0 oy
347 göst.
Aile kategorisinde (10 puan) tarafından
Kızlar merhaba 6 aylık oğlum var şuan 3 aylık kaza sonucunda hamileyim doğum yapınca çocukların arasında bir yaş olucak çok korkularım tereddütlerim var şuan bile eve çocuğa zor yetişiyorum akşama enerjim tükenmiş oluyor napıcağımı bilmiyorum tabiki öncelikli temennim sağlıklı bi şekilde kucağıma alabilmek ama düşündükçe korku yüzünden yetişememe bakamama korkusu yüzünden morelim bozuluyor. Yaşımda 22 bana braz morel verebilirmisiniz benim gibi olan varmı nasıl yaptınız nasıl başa çıktınız nasıl büyüttünüz yazabilir misiniz 

14 Cevaplar

0 oy
(14,123 puan) tarafından
27 ay var aralarında yani bence bebekten bebeğe değişiyor bu durum tabiki zorlukları var ama sakin bir bebekse zaman nasıl geçiyor anlamıyorsun ilk oğlumu çok zor büyüttüm mesela çok zordu her şeyi ama ikincim çok sakin uyuyan bir bebekti simdid e abimiz rahat vermiyor bolca oyuncak kavgasu
(10 puan) tarafından
Oğlumda sakin bi çocuk ama işte tam onunda ilgiye muhtaç olduğu zamana denk geliyor yemesi içmesi yetememe duygusu çok var bi an kendime güvenim geliyor  ama sonra çabucak kayboluyor buda morelimi çok bozuyor
(14,123 puan) tarafından
Yetersin canım düzen kurunca gayet güzel oluyor şimdi ikisini oturtuyorum yediriyorum gayet o konuda sknti olmuyor yani şuan ikisi uyuyorlar mesela
(10 puan) tarafından
Umarım dediğin gibi olur başka annelerden morel bulmak iyi geliyor en azından tek değilim herkes yaşıyor büyütüyor düşüncesi oluşuyor teşekkür ederim yorumun içinn
(14,123 puan) tarafından
Rica ederim tabiki zorluklari oluyor yoruluyorsun ama birtane de zor zaten anne olmak kolay mı☺️sağlık olsun da
(10 puan) tarafından
Evet haklısın sağlıkları yerinde olsun sağlığım yerinde olsun Doğan büyüyor bi şekilde
(14,123 puan) tarafından
Öyle sağlıkla kavusun insallah
-Reklam-
0 oy
(16,910 puan) tarafından

Aralarinda tam 1 yas benimkilerin de dogum gunleri arka arkaya 12 ve 13 şubat. Su an biri 3 biri 4 yaşında kavga dövüş büyüdük iste beraber :D

