Malzemeleri
1 kilogram patlıcan
Köftesi İçin;
600 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 diş rendelenmiş sarımsak
Maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Sosu İçin;
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Kızartmak İçin;
Sıvı yağ
Köfteli Rulo Patlıcan Sarma Tarifi'nin Yapılışı
Patlıcanı uzunlamasına dörde keselim.
Tuzlu suda, patlıcanları yarım saat bekletelim.
Suyunu süzüp, kurutalım.
Sıvı yağda arkalı önlü kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım.
Köftesi için; kıyma, küçük doğranmış kuru soğan, rendelenmiş sarımsak, maydanoz, yumurta, baharatlar ve tuzu alıp iyice yoğuralım ve yarım saat dinlendirelim.
Dinlenen harca, köfte şekli verelim.
Bir patlıcanın kenarına köfteden koyup, rulo şeklinde saralım.
Köfte ve patlıcan bitinceye kadar, aynı işlemi uygulayalım.
1 bardak suya domates salçası, biber salçası ve tuz ilave edip, karıştıralım.
Sosu yemeğin üzerine dökelim.
Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında pişirelim.