Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaHafta Hafta Gebelik4. Hafta GebelikTestte Silik Çizgi Çıkması Gebe Olduğum Anlamına Mı Geliyor?

Testte Silik Çizgi Çıkması Gebe Olduğum Anlamına Mı Geliyor?

Hamilelik testi, hCG (insan Koryonik Gonadotropin) olarak bilinen bir hormonun varlığını kontrol eder. Buna “hamilelik hormonu” denir çünkü genellikle hamileyken vücudunuzda bulunur. Hamileliğiniz ilerledikçe, hCG seviyeleri yükselecek ve testlerin gebeliği tespit etmesi kolaylaştıracaktır. İdrarınızdan aldığınız birkaç damlayı gebelik testine koyarak gebeliğinizin pozitif veya negatif olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz. Bu testlerde çift çizgi pozitif, tek çizgi negatif gebelik olduğunu gösterir. Ancak bazı durumlarda çift işaretin biri silik çizgi görülebilir.

Hamilelik testinde silik pozitif çizgilere neden olan nedir?  

Pozitif test çizgisinin gücü, idrarınızda ne kadar hCG olduğuna bağlıdır. Çizgi soluksa, genellikle hCG seviyesinin düşük olduğu anlamına gelir. HCG düzeylerinin düşük olmasının bir nedeni, hamileliğinizin henüz çok başında olmanız olabilir. Bazı çok hassas gebelik testi kitleri, adet gecikmenizden 6 gün önce (adet görmeden 5 gün önce) hamileliği tespit edebilir, ancak bu erken dönemde hCG seviyeleri o kadar düşüktür ki bir çizginin soluk olması söz konusu olabilir. Hamileliğiniz ilerledikçe hCG seviyeleri artacaktır, bu nedenle tekrar test yapmayı seçerseniz, muhtemelen çok daha güçlü bir pozitif çizgi göreceksiniz.

Hamilelik testi yapmadan önce çok fazla su veya başka bir içecek içmek, idrar örneğini daha hızlı üretmenize yardımcı olabilir, ancak bu durumda hCG konsantrasyonunu seyreltecektir. Testten önce çok fazla sıvı içmek sizi silik bir pozitif çizgiyle veya erken test yapıyorsanız negatif bir sonuçla bile bırakabilir.  

Gebelik testinde silik bir çizgi görürseniz hemen karar vermeyin. Normalde silik bir çizgi görünse bile hamile olduğunuzu varsayabilirsiniz. Ancak emin olmak için iki ila üç gün beklemek ve tekrar test etmek en iyisidir. O zamana kadar hCG seviyeniz iki katına çıkacak ve muhtemelen daha koyu bir çizgi göreceksiniz.

SON OKUNANLAR

GÜNCEL BİLGİLER

21,256BeğenenlerBeğen
122,017TakipçilerTakip Et