(16,910 puan) tarafından
Bazen oynuyorlar bazen dağıtıp bırakıyorlar bazen kendi aralarında oyun kurarak tek başlarına oynarlar bazen de oyuncakları birbirlerine fırlatıp kavga ederler
(10 puan) tarafından
Allah bağışlasın evet o seviyeye bende gelmek istiyorum ikisi beraber büyüdü demek istiyorum ama oraya gelene kadarki kısım beni korkutuyor :)
(14,123 puan) tarafından
Benim küçüğüm 13 aylık büyüğüm üç buçuk olacak ama her şey benim diyor milyon tane oyuncaktan yok napsam alismiyor napacagim.sasirdim
(16,910 puan) tarafından
Benimkiler de oyuncakları paylaşamıyorlar bazen. Oyuncak aldığımız zaman 2 ser tane alırız
(14,123 puan) tarafından
Çok var çok yani her yer oyuncak ama asla bir tanesini vermek istemiyor her şey benim diyor yok napsam alismadi her gün akşama kadar kavga napcagimi sasirdim
0 oy
(1,343 puan) tarafından
Oğlum 11 aylıktı kızıma hamile kaldığımda şuan kızım 2 buçuk yaşında oğlum 4 yaşında çok zorlanıyorum şuan ikiside hırçın kavgacı
(10 puan) tarafından
Bebeklik dönemini nasıl atlattınız oda çok zorlayıcı oldumu
0 oy
tarafından
Bebegin kolik falan olmazsa abarti bi zorluk olmaz elbette kolay da olmayacaktir ama donem donem rahat olursun en azindan bir de yasin daha kucucuk en enerjik donemlerin yasin 25 bile olmadan ikisibir buyur keyfine bakarsin 25'ten sonra her sey daha zor geliyor insana hic kendini daraltma 
(10 puan) tarafından
Evet erken olması bana biraz da olsa morel veriyor en azından bi 5 10 sene sonra rahata ermiş olucam yaş ilerledikçe hem jenerasyon farkı oluyor hem kafa kaldırmıyor sanırım tek morel kaynağım bu :D
tarafından
Olan olmus zaten bu saatten sonra kendini uzmenin faydasi yok canim saglikli bir sekilde kucagina alirsin yetememe psikolojisine hic girme kendine guven zor da olsa yaparsin insallah kolay bebek buyumez zaten annelik fedakarlik ister. 4 yas civari olsa biraz daha rahat buyuturdun tabi orasi ayri ama su an bunlari dusunmene gerek yok. Bolca kitap oku ebeveynlik hakkinda sana iyi gelir insallah.
(10 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim yorumun için inşallah dediğin gibi olur Allah hepimize güç kuvvet versinnn
0 oy
(917 puan) tarafından
Benimkilerin arasi bir bucuk yas biri 2.5 yasinda biri 10 aylik cok zorlaniyorum hic anlasmiyolar surekli oyuncak ustune kavga ediyolar ilk dogum yaptigimda da buyuk kizim kucugunu kiskanirdi surekli herseyi inat yapardi durduk yere herseye aglardi insAllah sende boyle olmaz canim
(10 puan) tarafından
Ay inşallah ya işte tam ilgi zamanına gelceği için ne yapar hiç kestiremiyorum Allah kolaylık versin
(917 puan) tarafından
Amin canm rabbim yardimcin olsun
0 oy
(7,035 puan) tarafından
En büyük oğlum 3 ortanca oğlum 23 aylık  en küçük oğlum 11 aylık 3 üne de ben yetisiyorum tek bakıyorum ve market pazar gezme herşeyi yapıyorum bide usutune keyif kahvesi anne baba saati film saati bile yapıyorum uykularını düzene koy yeter
(10 puan) tarafından
Maşallaaahh nasıl yapıyorsun ya benim oğlanın gece uykusu iyi ama gündüz uykusu sıkıntılı bide ayakta sallıyorum bıraktırmakda istiyorum ama ayağımdan bırakınca hemen uyanıyor bi korkumda bu uyku sorunu diğerini kesinlikle ayağa alıştırmıcam ilkinde tecrübesizlik oldu ama işte nasıl olucak hiç bilmiyorum
(7,035 puan) tarafından
Bende sen gibiydim bir taraftan küçüğü emzirir diğer taraftan ayağımla beşiği salardim büyük uyusun diye baktım olacak gibi değil ise bir el atım yer yatağı kur ışıkları TV yo kapat yanına uzan o dönecek dolaşacak en son yanına gelip uyur ben öyle yaptım ilk bir hafta döndü ağladı dolaştı yanıma geldi uyudu şuan salamiyorum hiç birini yataklarına brakiyorumm kendileri uyuyorlar hiç bilmezler salnmayi
(10 puan) tarafından
Kaç aylıkken bıraktın sallamayı
(7,035 puan) tarafından
2 ci oğlum dodgugunda büyük oğlum 13 aylıktı 14 aylık iken braktim
0 oy
(16,873 puan) tarafından

Beraber büyürler bak ben de 22 yaşındayim ama benim oğlum 3 yaşında ben şuan düşünüyorum da   daha 1 yaşındayken hamile kalsaymisim beraber büyürler di oğlum benden kardeş istiyor:) 

