0 oy
255 göst.
Diğer kategorisinde (171 puan) tarafından
Sorum açıklamada hindistan cevizi yağı aldım herkes önerdiği için sizce başka neler kullanabilirim 

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben hiç çatlamadım üstelik birşey kullanmadım annem çatlamış ama oda çok değil 
(171 puan) tarafından
Ya ne güzel ben dördüncü ayına girdim göğüslerim öyle kaşınıyor ki kasimaktan ellerim ağrıdı catlicak sanki
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kaşinmaya baslarsan catlamaya başlıyorsun demektir, sakın ha sakın kaşıma, bolca yağlan. 
(8,297 puan) tarafından
Bende kasiniyodum minik minik kırmızı çizgilerim olmuştu hafif ama.dogurdum.ettim geçti hic catlagim olmadı. Anneminde yok çatlağı
(171 puan) tarafından
Elbette önceliğimiz sağlıklı evlatlarımız olsun bizlerde sağlıklı olalım ama yine de tedbirimizi alıp takdiri Allah'ıma bırakmak hayırlısıyla bendede olmaz insAllah
tarafından
Sen hafif hafif mi kaşıdın acaba, ben baya yolmuştum:) o yüzden karnımda baya çatlak olmuştu.
Halalpdgn Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah, sen yine de tirnaklarinla bastıra bastıra kaşıma sakın:)
(8,297 puan) tarafından
Yani çok yolmadim ama kaşindim :D
(171 puan) tarafından
Tamam kuzum saolasin herkes için insAllah
0 oy
(4,637 puan) tarafından
Ben hindistan cevizi yağı ve bimde satilan Eyüp Sabri Tuncer zeytinyağlı losyonu kullandım bir tane bile çatlak yok 
(171 puan) tarafından
Ya ikisini karıştıran daha mı iyi olur acaba
(4,637 puan) tarafından
Sabah losyon sürüyordum ben aaksam hindistan cevizi yağı
(171 puan) tarafından
Ay çok işe yaradı Allah razı olsun karnımın sağ ve sol tarafları kasiniyordu bir tarafa yalnızca hindistan cevizi yağı sürdüm diğer tarafına zeytin yağı ile karıştırıp sürdüm ikisini karistirdigim yerde kaşıntı kesti diğerinde devam etti bundan sonra bende karistiracagim insAllah
0 oy
tarafından
Bizde genetik, annem harita gibi. Benim vücut tipimde aynı annem ama ben hamileliğim boyunca hindistan cevizi yağı ve kakao yağı kullandım hiç ama hiç çatlağim olmadı, bende şoklardayim. :D
(171 puan) tarafından
Wayy süper kaç kg aldin peki hamilelikte nelere dikkat ettin birde normal doğum mu oldu
tarafından
Ben 13 kg aldım hamileliğim boyunca, şimdi 15 aylık oğlum 15 kg verdim hâlâ hiç çatlak oluşumu yok. Sezaryan ile doğum yaptım oğlumun kafa boyutu büyüktü biraz.  Hamileliğim zordu benim düşük tehlikesiyle geçti, ilk 3 ay kadar yattım ayağa kalkmak yasaktı duşu bile tabure de oturup hemen 5 dk de yapıp geri yatıyordum. Sonra ayaklaninca kanamam durunca da hiç ev temizliği filan yapmadım ağır birşey kaldirmadim herşeye dikkat ettim yani
(171 puan) tarafından
Çok şükür geçti ya ❣️masAllaj canım benim ya ikizim 30 kg almış ablam 27 yani ben dikkat etmek istiyorum çok kilo almadan bebeğime faydalı olmak istiyorum açlığını çok yemeden nasıl yatistirdin aşırı az kg almışsın yada bizimkiler haddinden fazla almış
tarafından
Çok şükür ❤️❤️❤️ Ben çok su içtim kuzum, bide ben normalde aşırı tatlı düşkünüyüm, yemek olmasın tatlı olsun sırf tatlı yerim. Ama hamileliğimde baktım 10 kilo almışım daha 5.aya kadar böyle giderse ben dedim duba olurum bide yattım ya ben aylarca kanama yüzünden, o yüzdende çok kilo alirim sandım ama tatlıyı kestim yemedim. Suyu çoğalttım onun dışında zaten abur cubur asitli şeyler hamilelikte tüketilmiyor. 5aydan sonra çok kilo almadım dikkat etmeye başlayınca, fazla yemeğe gerek yok ki bebek aç kalmaz zaten anne karnında ☺️ mesela fındık yiyebilirsin, kuru üzüm yiyebilirsin, ceviz yiyebilirsin onun dışında ben kuru kayısı yedim, aklıma da gelmiyor ki 15 ay olunca doğum yapalı unuttum ☺️ 30 kg 27 kg bunlar da çok fazla bence ya
0 oy
(386 puan) tarafından
Benn bizde genetikde var bende olmadi zeytin yagi surdum hep
0 oy
(5,327 puan) tarafından
Benim ergenlik donemi kalca ve bacakalrimda catlak var hemde baya. Annemde teyzemde kuzenimxe de var yani genetik. Doktora gittim hamileyken naparsan yap annende varsa sende de olur dedi. Zaten bacaginda da var dedi. 

Neyse iste,ben hamilelikte İncia marka bebe yagi ve saf vazelin kullandim. Hic catlagim olmadi :). Keske diyorum ergenlik zamanimda annem bilincli olsa da bana kullandirsaymis.
(171 puan) tarafından
Ya sahiden mi çok teşekkür ederim denicem bende insAllah herhangi bir bebek yağı olur mu vazelin petrol türevi sağlıksız dediler ama
(5,327 puan) tarafından
Gercekten de. Rica ederim. İncia kullanmistim dogsl ve temiz icerikli oldugu icin. Saf vazelin kullandim. Eczacu demisti bana petrolde fosil aslinda falan diye baya bilgi vermisti,yani zararli olmadigina ikna olmustum :) tercih sizin tabi
0 oy
(4,060 puan) tarafından
annemdede fazla çatlak yok bende hiç yok ikinciye hamileyim bakalım bundan ne olacak ama ben bal mumu zeytinyağ kullanıyorum hamile olmasam da cildim kuru çünkü bide kasimiyorum hiç tırnak attığın yer yırtik oluyor çünkü canim
(171 puan) tarafından
Ya bilmiyordum kasimicak o zaman
(4,060 puan) tarafından
Aynen canim tirnak atmasın avcunun içi ile ovsun ben hep öyle yaptım
0 oy
(328 puan) tarafından
Ne kullanırsan kullan çatlıyacağı varsa çatlıyor boş bi çaba
0 oy
(5,950 puan) tarafından
Hic çatlağıl yok son ayımda kaşınma oldu çatlıyorsun dediler yine catlamadi ama cok su iciyordum gunde 3 litre iciyordum normalde de icen biriyim zaten yazin sıcakda 4 bulurdu  
(171 puan) tarafından
Evet şu için diyorlar ancak 1 litre icebiliyirum
0 oy
(1,125 puan) tarafından

Teyzeler annem herkes harita gibi bakınca igrenirdim ben onlardan beter oldum önüne geçemedim malesef :(

(1,125 puan) tarafından
Zayıflama işi bitsin yaptircam kafaya taktum valla ya iğrenç duruyor aynaya bakamiyorum
(171 puan) tarafından
Yaa pskolojikmen etkiliyor insanı öyle mi eşin de bişey diyor mu demem ben bişey evladimizdan hatıra diyor ama başa geldi mi ne düşünür bilemiyorum Rabbim her halimizle seven etsin eşimizi bizde onları
(1,125 puan) tarafından
Aklına bile gelmiyor adamın ben yaptircam diyorum kızıyor zorla kendine acı verceksin ne zararı var sana diyor sevmiyorum diyorum ne işin var göbeğinle diyor rahatsız oluyorum ama ..
Ayyy çok şükür her halimle seviyir gebelikte çok ama çok şişko oldum sivilceler doluydu ama yinede her dakika öper severdi hele doğuma girerken ayy nasıl ağlıyor arkamdan baka kaldı çıktım bebeği falan gözü görmüyor direk bana koştu rabbim her daim böyle etsin kimsenin huzurunu kaçırmasın tatlım sevgi şevkat başka bişey ya ♥️
(171 puan) tarafından
Ay masAllah subhanAllah tebarekAllah Rabbim nazarlardan korusun benim eşimde öyle daim olsun Rabbim nazarlardan korusun insAllah ya❣️
(1,125 puan) tarafından
COKKKKK amin canım benim ♥️

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 28 göst.
0 oy
15 cevap 445 göst.
23 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Zehra212121 (62 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 133 göst.
21 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy