saç yağınızda birkaç damla papatya yağı karıştırın ve uygulayın.
  • Kullanmanın bir başka yolu da şampuanla yıkadıktan sonra saçı papatya infüzyonu ile durulamaktır.
  • Morlukları ve yaraları iyileştirmek için kullanılır

Hücre yenileyici özelliklerine sahip uçucu yağlar, daha hızlı iyileşmeyi kolaylaştırmaya yardımcı olur. Bazen papatya yağının bu özelliği, ameliyatlar veya yaralar nedeniyle geride kalan yara izlerinden kurtulmaya da yardımcı olur. 

Papatya yağını yara iyileşmesi ve yara izleri için şu şekilde kullanabilirsiniz:

Bu durumda alerjiler için kullandığımız gibi kullanılır. Kaynayan suya damlalar serpilir ve bir saat bekletildikten sonra cilde sürülebilir. Papatya yağı ve çayı daha birçok sağlık yararı için kullanılmaktadır. Kullanmadan önce doktorunuzdan bilgi almak önemlidir.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et