0 oy
84 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Bimden günlük süt alicam onunla yapicam ama hiç bilmiyorum 

5 Cevaplar

0 oy
(7,121 puan) tarafından
Sütü pişir bebeğim . Serçe parmağını yakmayana kadar ılık olsun . Ama soğutma eğer parmağını içinde tutabilirsen tamamdır . Sonra mayalik yoğurdunu kasede cirp güzelce üstüne o sütten köy gene çırp sonra bir güzel karistir sütle yoğurdu . Kapağını kapat . Üstünü battaniyeyle iyice bastir ört yani alttan üstten sar . Sonra sabah hiç açma kapağı buzdolabına köy bir gecede orda beklesin taş gibi oluyor 
-Reklam-
0 oy
(8,725 puan) tarafından
1itre sütü 5 dk tencerede kaynat mayalacagin kaba dok serçe parmağını 10 saniye üzerinde tutabiliyorsan mayalamaya hazırdır eğer sıcaktan tutamiyorsan soğumasını bekleyeceksin 1 yemek kaşığı yoğurt ile tamamen karısana kafar çırp yarım yemek kaşığı tuz ve 1 Küp şekerde ekle karıştırırken hem yoğurt hemen bozulmaz hem daha sert olur püf noktasıdır bu sonra üzerini tamamen kapatacak şekilde peçete koy ve çok sıkı olmadan o kabin kapağıni kapat 8 9 saat kalin Bi beze sarıp mayalmaya bırak maya tutunca peçeteye cikar kapağı cikar 1 gün buzdolabında beklet ve afiyet olsun cnm
0 oy
tarafından
Aysu balım bimin sütü ile yapmadım. Ama ben sütü kaynatıyorum bir gün kaymağı için bekletiyorum dolapta ☺️ sonra kaymağını alıp ısıtıyorum. Minik serçe parmakla kontrol ediyorum hafif parmağı ısıracak şekilde olunca kavanozlara döküyorum üzerine yarım yemek kaşığı yada bir yemek kaşığı kavanozun boyuna göre, veriyorum.

Önceden 10-15 dk ısıttığım fırını kapatıp içine ızgaranın üzerine kavanozları koyup fırın kapağına mutfak havlusu koyuyorum buharda oluşacak suyu alsın diye. 

5-6 saate mayalaniyo.kapaklarini kapatmadan dolaba koyuyorum. Ertesi gün kapakları kapatıyorum mis gibi oluyor ☺️
0 oy
(439 puan) tarafından
O sutlerle güzel olcagni sanmiyom cnm inek sütü bulabilirsen al
0 oy
(236 puan) tarafından
Bence inek sütüyle çal hazır sütle çaldığının hazır yoğurttan pek bi farkı olmak inek sütünü en az 10 dk kaynat sonra parmağını soktuğundanhemen çekmeyeceğin sıcaklığa gelecek 1 litreye 1 tatlı kaşığı yoğurt kullanıyorm ben iyice karıştırıp boş fırına koyup kapağını kapatıyorum fırını çalıştırmıyorm 5 buçuk saat sonra çıkarıp dolaba koyuyorm çok güzel tutuyor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 115 göst.
12 Mart 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Gencanne12 (1,352 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 87 göst.
0 oy
9 cevap 106 göst.
11 Haziran 2021 Diğer kategorisinde duygudemirbag47 (464 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 88 göst.
31 Mart 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

377,908 soru

11,311,117 cevap

34,745 kullanıcı

...