0 oy
342 göst.
Aile kategorisinde (103 puan) tarafından
Kızlar 20 aylık oglum anne baba bide kendince seslerden başka bi şey söylemiyo ne kadar konuşduysam fayda etmiyor beni duymamazlıktan geliyor sanki konuşmak istemiyor

16 Cevaplar

0 oy
(11,216 puan) tarafından

Ilk kızım cok erken konustu. Tek dılle konustuk öğrenene kadar. Kucugum 14 aylık hala anne bıle demıyor. Sadece baba dıyor. 3 dılle konusuyoruz. O cok konusacak bellı:) suan topluyor

tarafından
Benim oğlum da 14 aylık ve aynı şekilde yani baba dede mama falan. Ben ablasıyla İngilizce konuşuyorum gün içinde o da etkileniyor olabilir mi
(2,191 puan) tarafından
Kızlar bizimki 11-12 ayikken baba ,anne ,annane ,babane şeklinde biraz yutarak sonra dede ,mama derdi şimdi bir kelime dahi yok 14 aylık hepsini unuttu neden olurki böyle acaba çok nadir sadece üst değiştirirken iki dk  telefondan şarkı izler onun etkisimi eşimde biraz tedirgin oldu bu durumdan pedegoga bile götürmeyi düşünüyorum açıkçası böyle olan varmı birden bütün konuşmayı kesen bebek asla ağzından kelime çıkmıyor artık
tarafından
Deniz benim kızımda da o aylarda gerileme oldu 20. Ayda bir başladı konuşmaya maasallah yani. Biraz beklemenizi tavsiye ederim
(2,191 puan) tarafından
İnşallah canım bizimde öyle olur yoksa komut alan bir bebek gel ,git ,otur gibi şeyleri anlıyor yapıyor mesela eşime sen hadi işe git derim sarilir gitmesine izin vermez yada işe gidecek diye kemerini falan alıp kaçıyor gayet
sonra gel sana su vereyim dedimmi hemen gelir damacanin yanında bekler konuşmalarımizi anlıyor  göz teması da iyi ismine bakar ,diğer çocuklarla parkta da oynuyor otizim falan şüphem yok ama yanlız başka çocuk pek görmüyoruz o yüzden konusma geriliği olursa diye korkuyorum inşallah dediğin gibi olur canım sonra birden açılır
tarafından
Kızım 14 aylıkken 38 kelimesini saymisim bir videosunda.  Sonra 16 aylıkken sustu 4 ay boyunca . Konuşmaya başladığı zaman da 2li 3lu başladı kardeşi oldu geriledi dedik biz ama demek ki gerileme değilmiş oturtmaya çalışmis.  Düzelir inşallah o kadar tablet de böyle gerileme yapmaz sanmam
-Reklam-
0 oy
(417 puan) tarafından

16 aylık anne baba dede ebe mama diyor acıyo diyo bazen bide ama annenın ben oldugunu bile bilmiyor mamanın süt oldunu biliyor ama bide kendince bisiler konusuyor sureklı ama anlaşılacak gibi değil:D

0 oy
(17 puan) tarafından
Kızım 21 ayini bitirdi.

Anne, baba, dede, abi, mama, meme, bebi(bebek), Emma(elma), Minaa(miyav), hah hah(hav hav), vak vak, gibi kelimeleri var ama cümle kuramıyor daha.
0 oy
(2,648 puan) tarafından
3 yaşındayız kızım yeni yeni başlıyor teşefon tablet veriyorsanız ondan öyledir
(383 puan) tarafından
Benim kizim 32 aylik cogu kelimeyi soyler ama henuz cumle kuramıyor  buba uzuluyrm acikcasi tel tv de cok izlemez siz konuşması  icin nsl tesvik ettiniz neler soyluyi
(2,648 puan) tarafından
Ben söylersem tekrar ediyor anne baba kedi köpek renkleri filan söylüyor basit şeyler sürekli ilgilenmeye çalışıyorum elimden geldiğince
0 oy
(508 puan) tarafından

11 aylık dede baba alo diyor :) birde kendi kendine sesler çıkarıyor birşeyler diyor :)

0 oy
(1,385 puan) tarafından
21 Aylık kızım bir çok kelime söylüyor ama cümle kuramıyor 
0 oy
(50,941 puan) tarafından
hafızaya aliyordur merak etme
0 oy
(2,671 puan) tarafından
Benim oğlumda 17qylik olucak dede baba mama dayı diyoe anne söylemiyor ne dediysem söylemedi bide kendi kendine birşeyler mirildaniyoe anlamiyrm okadar yani(⁠◍⁠•⁠ᴗ⁠•⁠◍⁠)⁠❤
0 oy
tarafından
Kızım erken konuştu şimdi bülbül gibi maşallah. Oğlum 19 aylık olacak hala basit şeyler söylüyor anne baba nene dede at essek inek vs işte taklit yapıyor . Herşeyi çok net anlıyor aslında ama konuşmak istemiyor gibi 
0 oy
(2,298 puan) tarafından

Bir yaşından sonra başladılar şimdi 2 yaşında şakır şakır konusuyor:)  ama hep anne baba nerdeee  diyor :D ama görsen çok tatlı diyor  

0 oy
(1,336 puan) tarafından
Bugün gördüm 24 ayına kadar normal diye 24 ayından sonra doktora gidilmesi gerektiği yazıyordu kimisi gec çözülür ama baya çözülür:)) 
0 oy
(1,165 puan) tarafından
Ekran ilişkisi varsa hemen kesin. Çocuklarla oynatın bol bol park 
0 oy
(1,521 puan) tarafından
17 aylik kizim baba mama bitti bay bay kokoli diyor birde ara ara diyor zeybes bastigin sarkisini dinletmistim havhav diyor kendinadini söylüyor bu kadar 
0 oy
tarafından
14 aylık benimki 

Anne baba dede Nene teyze gel git dur mama tati 

Düt düt arabaya diyor 
0 oy
(1,741 puan) tarafından

2 yaşında biraz daha ilerliyor cnm benim oğlum 2 yaşında anne baba mama dede Allah ata digidik han diyo arabaya cicege çiçi hadi gel yenge(yeye) ****** sesleri hav hav miyav ikili olarak şu ver hadi gel anne kaka anne çiş ayakkabıya agga diyo dur diyo suan aklıma gelen bunlar cnm ve bütün herseyi yapiyo şuraya bi kus konmus sar sar makarayi  amin allah 1 isaret parmagini sallayip no no no diyo hayir diyomus ve inan gece uyutacagim zaman susturamiyorum  uyumamak için türlü bahaneler üretiyor tam 2 yas sendromunu yaşıyoruz şuan yani demem o ki zamanı geldikçe herseyi yapiyolar bende senin gibi düşünüyordum ama onlar çok uyanık:)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 159 göst.
9 Mart 2023 Aile kategorisinde Anneeecilik (279 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 92 göst.
1 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Seherkzll (306 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 218 göst.
12 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Citipiti (3,933 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 152 göst.
26 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde duygumiray (450 puan) tarafından soruldu

405,611 soru

12,152,813 cevap

36,575 kullanıcı

...