Allah kimseyi o durumlara dusurmesin evet.
Ama bir sey soylemek istiyorum ;
biz de cok fakirdik eskiden . Annem gocunmazdi evlere temizlige giderdi , merdiven silerdi , cocuk bakardi bizi buyutmek icin cabalardi .
Ben de 13 yasinda bi pastanede cirak olarak calistim , temizligini yaptim oranin aileme destek olmak icin .16 yasinda 2 cocuk baktim derslerini calistirdim, oyun oynattim .
Bizim de bayramligimiz yoktu baskalarinin verdigi seyler bayramligimiz olurdu ya da pazardan alinan 5 tl lik bi t shirt ...
okulda cogu kez baskalari simit , tost yerken biz yiyemezdik kardesimle . evden ne bulursam getirirdim bazen onu bile bulamazdim.
Evdeki esyalari bile satmaya baslamistik baskasina muhtac olmayalim diye. Ama bunu dillendirmedik.dillendirmezdik .Babam borc alirdi bazen ama oderdi mutlaka .yedigimizden kisardik, esyalarimizdan satardik...
Babam toplama masa ustu bilgisayar yapmsti.bilgisayar teknisyeniydi 3 ay para almadan calismisti.Masa ustu bilgisayarimizi sattik.Baskalarinin verdigi parcalarla yapmisti o bilgisayari.
Biz kimseye belli etmezdik, istemezdik , isteyemezdik...
Ayette de gectigi gibi;
Bakara suresi 273. ayette “(Sadakalar) kendilerini Allah yoluna adayan, yeryüzünde dolaşmaya güç yetiremeyen fakirler içindir. İffetlerinden dolayı (dilenmedikleri için), bilmeyen onları zengin sanır. Sen onları yüzlerinden tanırsın. İnsanlardan (bir şey) istemezler."