0 oy
1,606 göst.
Aile kategorisinde (90 puan) tarafından
Merhaba hanımlar, günler nasıl bir cehennemdeyim anlatamam. Kaynanam kendi evini bırakıp benimle yaşamaya başladı evlendikten bir hafta sonra. O kadar zor bir hamilelik geçirdim ki herkes bana dua eder olmuştu. Doğuma iki hafta kala tatile gitti, doğum yaptım bebeğim entube edildi, 10 gün yoğun bakımda kaldım gelme tenezzulunde bulunmadı, eşimin hiç bir kardeşi aramadı sormadı bile. Ben gece gündüz sadece ağladım bebeğimi kucağıma alana kadar.

Bebeğimi eve getirdik aradan 5 gün geçti annesi geldi ama eve gelmek yerine köy köy gezmeyi tercih etti, eşimin annesiyle abileri beraber geldiler ve bebeği görmeye bile gelmediler. 

Kardeşim 25 yaşında kalp krizi geçiriyor, anjiyo oluyor yoğun bakıma alınıyor ailem sütüm kesilmesin diye bana demiyor, kaynana 3 günden sonra çıkıp geldi bir geçmiş olsun demedi, hayırlı olsun demedi, biz de o günün akşamı kardeşime geçmiş olsuna gittim eşimle, kardeşimin durumu iyi olunca bana söylediler.

Sonraki gün kaynanam benimle kavga etti, vay efendim ben gelmişim benimle oturmak yerine kardeşini sormaya gitmişsin, bundan ala kabahat olamaz, yüzüme tükürüp çok iyi olsaydın eski kocan seni boşamazdi dedi, benim ikinci evliligim. 

Bunun üstüne ben susuyorum hala sen mi konuşuyorsun dedim, tekrar tükürüp babanı ve oğlumu cagiracagim o da seni bosayacak dedi.

Hemen eşimi aradım gel dedim gelmedi geç saatte geldi, diğer şehirdeki kardeşleri de gelmiş ve toplanıp benim hakkımda karar vermişler. Anneleri ne yaparsa yapsın asla karşısında konuşmamam gerekiyormuş. 

Eşimden istediğim tek şey annesine karıma böyle bir şey nasıl söylersin demesi ama ölürüz de hiç birimiz asla anneme tek kelime soramayiz söyleyemeyiz diyor.

Günlerdir kavga gürültü ve 20 günlük bebeğimiz var, hiç bir şey olmamış gibi annesiyle konuşuyor bir de. Ağlamaktan helak oldum çıldıracağım delirecegim 

52 Cevaplar

+6 oy
tarafından
Allah kahretsin onları. 
(90 puan) tarafından
Kahretmiyor işte, böyleleri el üstünde tutuluyor, ben hamile halimle ağlaya ağlaya acılar icerisinde kivranirken bile bir bardak su vermeyen kadın, eşimi arayıp açlıktan susuzluktan acidan ölüyorum gel deyip aradım, annesine anne bir bardak su verilmez mi bile demezdi. Böyle vicdansız merhametsiz bir kadın
tarafından
Allah'ım cezası bacım sen bu kadından kurtul yoksa geçimin bozulur
Aç ellerini dua et sen lohusasin rabbim onu al aşağı eder pislik karıı
-Reklam-
+3 oy
(1,361 puan) tarafından
Öyle bi yerde durma git bacim. Hem ruh sağlığına yazik hem de bebeğe yazik. Allah ta onların cezasını versin. İnşaallah iki yakaları bir araya gelmesin de görsünler sana yaptıklarının aynısını onlarda yaşasın. Çok sinir oldum.
(1,361 puan) tarafından
Ailenin yanına gitsen olmaz mı cnm
(90 puan) tarafından
Ailem duysa asla sorun çıkarmaz ama beni de burdan alır zaten, çünkü o cümle yenilir yutulur değil, haysiyet sahibi bir insanın kuracağı cümle değil. Ama bunlar öyle insanlar ki bebeği kaçırırlar benden.
Açıkçası gitmek de istemiyorum, sadece eşimin korkakligina son vermesini istiyorum.
(1,361 puan) tarafından
O zaman eşinle güzelce konuş cnm. Gerekirse tehdit et bosarim. Falan de. O da seni bebekle tehdit ederse. Daha yeni doğmuş anne kuzusu bebeği hiç te bile alamaz.
(90 puan) tarafından
Nasıl bir cikmazdayim anlatamam, dayanamıyorum durmadan ağlıyorum, ofkeme hakim olamiyorum. Yemiyorum içmiyorum bir göğsümün sütü kesildi.
(1,361 puan) tarafından
Moralini bozma cnm. Bebeğin için yemelisin. Sen boşver onları bebeğine bak. Onun için ayakta dur. Kimseye muhtaç değilsin. Lohusa sin bol bol dua et Allah lohusa in dualarını kabul eder. Rabbim hakkında hayırlısını eylesin. Gönül ferahlığı versin.
+1 oy
(2,651 puan) tarafından
Tam manyak ben merkezci ruh hastası şok içinde okudum resmen terbiyesiz 
+1 oy
(3,417 puan) tarafından
Beddua etmek istemiyorum hamile hamile.  Rabbim görüyor lohusa kadın üzülür mü ya?

