0 oy
201 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
İyi akşamlar. Oğlum baba,mama,bu(su),o ,dede dışında birsey söylemiyor.  Cee oyunu yapıyor bisey yapınca alkışlıyor falan. Genel olarak dediklerimi anlıyor, sürekli konuştuğum halde ısrarla konuşmuyor.  Doktora götürdüm daha önce takip edin şu an normal dedi

1 yaş büyük kızım var geçen sene o cırcır böceği gibiydi maasallah.  Düşünmeyeyim diyorum elimde değil. Her çocuk farklıdır ama artık gerçekten sürekli sorgulamaya başladım kendimi benim yüzümden mi diye

Kızımla her gün birkaç saat İngilizce konuşuyorum. Haliyle onunla da konuşmuş oluyorum o surede.  Acaba yabancı dil e maruz kaldığı için mi konuşmuyor diyorum ama insan bir anne diyemez mi 1,5 yaşına girecek.

Sizler bu konuşma olayını nasıl yaptınız özellikle bu konuşmama sorununu yaşayan anneler 

8 Cevaplar

0 oy
(25,224 puan) tarafından
Konuşur bacım konuşur sonra susturamıyon :D
tarafından
İnan ki kızım da çok konuşuyor ama oğlum da tık yok canim.  O kadar teşvik ediyorum, onunla gün boyu konuşuyorum ama yok
(25,224 puan) tarafından
Kızlar bşraz6daha erkenci olabiliyor
tarafından
Çocuğumun ses tonunu merak ediyorum ya . Hiç ağzının içinden biseyler de demiyor cabalamiyor inşallah düzelir
-Reklam-
0 oy
(969 puan) tarafından
27aylik olcaz hala.konusmuyo hiçte takmıyorum nene dede bir abi araba anne baba elma okadar doktor götürdüm 4yasina kadar normal dedi eğer bişey olsaydı hiç kelime bile djyemezdi dedi
tarafından
Canım insan korkuyor .Bir ara sardim bu mevzuya iyice çıldıracaktim.  Kafamdan atmaya çalışıyorum ama birsey isteyeceği zaman elimden tutup götürüp bu bu diyince oturup ağlayasım geliyor .
0 oy
(367 puan) tarafından
Kizim 25 aylıkken konuştu. Bn cevremde hiç 17ayinda bülbül givlbi konuşanı gormedim
tarafından
Bülbül gibi konuşmaz da. Bi 30 40 kelimesi olabilir . Basit şeyleri söyleyebilir canım. Geçen sene video çekmişim kızıma 38 kelime söyledin saydım demişim mesela
(3,359 puan) tarafından
Bence oğlun normal ama kızın bu aylarda bu kadar fazla kelime bilmesi nadir. Bu söyledigin kelimeleri baba dede bu mama kizim söylüyor 2 güne sonra 15 aylık olacak ve bu kelimelerden başka hiç bir şey söylemiyor ama genellikle böyle oluyor kızın baya konuştugu için suan oğlunda sorun var zannediyorsun
0 oy
tarafından
19 aylık oğlum aynı şekilde baba anne dedene ne der hayvanları bilir ama konuşma yok öyle

