0 oy
624 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (976 puan) tarafından

İlk defa etsiz deneyeceğim kızlar 

Hafif ekşili etsiz  
Görevde oradaki komşular getirmiş ondan yap dedi (Hatay usulü istiyor sjsjsj)
Tarif verir misiniz 
:)

12 Cevaplar

0 oy
(13,316 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
3 bardak pirinç

2 soğan

1 kaşık domates salçası

1 kaşık biber salçası

Nane

Tuz 

Sumak bolca 

Karabiber 

Pul biber koyuyorum

Kimyon

3 bardak su

İçi kavurup pişiriyorum sarıyorum pişirirken de kalan 3 bardak suyu koyuyorum ama üzerine zeytinyağı ve bolca limon dilimi hatta varsa asma yaprağının sapları güzel ekşilik veriyor.

Buradan Esraya sordum o Hataylı o da böyle yapıyormuş. 
(976 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım:):)
(13,316 puan) tarafından
Afiyet olsun kuzum
-Reklam-
0 oy
(1,610 puan) tarafından
Ben etsiz yaparım ama tarifini veremem çünkü herşeyi. Göz kararı koyarım:-)) 
(976 puan) tarafından
Nar ekşisi limon koyuyormusun canım
(976 puan) tarafından
Pirinç ile mi yoksa bulgur ile mi yapıyorsun:)
(1,610 puan) tarafından
Ben pirinç bulgur karışık yapıyorum üstüne limon tuzu az bişey atıyorum yaprağın zaten ekşimsi tadı var.
(976 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım:):)
(1,610 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
tarafından

Hatay usulü İnternette çıkar canım. Ben hep etsiz yapıyorum. Et tüketmediğim için. Genelde iç harcı için

Pirinç 

Bol soğan

Taze nane

Az kekik

Pul biber

Karabiber

Tuz

Zeytinyağı

Domates salçası

Biber salçası

Maydanoz koyuyorum kafama göre. Pişirdiğimde de salçalı su ile pişiriyorum. Üzerinde de limon dilimliyorum. 
(976 puan) tarafından
Nar ekşisi ekliyormusun
Bulgur mu pirinç mi koyuyorsun canm :)
tarafından
Yok nar ekşisi koymuyorum canım. Çevremde hiç koyan olmadığı için tadını bilmiyorum. Normal Pirinç koyuyorum. Zaten suyuna limon koyduğumda ekşi oluyor. Çok ekşi istersen limon dilimini fazla koyarsın.
(976 puan) tarafından
Öyle yapayım canm teşekkür ederim:)
tarafından
Rica ederim.. Şimdiden ellerine sağlık, afiyet olsun canım.
0 oy
(2,983 puan) tarafından
Bende herşeyi göz kararı koyarım 

Ama nar eksisi falan güzel olmuyor bence bol sumak daha güzel olugor daha dün yaptım bitti bile xmjdjd
(976 puan) tarafından
Sumak ben de koyayım o zaman canm teşekkür ederim:)
(2,983 puan) tarafından
Koy koy bolda zeytin yağı o hhh misss
0 oy
(1,965 puan) tarafından
Ben pirinç,yağ, salça, nane,pul biber, tuz ve tavuk suyu koyarım bunlarla biraz haşlarim içini sonra sarar en son suyuna da zeytinyağı koyarım. Öyle pisiririm aşırı güzel olur.
(976 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım:)
0 oy
tarafından
Hatay usulü mu bilmiyorum canim ama ben genellikle etsiz bol eksili yaparım

Yagi soğanı salçayı kavur,içine yikadigin pirinci at,azcık su koy 1 çay bardağı kadar,sonra içine 

Kimyon

Kırmızı toz biber 

Pul biber 

Nane 

Bi tane bulyon 

Kimyon 

Sumak 

Azcık kekik 

İstersen içine bi kac tane limon tuzu

Bunları koy karıştır

Güzelce sar 

Sonra kaynamış suyun içine nar ekşisi ve ne kadar eksi istersen o kadar limon sık ben genellikle 2 tane limon suyu sıkıyorum onu da koy ocağa at pişkin en kısık ayarda suyunu çekene kadar sonra da yağını bolca koy üzerine bitti afiyet olsun☺
tarafından
Bide canim suyuna sumak suyu da ekleyebilirsin çok eksi olsun istersen☺☺
(976 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım :):)
tarafından
Afiyet şeker olsun canim benim☺❤❤
0 oy
(854 puan) tarafından

canim iki kucuk sogan 

bir orta boy (kucuk.kucuk dogranmis)domates 
kimyon 
karabiber 
toz biber 
pul biber 
bir iki dis sarimsak 
1 yemek kasigi salca 
tuz
 dolmalik priinç 
nar ekşisi( istege gore ne kadar eksi olsun diyosan)
(976 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım):)
(854 puan) tarafından
rica ederim ☺️
0 oy
(1,420 puan) tarafından
Bnde genelde etsiz seviyorum veriyorum sen yaprağına goree ayarla 

Soğan 

Pirinç 

Maydanoz ( isteğe bağlı bn seviyorum ) 

Domates ( isteğe bağlı ben seviyorum ) 

Domates salçası 

Biber salçası 

Pul biber tuz 

Baharatlarını kendine göre ayarla nane istersen koy çiprisa felan afiyet olsun :))  unutmadan limon sıkıyorum ben ekşi oluyor sıvı yağ da köy istersen zeytinyağ öyle :))
(976 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım:))
(1,420 puan) tarafından
Afiyet olsun :)
0 oy
(2,590 puan) tarafından
Hatay usulü değilde Diyarbakır usulü istersen veriyim
(976 puan) tarafından
Olur canm :):)):
0 oy
(4,907 puan) tarafından
Etsiz yaparım ben. Ekşi olarak iri taneli sumak suyu kullanıyorum 
(976 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(7,964 puan) tarafından
Ic harcina

Soganlari kavururum sonra salcayi da kavururum pirinci eklerim pulbiber, karabiber, nane, toz kırmızı biber, sumak 1 yemek kasigi nar ekşisi koyarım sardiktan sonra da uzerine limon dilimler dizerim salçalı su yaparım yiyen bayılır ben maydonoz dereotu filan yakıştıramıyorum onlar damak tadına göre 
0 oy
(9,544 puan) tarafından
Yaprak ıcını bol sogan salca baharat ve prıncle bulguru karıstır yap bıraz kavur ocakta ondan sonra sarmanı sar dik olarak yerlestır tencereye üzerine yarım cay bardagı zeytınyagı ve lımon dılımlerı tuz ve su ekle dudukluyse 1 saat tencereyse 2 saat kısık ateste pişir enfes olur
(976 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım:)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 1,118 göst.
0 oy
5 cevap 195 göst.
0 oy
14 cevap 158 göst.
9 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Nickmickyok (142 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 121 göst.
23 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Mdemr (556 puan) tarafından soruldu

404,332 soru

12,112,886 cevap

36,448 kullanıcı

...