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hiç üzülme ağlarsan o yaratık amacına ulaşmış olur. Kendini teselli edecek şeylerle ilgilen aksine gül bebeğini sev. Allah yardımcın olsun ve çok geçmiş olsun.
(90 puan) tarafından
Üzülmemek elde değil, 7 sene önce ayrıldım ve yıllardir ailem bana unutturmak için her şeyi yaptılar, inanın çoğu zaman unutuyordum daha önce ayrildigimi. Ama şimdi kucağımda bebeğim yüzüme bir ayipmis kusurmus gibi vuruluyor.
İnsan da önce ahlak edep olacak, ben onun geliniyim bu söylenecek cümle değil
(3,417 puan) tarafından
Elbette değil bu asla kabul edilemez. Baba evine dön veya dönme diyemem lakin şu anı  kendine ve bebeğine zehir etme. Üzülüyorsun ne oluyor tek başına üzülen kırılan ağlayan yanan sensin. O lafı söyledim oh ağlattım diyor ve mutlu. Sen de tam aksini göster sen beni üzecek bir insan değilsin benim gözümde kıymetin yok dercesine davran. Sen lohusasın böyle üzülerek ruhunu ve bedenini yoracak halsizlikle beraber sütün kesilecek. Yazık değil mi bir pislik yüzünden hayat kaliteni düşürmeye. Peygamberimiz kabede  namaz kılarken başından pislikler dökmüşler biz onun kadar merhametli sabırlı değiliz ama onun ümmetiyiz.
Dik dur kardeşim dik dur.
La havle oku bol bol.
(769 puan) tarafından
Fkolgum ne güzel yazmışsın kardeşim ellerine sağlık valla gerçekten bir pislik yüzünden değmez hayatını mahvetmeye olan sana oluyor bende yaşadım tüm bunları geç farkettim hep kendime yaptığımı ama farkettim geç olsa da Allaha havale ettim en iyisini o bilir.
+1 oy
tarafından
Neden kendine bunu yapıyorsun? Kendine saygi duy lütfen o eşten adam olmaz . Başındaki adam olmasa herkes herseyi yapar . Lütfen kendine saygı duy
0 oy
(10,567 puan) tarafından
Peki bunlardan senin ailenin haberi var mı bacım. Yani belli ki dusunceli bir ailen var. 
(90 puan) tarafından
Benim ailem yeryüzünün en yapıcı insanları, eşim de ailesi de bunun farkında.
(10,567 puan) tarafından
Hmm köpeksiz köyü buldular deyneksiz geziyorlar yani
0 oy
(1,925 puan) tarafından
Ayy ne biçim insanlar canım boşan git diyicam ama ikinci evliliğin iş bebeğinde varmış. Allah yardımcın olsun
0 oy
(1,271 puan) tarafından

Öncelikle çok geçmiş olsun rabbim evladını sana bağışlasın hayırlı evlat eylesin ❤️

