0 oy
139 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (875 puan) tarafından
Kızlar baştan anlatayım biz evlenirken eşya falan alırsan kaynanamın 40 yıldır hep alışveriş yaptığı yerlerden aldırdı asla başka yerden izin vermedi neyse halı alırken de onun dediği yerden aldık içime sinmese dahi halının da modeli tüylü olmasıymış 3 yıl olacak o halı hala toz bırakıyor her sabah makine yapıyorum akşam salon yine halı tüyü neyse baktım oğlumun burnu falan çok çok kaşınıyor kızartıyor kaşımaktan bir kaç aydır böyle doktordan randevu aldım bugun götürdüm 

Evde kedi köpek veya tüy bırakan bir eşya var mı dedi halı var ama hep temizliyorum dedi doktorda görünmeyen tüy dahi alerji yapar dedi ve o tüyler tozlardan dolayı geniz eti çok şişmiş dedi 

Anlamadım geniz eti tozlardan tüylerden şişebiliyor mu ilk kez duydum başına gelen var mı iki ilaç verdi Halıyı değiştirecem tamamen tüy bırakmayan alacam evi sık sık havalandırıyorum başka ne yapabilirim acaba

8 Cevaplar

0 oy
(4,589 puan) tarafından
Alerjisi olan ..için şişer bnm dayımın torununda da vardı ne dayım ne oğlu eve halı seremedi yıllarca
(4,589 puan) tarafından
Sağol canım göz damlam var sadece gözlerim çok kasinip şişiyor diye otekilere bişi kullanmiyorum
(875 puan) tarafından
Oğlumda bütün yüzünü kaşıyor gözleri burnu ama en çok burnunu doktor iki ilaç verdi 1 ay kullan dedi
(4,589 puan) tarafından
Ah yavrum geçmiş olsun emin ol boğazı ve kulakları da kaşınıyor genzi ondan şişiyor zaten insanın
(875 puan) tarafından
Evet kulağı da kaşınıyor ama çok değil
(4,589 puan) tarafından
En çok burun göz zorluyor çünkü onlara sıra gelmiyor yoksa hepsi aynı anda kaşınmaya başladım fena yapıyor adamı küçükken derlerdi burnun kopacak artık dur diye o kadar kasiniyirmus demekki:)
-Reklam-
0 oy
(3,047 puan) tarafından
Şişiyor. Bende de toza karşı var. Halilar yeniyken mahvoldum. Surekli burun kaşıntısı,hapşırık, artik o kadar etkilemişti ki sürekli öksürüyordum. Nefes aldıkça toz bulutuna giriyordum sanki
(875 puan) tarafından
Oğlumda da toza karşı varmış ama öyle bir halı ki nefret ediyorum resmen halıdan ya sabah makine yaparım akşam sanki günlerce makine atılmamış gibi tüy bırakır düşün yani oğlum da burnunu öyle bir kızartacak kadar kaşıyordu ki anlatamam en son artık götürmem gerek dedim iyi ki götürdüm
(3,047 puan) tarafından
Iyiki götürmüşsün. Halilar bir süre toz dokmeye devam ediyor maalesef. Hep süpürmen gerekli. Evi havalandirman şart supurgeden sonra. Zor bir durum Allah kolaylik versin
(875 puan) tarafından
Amin saol canım hep havalandırıyorum hep
0 oy
(13,316 puan) tarafından
Akar alerjisi o kuzu mecburen kaldıracaksın zamanla azalıyor ama geçmiyor 
(875 puan) tarafından
Doktor tüysüz halı al dedi iki tane ilaç verdi bir ay kullan sonra uzun süre kullandırma dedi
(13,316 puan) tarafından
Öyle yap kuzum teyzem yıllarca acile taşıdı kızını şimdi 26 yaşında hala tüysüz halı kullanıyor ama kedi besleyebiliyor
(875 puan) tarafından
İnşallah azalır bende bütün evin halısını değiştirmeyi düşünüyorum
(13,316 puan) tarafından
İnan ki tek faydası o
0 oy
(887 puan) tarafından