Kızım da tam tersi 1 yaşından sonra Maşallah çok güzel konuşmaya başladı ben de pek takmamaya çalışıyorum 2 yaşını bekliyorum 2 yaşından sonra belki doktora 2 yaşını bekliyorum 2 yaşından sonra belki doktora götürürüm
tarafından
İnşallah konuşur ya. Hayvanları geçtim anne dese dünyalar benim olacak inan ki
tarafından
Der der merak etme benimkide öyle pek anne demez işi düşerse anni der :) zamana bırak
tarafından
İnşallah. Sagolasin canım
0 oy
(1,818 puan) tarafından
Kızımda 18 aylık sizinle aynı kelimeler var anne demedi daha hiç. Ama ben erken olduğunu düşünüyorum illa ki konuşur yeğenim 3 yaşında anne baba demeye başlamıştı hatta anne dedikten 2 ay sonra bülbül oldu çocuk 
tarafından
Ay inşallah kuzum. Ben ister istemez iki bebegimi çok kıyaslıyorum aralarında sadece 1 yaş olunca kizimin gelişim dönemi aklımda hala sanırım önce bu kıyaslamadan siyrilmam gerek
(1,818 puan) tarafından
Doğrudur canım zamanla açılır kelimeyi muhtemelen hafızaya atıyorlar bazen öyle yerde pat diye bir şey söylüyor şaşırıyorum ha devamı gelmiyor ama biliyor da konuşmuyor demek ki diye düşünüyorum
tarafından
İnşallah ya merakla bekliyorum anne diyeceği günü inan
0 oy
(8,274 puan) tarafından
16 aylık benim oğlumda konuşmuyor, sadece Anne baba dede mama meme ismime Mine diyor baybay, Ceee bunları diyor bitek. Yani bu kadar kafaya takmayın bence zamanı gelince elbet konusur. 
tarafından
İnşallah canım.  Ama ister istemez insan kendini suçluyor acaba mi diyor birde iki çocuğumun arası 1 yaş ister istemez gecen sene kizimin her halini oğlumda arıyorum galiba
(8,274 puan) tarafından
Her çocuk bir değil canım kıyaslama yapma bence. Kızın herşeyi erken yaptı diye oğlunda yapicak değil
0 oy
(2,704 puan) tarafından
Canm kız kardeşimin oglu 17aylık ortasında tam onda konusma geriliği var dedı doktor cunkı tv tablet cok oynuyo abısınden dolayı buda ızlıyor.konusmasını kolaylaştırmak ıcın epitici kitaplar oyuncaklar aldı bır nevı oyun terapisi uygulanıyor suan
tarafından
Ya benimki normal dedi doktor ama var yani . 20 kelimesi bari olsa. Canım  telefon ve tablet vermiyorum TV de sa ah ve aksam süreli izliyorlar . O da renkler ,sayılarla şarkılar vs . Konuşmama sebebi o değil.  Bende hareketli kitaplar okuyorum beraber yapıyoruz birseyler ama yok
0 oy
tarafından
Canım benim, benim oğlan da tam 16,5 aylik. Cumartesi doktora gitmistik soğuk algınlığından, genel kontrol de yapıyor ya, sorular soruyor, mesela benimki yürümüyor, ayağa kalkiyorsa,  sıralıyorsa endişe edecek bir şey yok yürür dedi. 1 anlamlı kelimesi var mi dedi, sadece baba mama diyor anlamlı olarak dedim, tamam yeter dedi :) endişelenme yani, doktor onaylı :) 
tarafından
Ay sağol kuzum ya ben 14 aylıkken götürdüm.  Normal bu çocuk dedi gözlemleyin dedi. Algısı güzel hatta kızım çok hareketli ve yapabileceği şeyler belli mesela ama oğlum daha sakin  fakat zihni kımıl kımıl akla gelmeyecek şeyleri yapıyor oyun oynarken falan düşünerek hareket ediyor mantıklı şeyler yapıyor
Algısıyla falan bir ara kafayı yedim
tarafından
Maşallah kuzuma, benimki de çok mantıklı bisey, aslan burcu ondan mi acaba diyorum :) bu arada bir tanıdığın oğlunu konuşmuyor diye doktora götürdüler daha yeni, 3 yasinda, çok fazla ingilizce video izletiyormus, 2 dile maruz kalmak konuşma geriliği yapar demiş doktor, onu da soyliyim de, aklında olsun

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 293 göst.
17 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde SweetDreams00 (1,011 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 239 göst.
18 Haziran 2021 Aile kategorisinde ❤minik (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 256 göst.
18 Nisan 2024 Aile kategorisinde Armin (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 151 göst.