Kardeşinide çok geçmiş olsun rabbim şifa versin tekrarını yasatmasin inşallah 

CANİM SENİN KOCANDA İŞ YOK RABBİM YARDIMCIN OLSUN 
(90 puan) tarafından
Eşime dedim ki ben senin namusun değil miyim? Annen nasıl olur böyle bir şeyi benim önüme koyar, tek söylediği asla anneme hesap soramam.
Dedim benim annem böyle bir hadsizlik yapsa annemi silerim. Babam bile annemi kapıya koyar böyle bir cümle sarfederse. Daha kendisi bana tepki gösteriyor, benim yüzümden abileriyle arası bozulmuş. Yanımda rüzgar esse kıskançlıktan rüzgarla kavga eden adam anasına bunun hesabını soramiyor.
(1,271 puan) tarafından
Şimdi kötü kanusmak istemiyorum ama s.iktirsin hesap saramazmis işine gelmiyor demekkki buna benzer olaylar benimde başımdan geçti eşim annesine çocuğu bile göstermiyor tüm kardaslarini sildi senin kocanın işine gelmiyor
(21 puan) tarafından
Öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanıza cok sevindim. Sonra da böyle bir ortamda ne siz ne de yavrunuz akıl sağlığını koruyabilir. Bir insanın yüzüne tükürülmesi en ağır hakaretlerden biri. Sizin ister ikinci ister beşinci evliliğiniz olsun kimsenin size bunu yapmaya hakkı yok. Tavsiyem ekonomik özgürlüğünüz varsa böyle bir ortamda bir dakika bile kalmayın, yeni bir hayat kurun.Yoksa ailenizin yanına dönün. Değer görmediğiniz yerde sağlıklı kalamazsınız.Mutlu yarınlar dilerim.
0 oy
tarafından
Rabbim onların hakkından gelsin 
0 oy
(7,768 puan) tarafından
Hala o adama eşim mi diyorsun kurul toplantısı mı yapmışlar hangi devirde yaşıyorlar bu neyin kafası ayrıca o kokak ağzıyla nasıl yüzüne tükürür 
(90 puan) tarafından
Ben böyle edepsizlik görmedim. Dedim milletin karısı başkasına kaçıyor kurul toplanmiyor da ben ne yapmışım da siz toplanıp benim hakkımda hüküm veriyorsunuz. Anasi kurul başkanı zaten, bütün oğlanları etrafına toplar konuşur bir karar verir onlar da uygular. Analarını ilah yapmışlar resmen
(7,768 puan) tarafından
Tövbe estağfurullah hiç çekme bu adamı bebekte küçükken boşa
0 oy
(5,162 puan) tarafından
O kadının yatacak yeri yok ruh hastası 
(3,552 puan) tarafından
Nereliler merak ettim Vala
(90 puan) tarafından
Diyarbakır
0 oy
tarafından
Onun yüzüne tükürüp o evden çık git Allahindan bulsunlar 
0 oy
(7,043 puan) tarafından
Iki dk durma onlarin yaninda
0 oy
(473 puan) tarafından
Afedersiniz siktirsin gitsin. Kov ya kov defol evimden ucube deli de. Küfür et ağır hakaret et. Ağzına geleni say gururun varsa git de inşallah gider az bişey gururu varsa. Kocana söylerse de yalan söyle o zaman ben öyle bir şey demedim de numara yap. Defolsun gitsin evinden canavar 
(90 puan) tarafından
Ben sonrasında donup kaldım zaten, yoksa 10. Kattan aşağıya atardım onu. Eşimi aradım anlattım, kendisi de hemen herkesi aramış, diğer oğlu taksi gönderip kendi evine aldırdı. Şu an benim evimde değil, ne ölüsüne ne dirisine.
(473 puan) tarafından
Aman Allah uzak etsin. Gelirse de alma evde yokmuş gibi davran çekilsin gitsin terbiyesiz.
0 oy
tarafından
Allah kahretsin onları ikinci evliliğin olabilir gayet normal birşey ben senin yerinde olsam olanı biteni eşime anlatıp bir karar vermesini söylerdim tabi evliliğin bitmesi zor olur üstelik yeni doğum yapmışsın ama böyle bir adamdan hayat sürmez annesini savunup karısını atan adam çocuğuna bile sahip çıkmaz çünkü seni ve bebeğini ailesi olarak görmez annesini ailesi olarak görür böylede bir evlilik olmaz hakkında hayırlısı bence annenlerde falan kal yoksa sütun falan kesilir
0 oy
(2,387 puan) tarafından
Allah hepsini bildiği gibi yapsın inşallah. Sen geçmiş olsuna gelme sonra da benle oturmadın diye kız nasıl insanlar varya akıl alır gibi değil 
0 oy
(13,787 puan) tarafından
İşin zor Allah yardımcın olsun bebeğin küçük ona odaklan herkese he de geç 
0 oy
tarafından
Ailene git ailene birsey deme ama eşinedeki ben gidiyorum artık sen annenle yaşarsın bakalım senin için çırpınıyor mu baktın ses yok eşyalarını alırsın o evede gitmezsin tam boğmalik
(90 puan) tarafından
Dedim bebeğimi de alıp gideceğim, bebeğimi asla vermezmis, ama hamileyken bir kavga da illa aldır bosanacagiz diyordu. Babanın evinde daha mutlu olacağını dusunuyorsan ben seni bırakayım dedi dün gece. Ailem de damatlarıdir diye el üstünde tutuyor kendisini, şoka giriyor kendisi de.
0 oy
(2,550 puan) tarafından
Gecen gün gorumcem esime benim için seni asla hak etmiyor dedi. Bende ne görümceyle ne kaynanayla görüşmüyorum ama esim hepsiyle gorusur sonucta ailesi ben kendimi her şekilde herkese karşı savunurum esimin beni savunmasına gerek yok herkes haddini bilecek ama esimede demedim hiç beni savunmadin diye bosver sen kendini savun Kimseyi alet etme 
(90 puan) tarafından
Benim annem tek kelime ağzının ucuyla dese aylarca bunu sorun edip benimle kavgasını yapacak adamın annesine o benim karım bu kullanılacak cümle mi demesi gerekmez mi?
0 oy
(7,018 puan) tarafından
Geberesice pislik bu nasil insan ya 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 327 göst.
0 oy
14 cevap 427 göst.
30 Eylül 2023 Aile kategorisinde Tubaka (178 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 321 göst.
0 oy
35 cevap 921 göst.
27 Ekim 2022 Aile kategorisinde MelekBebek (59 puan) tarafından soruldu

374,642 soru

11,205,372 cevap

34,507 kullanıcı

...