(10 puan) tarafından
İlerisini düşününce güzel olacağına inanıyorum ama işte bebeklik döneminden korkuyorum ikisini bir arada nasıl idare edicem diye kafamda bir sürü soru
0 oy
(248 puan) tarafından
15 aylık oğlum 29 günlük kızım var ewet zor oluyo inan böyle bakınca okadar mutlu oluyorsun ki öncelikle çocuklarıma bakıyorum ewi en son bırakıyorum wakit olursa ewi siliyorum paspas vb şeyleri hafta da 2 kere yapıyoruz tozu da sonra kendime baktım olmuyo bile yemeğimi vb şeyleri yapıyorum sağlıkla büyüsün 
(10 puan) tarafından
Amin hepimizinki sağlıkla büyüsün evi zaten hiç düşünemiyorum bilmiyorum ben mi beceremiyorum ama şuan bile eve zor yetişiyorum oğlum ayakta sallanmaya alıştı gündüz tek başına uyusa gene kolaylık olurdu ama işte ayağa alışınca işlerim kalıyor uyanınca alelacele yapmaya çalışıyorum ikicisi doğunca ayaklanır bu sefer daha zor olucakmış gibi geliyor
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Bizimkilerin arasinda bir buçuk yaş var başta biraz zorlandım hala zorlandigim zamanlar oluyur ama güzel yinede zaman su gibi akıp gidiyor beraber büyüyolar işte
(10 puan) tarafından
Doğan büyüyor Allah yardımcımız olsun kolaylık versin annelik çok zormuş gerçekten
0 oy
(1,052 puan) tarafından
Büyük 15 aylık küçük 4 aylık ilk üç ay çok zordu şimdi idare ediyoruz büyünce güzel olacak diyip moral veriyorum kendime
(10 puan) tarafından
Aynen benimde tek tesellim bu işte bir yaş olmasaydı arada daha iyidi rabbim hepimize kolaylık versin
0 oy
(243 puan) tarafından
Ahh canimm seninle ayni durumdayim. Kizim 3 bucuk aylikti ben ikinciye hamile kaldim. Kizim suan 1 yasinda ve benim 2 hafta sonra diger bebegim docagack. Nasil olacak bilmiyrm 2 bebekle onlara yetebilecek miyim bilmiyrm. En basiti 2 yil zor olacak gece gunduz... esim yardimci ama sonucta oda sabah gidiyr aksam geliyo. Ailemden baska sehirdeyiz yanimda kimsem yok. Allahtan baska yardimcim yok. Tek duam psikolojimi bozmadan bebeklerime bakabilmek....
(10 puan) tarafından
Ay senin benden daha kötüymüş durumun benim en azından annem var kayınvalidem var yakınımda senin oda yokmuş Rabbim en çok sana güç kuvvet sabır versin benim tek tesellilerim o doğum yapınca ailenin gelme durumu yokmu ya
(243 puan) tarafından
Amin canim amiiin
0 oy
(7,461 puan) tarafından
Sana tabsiyem eğer hala yapmadiysan tabi uyku egitimi ver şimdiden bebeğine destekli uyutma 
(10 puan) tarafından
Aynen öyle ayağımda sallıyorum bıraktıramadım nasıl yapıcam bilmiyorum bide hamile olduğum için bazen tahammülüm kalmıyor enerjim bitiyor nasıl yapıcam inan bilmiyorum
0 oy
(1,918 puan) tarafından
Cok rahat çok profesyonel:))

Benim tek kızım var en cok korkum böyle bisin basima gelmesiydi çalışıyorum ama ben calismasam yapardim belkide biraz delirirsin sonra alisirsin merak etme saglikli olsunlarda ❤️
(10 puan) tarafından
Hahaha delireceğim kesin zaten ama tabikide önce sağlıklı olmaları ben gene bi şekilde toparlanırım :D
(1,918 puan) tarafından
Toparlarsin canim merak etme:))
0 oy
(802 puan) tarafından
Ben varım üstelik gurbetde çok şeyelr yazardım ama ama neyseeeeeee diyorum

Lütfen hiç bir şey düşünme .

Herşey geçiyor düşünmene değmez.

Bebeğini emziricekmisin

İlgili sorular

+1 oy
17 cevap 305 göst.
20 Aralık 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu