0 oy
366 göst.
Aile kategorisinde (182 puan) tarafından
Kizlar ben hic farketmemistim taaki kaynanam diyene kadar yasar asaf suan 17 aylik ve kendisine asaf denilince bakmiyor bi tepki vermiyor ama genel anlamda oyuncaklariyla oynayan ve kendi basina herseyi yapabilen bi cocuk ornegin gelir benimle cee oynunu oynar hatta ben ellerimi birakinca o elimi tutar bidaha yap diye bu arada kendi etrafinda cok donuyor ve basi nadir donuyor mevlana gibi donup duruyor surekli yaklasik 3 aydir var bu hareketi de bi elma bi bez parcasi veya ona benz3r biseyi koklamayi cok seviyor hatta alip baya bi kokluyor o kendi etrafinda donuyorken ben hic farketmedim cunku oyun yapiyor zannettim mamayi anliyor ba ba de de diyor ama bilincli soylemiyor sadece ba kelimesi kolayina geldigi icin baba diyor korkmaya basladim bi fikri olan varmi 

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benimkide bez kokluyor ve ağzıyla kopartiyor buradan bilemeyiz canim ama once bi cocuk doktoruna gotur o sizi yonlendirir diye düşünüyorum
(182 puan) tarafından
Bu aksam gidicez bakalim
tarafından
Cocuk doktorunami canim aksam calisiyorlarmi ki
(182 puan) tarafından
Ben yurt disindayim
tarafından
Anladım canım haber edermisin durumu
(182 puan) tarafından
Tmm ederim
-Reklam-
0 oy
(3,952 puan) tarafından
Yqni canım bi doktora götür  dediklerini yapmasi normal ama sürekli yapmasi pek normal gemedi. Arkadas ortaminda oynar mı peki yoksa ayrı mı durur.
(182 puan) tarafından
Yok kuzenleriyle oynar ayak uydurur onlara hatta guler onlarla oynuyor diye
(3,952 puan) tarafından
Genelde pek oyun kurmaz otizmli cocuklar yani bi tanıdığım var onun oundan biliyorum.
(182 puan) tarafından
Ama otizimin azi cogu da var yuzde 50 si 20 si giibi
(3,952 puan) tarafından
Iste onu bilmiyorum canim  sen bi doktora götür
(182 puan) tarafından
Tesekkur ederim tamam
0 oy
(11,206 puan) tarafından
Kuzum bence aklına getirme ya bişryi yoktur 

Buradaki postlardan sonra ben bile çocuğumun bi açığını aramaya başladım inanki ama normal çocuklarımız bu kadar ince düşünürsek kafayı yeriz
(182 puan) tarafından
Ya anormali şu 17 aylik bi bebegin asaf denilince bakmamasi cok garip
(11,206 puan) tarafından
İki adı varsa  hangisi çoğunluk kullanılıyor ise kafası karışabilir bizimki öykü mina genelde mina derim ama öykü dedimi pek bakmaz
(182 puan) tarafından
Ikisiylede sesleniyom ikisiylede bakmiyo teker teker sesleniyom ayni bide 4. Ayindan beri tv cok izlettim kafasi cizgifilmlerle dolu suan cok pismanim acaba ondan mi oluyo boyle 4 aydir felan acmiyorum cizgifilm
tarafından
Ay burası o konu da çok kötü ya sürekli bişeyler okudukça bende bebeğimde var mı diye bakıyorum ve var gibi geliyor işin garibi
(11,206 puan) tarafından
Aynn öyle selin
Asafın annesi, TV telefon bende çok izlettim hala da izliyor telefona bakmadan yemek yemez asla ama çovuğumda bi sorun olduğunu düşünmüyorum ben evet izletmemiz kötü bişey ama durmuyor napalım biraz da buranın etkisi var vicdan azabı çekiyoruz tv izletiyoruz acaba otizm belirtileri varmı diye kendimizi yiyoruz
0 oy
tarafından
Hıc bir zaman mi bakmaz yoksa birşeye daldığı zmaan mi.bakmaz benim kziimda birşeye daldığı zmaan asla bakmaz..birde göz teması nasıl
(182 puan) tarafından
Hic bi zaman bakmaz anca mama dersem bogaz oldugunu anlayip bakar yoksa adini felan bilmiyo
(182 puan) tarafından
Ozellikle oyun oynarken goz temasi kurat benle
tarafından
Hımm sen TV telefon hiç verme sürekli ismi ile seslen mesela oyun oynarken bak Ahmet araba bak Ahmet su bak Ahmet ekmek gibi kısa kelimelere ismi kat öyle öğrenir bol bol ilgilen hâlâ devam ederse götürsun canım
0 oy
tarafından
Otizim değil dikkat dağınıklığı gibi geldi bana kuzum. 

Benim oğlumda işine gelince bakar gelmeyince bakmazdı uzun süre göz teması kurmuyor oğlum oturup beni dinlemiyor hiperaktivite ve dikkat eksikliği var bizde 3 yaşına girecek temmuzda

