0 oy
1,011 göst.
Diğer kategorisinde (2,200 puan) tarafından
Iyi aksamlarr ..

Namaz kilmaya tekrar baslamak istiyorum. Ama unutmusum ve ezberleyemedigim bir kac dua var. Hani unutmusumdan kastim nezman secde edilir  rüku tekbir falan nezman yapılır bunlari unttum. Bitane uygulama indirdim namaz öğreniyorum diye orda hem hareketler hem dualar var acaba tekrar ogreniyesie kadr ordan bakarak kılsam olur mu ?

Netten araştırdım kimi yerde caiz kimi yerde caiz degil yaziyo bide size sorim dedim

10 Cevaplar

0 oy
(926 puan) tarafından
Benimde çok düşünüp yapamadığım bi konu.uzun zaman oldu kılmıyorum. Cok zor geliyor neden bilmiyorum hep üşeniyorum abdest almaya namaz kılmaya ölümü düşünüyorum korkuyorum çünkü namaz borcumuz kılmamız gerek.ama kendimi yenemiyorum bi türlü arada kulip kılıp bırakıyorum 
(2,200 puan) tarafından
Aynen benimde oyle .. sabah namaziyla bugun baslamayi dusunuyorum ins ama iste unutmusum baka baka kilsam olurmu bilmiyorum :/
tarafından
ahh canım ya bende aynıyım uzun  bi süre kıldım şimdi yine kılmıyorum lanet şeytana gelsin
(2,200 puan) tarafından
Nezamandr aklimda ama hep bisi cikiyo erteleniyo :/
(926 puan) tarafından
Aynen vala bendede öyle hep.ertele ertele 1sene oldu Allahım yardımcımız olsun
-Reklam-
0 oy
(238 puan) tarafından
Öğrenmesi.ocin bir sakıncası.odgunu sanmıyoru m namaz vakti gelene kadar iyice vak öğrenmeye çalış cnm allah kabul etsin
(2,200 puan) tarafından
Yok hic denemedjm bakalim nasil olcak nasil yapcam yari yariya senin dediğin gibi de olur aslinda yatti aklima
tarafından
bak yorumlarda okudum sabah namazi agirdir rekatı azda olsa uykudan kalkiyosun sonucta simdi yatmadan dene zaten dört rekat iki iki kiliyosun ya sabah zorlanmazsin ilkini güzel kilarsan digerlerindede hevesin daha cok artar
(2,200 puan) tarafından
Aynen rekati az ama dedigin gibi tatli uyku dan uyanmak var :) gerçi bebis saolsun da :) saat 5i hic sasmiyo :))
tarafından
uykusuz bebek cok zor oluyor iyi o zaman insallah başlarsın canim
(2,200 puan) tarafından
Aynen ablacim cok saol ♥️♥️
0 oy
tarafından
bizim dinimiz kolaylastiricidir zorlaştırıcı değil-dir canım öğrenene kadr yaparsın öğrenmek için de çabala önemli olan niyetin sonuçta temiz bi niyetle allaha yoneliyorsun hiç niyetin olmamasından öğrenmeyip kilmamaktsn bin kat iyidir bence 
(2,200 puan) tarafından
Cok haklisin biliyorum o duyguyu insan yapmak isteyip yapamıyor. Allah yardim etsin hepiimize ♥️
tarafından
yanilma secdesi de var yanlis kildigin zaman son secdede yanilma secdesi yapiyosun aslinda cok kolay ama biz zorlastiriyoruz
(2,200 puan) tarafından
O nasıl yani ne demk
tarafından
sehiv secdesi netten arastir burdanda bilen yazar hatta kalbi bi ruh varya yorumlastik ona sor onun mesleği diye biliyorum dini konuları bilir
(2,200 puan) tarafından
Tammamm ♥️    ♥️
0 oy
tarafından

Kılabilirsin canım bende öyle yaptım şükürler olsunki namaz kılmayı öğrendim 

(2,200 puan) tarafından
Altta bi arkadas yorum yapmis bozulur diye :/
tarafından
Yoo öyle bişey yok onu ancak allah bilir sen icden gelerek yapıyosun ve cok istiyosun allah geri çevirmez yeterki iste ben öyle yaptım kendi bildiğim gibi
(2,200 puan) tarafından
Saol canim :) ♥️
tarafından
Rica ederim bu konu çok derin olduğu için değişik yorumlar alabilirsin ancak öğrenene kadar bakarsın ondan sonra zaten kendin yaparsın
(2,200 puan) tarafından
Haklisin canim çok saol  ha bu arada bebiside opiver :)))
0 oy
(7,846 puan) tarafından
Bakarak kılınmaz canım namazın bozulur . Niyet almadan izle kıl öğrenmek için . Peşi sıra da bakmadan niyet alarak kıl . Rabbim inşallah daim etsin azmini . O kadar namaz kılmaya varken seni davet etmiş seni istemiş huzurunda sana nasip ediyor ne güzel değil mi rabbin sana önem veriyor .
(2,200 puan) tarafından
Ya bozulurmu ?
Ogrenmek amacli bakildigi için bozulmaz diye okumustum çünkü cok unutttum baya olmustu ara vereli.
tarafından
Aişe radıallahuanhanın kölesi ona namaz kıkdırıyordu,Aişe radıallahuanha da namaz kılarken kurandan takip ediyordu kölesinin okuduğu bölümü.

Nafile namazda bu şekilde kıldılar farz namazlarda değil.
O yüzden müçtehid alimler Nafile namazda kitaba bakmanın caiz, ama farz namazda caiz olmadığına hükmetmiş.
Size tavsiyem gün içinde nafile namaz kılıp bu namazlarda kitaba bakıp pekiştirmeniz ve farzlarda uygulamanız.
(2,200 puan) tarafından
Teskkur ederim canım
0 oy
(12,768 puan) tarafından
Tabiki kilabilirsin zamanında biz de yaptık yanına koy kağıdı vs takip et öğrenince normal kilarsin 
(2,200 puan) tarafından
Bozulmaz dimi ?
(12,768 puan) tarafından
Hayır cnm neden bozulsun rabbim kalbini biliyo koy kenara o okusun sen tekrar et sonra kağıt koy
(12,768 puan) tarafından
Burda Bi ton düşünce çıkar sen ya fetva hattı yada Bi cami hocası vs sor
(2,200 puan) tarafından
Dogru haklisin en onemlisi niyet dimi aslinda. Ama hani yorum yapan arkdaslardan bazilari baska yere bakarsan bzoulur falan dedilerde ondan kafam karisti
0 oy
(16,612 puan) tarafından
Namaz kılarken odaklanmali etrafına bile bakmamalisin o namaz kabul olmaz derler.

Duaları iyice ezberle so rahat başla yada duaları unutsan bile namazda Allah u Ekber diye gereken diye şeyleri yani normal.namazini kilarsin taki ezberleyene kadar
(2,200 puan) tarafından
Bak yine kafam karisti ya
(16,612 puan) tarafından
Kafan karışmasın canım olması gereken bu şimdi rukuda iken eğilip bi duaya bakim dicen bi daha egilip bi daha o daha saçma zati dualar bilindik ezberlemesi kolay
(2,200 puan) tarafından
Oda dogru aslinda haklisin
0 oy
tarafından
Canım ordan bakarak kilmada ben sana anlatayım önce niyetini et ilk Fatiha ondan sonra nas oku ilk rekatta rukuye git üç kere subhanerabilelazim de ondan sonra allahu Ekber de doğrul  secdeye git 7 kere subhanerbilala de kalk ayağa ikinci de yine Fatiha oku Felak oku yine aynı üç kere onu tekrarla Allahu Ekber de doğrul secdeye git 7 kere tekrarla bunu diğer rekatlarda Fatiha başında ikinci süreyi bildiğini oku boyle devam et namaz bitene kadar rabbim kabul eder inşallah ❤️❤️❤️şimdiden rabbim kabul etsin
tarafından
Hanifilerde böyle canım
(16,612 puan) tarafından
Hayır mezhepler olarak farklilik var. Mesela siz çıplak ayak ile kalabilirsiniz ama biz kilamayiz
tarafından
Evet canım öyle biz kilabiliyoruz ama kilmamaya  dikkat ediyoruz
(2,200 puan) tarafından
He anladim smdi dogru bnde ikimelekannesin dedigi gibi biliyorum onu
tarafından
Evet canım öyle
0 oy
tarafından
Öncelikle Allah daim etsin inşallah kabre girene kadar bırakmazsin canim. Bakarak namaz kilamazsin çünkü namazda secde yaptığın yer dışında bi yere bakarsan namazin bozulur. Namaza durmadan hemen önce hareketleri tekrar et bak ondan sonra namaza dur. Öncelikli olarak subhaneke duası fatiha ve ihlas bilsen yeterli diğerlerini yavaş yavas ezberlersin
(2,200 puan) tarafından
Evet cok Gzuel anlatti cidden benimde cok hosuma gitti aklima yatti beni tessvik etti ;)
tarafından
ah sorma canim seytan yok mu yoksa nefsimmi bilmiyorum cok gidip geliyorum hele bebekle sanki suan hic baslyamaam gibi geliyor
tarafından
Sagol ceroş Bacim :) elam asıl bebek varken kilcaksin ki seni görerek öğrensin bilsin küçük bile olsa ben oglum iki aylıkken sererdim seccadenin yanına battaniye yatirirdim yere, ordan izlerdi beni gördüğü içinde aglamazdi. Yok illa asiri ağlayan bebekse bağla sırtına kanguruyla :) beraber egilin kalkın varmi daha guzel bi eğitim Allah aşkına ;)
tarafından
biz annemin sirtina tirmanirdik :)))
tarafından
Aynen bizde öyle yapardık çocuklarımızı da bu aktiviteden mahrum etmeyelim  :)
0 oy
(268 puan) tarafından
Allah niyetini biliyo canim öğrene ne kadar uygulamadan yardim al canim 
(2,200 puan) tarafından
Oyle yapmayı düşünüyorum canm haklisin

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 45 göst.
0 oy
4 cevap 130 göst.
0 oy
7 cevap 154 göst.