Benimde aynı sorunum var.bilmeden önce nefes zor alırdım tıkanırdım sürekli sanki burnumun içinde bi kütle varmış gibi olurdum. Bi kaç doktora gittim sünizit dediler emar falan cektiesim birşey cıkmadı kesin sünüzit dediler bende takılmadım daha baş ağrısıda oluyordu tamam kesin teşhis dedim. Bigün okdr kötü oldum ki kıştı nefesim gelmedi resmen boğulacak gibi oldum acile gittim şansıma KBB doktoru vardı hemen bi hortum gibi birşeyle baktı burnuma kameralı dedi senin alerjin var toz ve soğuk o zaman tam teşhisi koydu burnumun içindeki etler şişiyormış ve nefesimi zorluyormış alerjik iş ozmanlae ilaç vermişti kullandım baya geçti şimdi hamileyim kullanmam yasak malesef ama toz çok zorluyor ve şişiyor geceleri baya kötü oluyorum. Çok geçmiş olsun ayrıca halı vs elinden geldiğince kullanma bile odasında olmasın 
(875 puan) tarafından
Tüy bırakmayan halı kullan dedi doktor evet oğlum da mesela hırıltı falan var horlama var hiç alerji aklıma gelmedi en son artık çok kaşımaya başlayınca burnuna zarar verecek diye götüreyim dedim iyi ki götürdüm
(887 puan) tarafından
Evet erken yaşta teşhis konulması iyi olmuş en azından büyüdükçe belki atabilir genelde öyle oluyor.
(875 puan) tarafından
İnşallah canım ya
0 oy
(1,336 puan) tarafından
Ben yaşıyorum dünyanın en illet şeyi grip olsam daha serefli genzim agrim burnumun icin deli gibi gidiklanir ya sürekli akar ya da hep tıkanır cok zor 
(875 puan) tarafından
Oğlumun hep kaşınıyor hep akma falan yok ama kaşıntı var
(1,336 puan) tarafından
Kaşıntı kötü valla İnsaAllah düzelir
(875 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Tam olarak oğlum öyle. Alerji şurubu kullanıyoruz 1 yaşından beri hergün içiyo. Evdeki halıları değiştirdim yünleri kaldırdım yıkanabilir antibakteriyel halı aldı kaynanam sağolsun. O kadar farkını gördüm ki alerjik çocugu olan anlar bunu sadece. Holde sadece yün halım var hol fayans diye mecbur kalın halı seriyorum onun üstünde de lastikli antibakteriyel halı örtüsü örtülü zaten
(25,224 puan) tarafından
Eğer alerjik bi çocuksa kışa girerken çok zorlanırsın ve sürekli hastaneye gidersiniz mecbur ilaç verir iyi bir çocuk doktoruna götür bence, bizim korkulu rüyamız eylülden sonrası ve ilkbahar zamanı. Kışın asla petek açamıyorum odada mesela.
(875 puan) tarafından
Yok alerjik bir çocuk değil ilk kez toz alerjisi çıktı başka bir şeye yok
(25,224 puan) tarafından
O alerjik oluyo zaten canım toz alerjisi çok zor.
(875 puan) tarafından
Evet maleseff çok geçmiş olsun canım size de
(25,224 puan) tarafından
Sizede canım
0 oy
(231 puan) tarafından
Ev tozu akarları diye geçiyor, toz toplayan her yerde her şeyde olabilir, halı zaten aşırı toz yapan bir şey her saat başı süpürseniz de fark etmez.  Güzel süslü vs diye bakmadan tüysüz antialerjik halı almanız lazım. Halının ipliğinin cinsiyle alakalı, senelerce bile alerji yapabilir. Bizde de benzer sıkıntılar var. Halıyı değiştirirseniz büyük oranda azalır inşallah çünkü çocuk yerde vakit geçiriyor yazık sürekli alerji halinde demek ki, aşırı zor. 
(875 puan) tarafından
Evet burnunu kıpkırmızı yapıyordu kaşımaktan bende araştırdım antialerjik halılardan alacam bütün eve
0 oy
tarafından
Ay benim öyle aslında şişmesi dediği şey genellikle tıkanıyor nefes alamıyorum burnum hep tıkanıyor 
(875 puan) tarafından
Evet oğlumuzda öyle mesela gece horluyor

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 499 göst.
23 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Selo De Bana (25,224 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 65 göst.
2 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Musmutlu (429 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 65 göst.
30 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 22 göst.
1 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Buket masal (2,475 puan) tarafından soruldu

403,594 soru

12,091,919 cevap

36,384 kullanıcı