Otizim olduğunu düşünmüyorum bana gayet normal geldi ama sen biraz gözlemle ilerleyen zamanlarda bir pedegoga götürğrsün 
tarafından
Benim kızımda herşeyi normal ama göz teması çok iyi değil canı isteyince uzun kurduğu oluyor ama yakından öyle uzun bakmaz kısa kısa bakmadığı da çok oluyor kalkıp kaçıyor hemen sizinde mi öyleydi
tarafından
Evet kuzum canı isterse dikkatini çeken birşey olursa uzun uzun bakar gözüme ama işine gelmeyince kaçıyor hemen
tarafından
Benim kızım da öyle oyun oynayınca bakıyor güzel çünkü hoşuna gidiyor ama başka zaman kafasına göre istemezse bakmaz asla canım sıkıyor bu durum ama konuşmasi falan iyi ikili kelimelere de geçiyor yavaş yavaş su ver diyor baba gitti bebek otur anne kalk gibi kelimeleri söylemeye başladı ama sık sık demez arada bir su ver çok der suyu çok içtiği için :) konutları da genelde alıyor anlıyor beni ama işte göz teması az ya baktığın zaman otizimli çocuk diyemem çünkü çocuklarla oynamasi var oyuncaklari ile oynar bizimle oynamayı çok sever..senin oğlunun konuşmasi falan nasıl ve bu dikkat dağınıklığı için bir öneri de bulundu mu doktor çok sordum hakkını helal et kafamda bir dünya soru
tarafından
Kuzum bak mesela benim oğlum 10 15 saniyeden fazla oyuncaklar la oynamaz hemen farklı bir oyuncağa geçer sürekli haraket halinde uyurken bile gündüz uyumaz geceleri de kesintisiz 6 saat ya uyuyor ya uyumuyor mesela çocuklarla oynamıyor oynasa bile birkaç saniye sonra koşmaya başlıyor odaklanamıyor hiç bir oyuna mesela sayıları biliyor renkler şekiller hayvanlar ingikizce alfabe araba markaları kanal isimleri aklına gelebilecek herşeyi biliyor söylüyor ama biz sorunca asla cevap vermiyor duymuyor çoğu zaman duysa dinlese bile kaçıyor kısaca dışarda kim görse Allah kolaylık versin sama diyor sadece 3 yaşına girecek olmasına ramen cümle kurmuyor herşeyi tekli söylüyor meyveleri tek tek sayıyor ama anne bana çilek ver değil çilekkkkkk diyor sadece hiç odaklanamıyor bizde aynı zamanda dehb dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu var yani dikkat eksikliği hiperaktivite den kaynaklanıyor hiperaktivite olmayan çocuklarda çok nadir görülüyor dikkat eksikliği kaç yaşında bu arada kuzum bebeğin inan otizimin o su yok bebeğinde otizim dışardan bir gözle bakıldığında çok net farkediliyor cünkü anlattığına gçre gayet normal bir çocuk
tarafından
20 aylık canım kızım..Allah kolaylık versin insaAllah en kısa zamanda düzelir herşey evlat çok farklı birşey insan ince ayrıntılara bile giriyor benim kızım öyle aşırı hareketli değil yerinde durmaz ama senin dediğin gibi değil..bazen bakıyorum göz teması iyi bazen hiç bakmıyor kafasını sağa sola çevriliyor bakmak istemiyor bazende bakıyorum bakıyor işte kafasına göre takılıyor ilgisiz kalıyor çoğu zaman çünkü 3 aylık bir bebeğim daha var gurbetteyim ev üstüme yemek herşey bende olunca yetmiyorum ikisine birden biriyle ilgilensem biri kalıyor bu beni çok yıprattı:( hep ilgi istiyor bir bakıyorum diğer bebeğim tek kalmış:( çok üzülüyorum bu duruma içine kapandı iyice kardeşi geldikten sonra nasıl olacak bilmiyorum o öyle yaptıkça oturup ağlıyorum diğer kızımla ilgilenmek istiyorum bakıyorum ordan bakıyor çok ilgisiz kaldı elimden geldiğince ilgileniyorum ama iki çocukla olmuyor işte parka bile hafta bir ya gider ya gitmez eşim sürekli şehir dışında işi gereği kızlarıma yetmiyorum ikisi de bana muhtaç ama ben çok yoruldum sanki her geçen gün benden kopuyorlar inşallah dediğin gibi yoktur öyle birşey bunu düşünmekten çok yoruldum
0 oy
(494 puan) tarafından
Oturumda göz teması çok önemli el çarpmak zıplamak falan belirgin belirtileri
0 oy
(6,939 puan) tarafından
Benim oglumda 18 aylık 3 ay önceye kadar ismine tepki vermezdi göz teması sınırlıydı çok fazla tv ye maruz kaldı 3 aydır tv izletmiyorum kesinlikle şimdi ismine bakiyo göz kontağı isme tepki vermesi ortak dikkati de çok iyi 2 ayrı doktora götürdüm otizm diyemeyiz ama gelişim geriliği var dediler kitaplar önerdiler bol aktivite oyun oynayın dediler ama bizim tek sıkıntımız bunlar değil istediği şeyi isaret ederek hâlâ göstermiyo topu veya arabayı getir dedigimizde anlamiyo yapamiyo al ver yapamiyodu şimdi onu öğrendi anne baba demeyi daha yeni öğrendi eğitici kartlar aldım onun sayesinde kedi kopek koyun civciv seslerini çıkartmayı öğrendi bizimkide kendi etrafinda döner ama sadece müzik açınca veya biz şarkı söyleyince doktor bunun için eğer dönerken sizden kopmuyosa kendi dunyasina cekilmiyosa korkmayın demişti size tavsiyem şüpheniz varsa çocuk psikiyatrisine ve çocuk nörolojisine mutlaka götürmeniz ve tv telefonu kesinlikle kaldırın izletmeyin
0 oy
(683 puan) tarafından
Dönmesi ve ismine bakmaması bir otizm belirtisi ancak tek başına yeterli bir sebep değil, benm oğlum otizm göz teması kurmuyordu ismine bakmıyordu, çevresiyle ilgisi yoktu kendi halinde takılıodu, başına buyruktu alıp başını kaçıodu,  tv izletiyor musunuz uyaran eksikliğide olablr ismine bakmaması 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 117 göst.
4 Ekim 2022 Aile kategorisinde Nrgz (827 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 89 göst.
2 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 222 göst.
0 oy
15 cevap 500 göst.
22 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu