0 oy
247 göst.
Diğer kategorisinde (774 puan) tarafından
Oğlum 8 aylık şuan ve hala emiyor ileride çalışmayı düşünüyorum ama ne zaman başlasam bilemiyorum bi yerde görmüştüm çocuğun 6 yaşına kadar anneye ihtiyacı var falan diye ne yapıcam hiç fikrim yok 3 4 yaşına girince gideyim diyorum kararsızım çalışan anneler siz neler yaşıyosunuz ilk işe giderken bu süreç zorlu oldumu oğlum şuan aşırı bana bağlı aynı odanın içinde bile olsak beni istiyo hep 

11 Cevaplar

+1 oy
(2,704 puan) tarafından
Herkese göre kreş yasına gelince calıs denıyor ama bana göre bıraz buyumslıler kendı eğitimimi kendım vermek istiyorum her anlarında yanlarında olmak ıstıyorum oturup kalkmayı tam olarak kendılerını savunmayı bişeyleri idrak edene kadr düşünmüyorum şahsen bende calışan biriydim doğumdan sonra bıraktım calısmayoda ozledım geçim derdimzde var ama evlatlarmdan onemlı degıl elbet bu gğnlerde geçecek
-Reklam-
+1 oy
tarafından
İşimi hiç bırakmadım desem yeridir. 2 iş yapıyordum biri mimarlık biri de online satış. Bebek olunca iznimi kullanıyorum 2 yıla kadar süresi var zaten online işimle hep ilgilendim. 6 aylıktan beri oyun grubuna gidiyorduk. Şuan 13 aylık pazartesiden itibaren günlük 3 saat kreşe başlayacak, ben de işime biraz daha ağırlık vereceğim. 2 yaşını doldurduğunda da tüm gün kreşe verip kendi yerimi açmayı planlıyorum. Çocuk 3  4 yaşına gelince birden kendinizden ayırmak yerine kademeli ilerlemek bence daha doğru. Anneye ihtiyacı olduğu kadar yaşıtlarıyla olmaya ve profesyonel bir kurumda uzmanlardan eğitim almaya da bence ihtiyacı var. Çocukların özgüveni ve bireyselliği için önemli bence. 
0 oy
tarafından
Ücretsiz izin hakkım iki seneydi zaten en fazla, iki yaşında bıraktım. 
0 oy
tarafından
5.5 aylıkken başladım. Hiç bir sorun yaşamadım çok şükür 
(774 puan) tarafından
Ooo maşallah çok erken değilmi emmiyor mu çocuğunuz
tarafından
Hem emiyor, hem biberonla mama aliyordu. 6 aylık olunca ek gıda da eklendi buna, şimdilik sorun yok.
0 oy
(3,061 puan) tarafından
2 yaşında başladım ama şimdi olsa 2 yi beklemem çalışmak bana çok jyi geliyormuş Meğer. Eğer uzun çalışma saatleri yoksa anne istiyorsa ve cocuk güvenilir birine birakilacaksq erken baslanabilir
0 oy
(4,293 puan) tarafından
19 aylikken başladım işe 
0 oy
(367 puan) tarafından
Kızımı 10 aylıkken bıraktım başladım çalışmaya şimdi hamileyim 4 aylliken birakacam
0 oy
(1,327 puan) tarafından
Şu anda ucretsizdeyim yılbaşından sonra bende başlamayı düşünüyorum kreşe verip biri iki buçuk biri bir buçuk yaşında oluyor valla ne yapacak bilmiyorum bende 
(129 puan) tarafından
Aynıymış bizim bebeler nerdeyse bende ücretsizdeyim biri 3.5 biri 2 yaşında olacak başlayacağım zamana ama bende evde durmaktan sıkıldım çok erken başlamak istiyorum bakalım hayırlısı
(1,327 puan) tarafından
Valla bende çok bunaldım ama korkuyorum da yapabilirler mi diye bakiciyi hiç düşünmedim birşey veremez çocuklara diye sadece altını alıp karnını doyursun istemiyorum arkadaş çevresi olsun sosyallessin diye vermek istiyorum bakalım deneyecem inşallah olur
(129 puan) tarafından
Eşim için eyt bekliyoruz %90 olacak ozaman k. Valide ile o bakar küçüğe büyüğü de kreşe veririz diye düşünüyorum sizede katılıyorum arkadaşsız gelişmez zaten çocuk bi çıksa eyt de şu memleketten hayırlısı ile bi gitsek bişeyler netleşecek ozamana bakalım rabbim hayırlısını versin
(1,327 puan) tarafından
Amin canım inşallah eşini etkiler çocuk dediğin sosyal olmalı bence kendinden kırk yaş büyük biriyle üç yaşındaki çocuk ne yapabilir diye düşünenler senin ben açıkçası
0 oy
(1,298 puan) tarafından
6 aylık Ken başladım iki ay oldu alışamadım 
0 oy
(2,014 puan) tarafından
6 aylıkken anneme bırakıp mecbur işe başladım, ben ilk 1 hafta çok zorlandım ama kızım anneme alışıktı zaten o çok zorlanmadı aksine çok mutluydu o mutlu olduğu için ben daha rahat çalıştım
0 oy
(5,301 puan) tarafından
2 yaşını doldurunca kreşe göndereceğim. Tek maaşla geçinilmiyor..

İlgili sorular

0 oy
37 cevap 354 göst.
0 oy
18 cevap 300 göst.
23 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 187 göst.
17 Şubat 2022 Aile kategorisinde Yenianneadayi1 (228 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 152 göst.

404,269 soru