0 oy
505 göst.
Aile kategorisinde (124 puan) tarafından
Bir yalan haber okudum sanırım ama kadınların kadınları umutsuz bırakmasını aklım almadı biz çalıştık onlar evde oturdu deyip böyle bir susunceyi savunmalarını anlayamadım pes doğrusu insan kendisi dert çekip kizida aynı derdi çeksin istermi ya 

8 Cevaplar

0 oy
(681 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
2 yıllık evliyim 8 aylık da oğlum var evleneli sadece yemek yerken oturuyorum onun haricinde oturamıyorum evin işini hiç bir zaman bitiremiyorum oğlum oldu o yemeklerde oturma sürem de olmuyor yani demek istediğim ev hanımları oturmuyor boş oturuyor evde diyen boş konuşuyor bence ev hanımlarıda emekli olsun küçücük çocuklarını bırakıp çalışmak zorunda kalmasın hiç bir anne
(124 puan) tarafından
Tabiki rahat etmiolar ne rahat etmesi ben üzülüyorum onların haline ondan yazdım bu yazıyı da anlasilamadim
(124 puan) tarafından
Zaten aynı miktar olamaz imkansız doktorla inşaat işçisi aynı maaşı almıyorda o da alamz
(681 puan) tarafından
Ayni miktar olmasın zaten ama en azından aylık belli ihtiyacını görebileceği geliri olsun
(124 puan) tarafından
Evet gökçe hanım bende bundan bahsettim geceden beri iki üç bin bile olsa destek destektir
(681 puan) tarafından
Aynen öyle ya
-Reklam-
+2 oy
tarafından
Biraz olsun haklılar ama evet çalışmak güzeldir bence her kadın calismali hem maddi olarak hem manevi olarak insani tatmin ediyor geleceğini kaderini Bi erkeğin 2 dudağının arasına teslim etmiyor ama zorunluluktanda yıllarca sabah 7 8 akşam bilmem kac çalışmış kadınlara biraz haksızlık olmuyor mu bu durumda
(124 puan) tarafından
Tamam canım bende onu diyorum zaten söz emekli olunca da zaten ev hanımı kadar maaş almazsınız ki her kişi farklı emekli maaşı alıyor biri onbin üstü alırken biri üç bin alıyor iki beşyüz alıyor bundan bahsettim ben kadınların genel olarak maddi desteğe ihtiyacı var demek istedim
(18,653 puan) tarafından
Ben yorumlarda senin düşünceni tam tersi anlamışım. Tam hepsini de okumadim gerçi de
tarafından
Sen onu demiyorsun ki? Emeklilikten bahsediyosun emeklilik yaşına gelene kadar yaşayacakmıyız bakalım. Kendini yanlış ifade ediyorsun ve bencede devlet çocuk parası desteği vermeli 18 yaşına kadar
(124 puan) tarafından
Ben demiyorum bunu zaten bu yalan bı haber ben haberi paylaştım görüşlerinizi görmek istedim orda birsuru yorum vardı siz ne yazacaksınız acaba dedim devlet bu desteği üç beş kuruş şeklinde çalışanlara veriyor yine çalışanlara üç beş kuruş veriyor işte :) emeklide olabilirler ikibin lira aylığa bağlanan bir kadın ne kadar emekli maaşı alabilirki yine iki belki daha az bilemiyorum o cokmu yani
tarafından
Su konuda hem fikirim seninle bi anne mecburiyetten çalışmamalı evde çocuğunu kendi büyütmeli bu konuda çalışmayan kadınlara destek verilmeli.
+1 oy
(94 puan) tarafından
Ya uzulerek okudum yorumlarini. Kimsenin haddine değil insanların anneliğini sorgulamak.! Her evde oturan iyi anne cocuğuna bakiyor falan mı saniyorsun. Başta anlatiyim diye debelendim ama yorumlarini okuyunca cok sinirlendim gercekten. Bende şuan calismiyorum evdeyim ve kesinlikle kendi cocuguma bakip kendi camasirlarimi yikiyorum kendi aileme yemek yapiyorum diye maas haketmiyorum hizmetçi miyim bende hizmetimin bir bedeli olsun. Evde hiç birsey yapmak zorunda degilim suan calismadigim ve esime destek olmak istedigim icin yapiyorum eger bunun için para alacak olsam.parayla tutulan aşçıdan temizlikçiden ne farkim kaliyor. Ha evdeysen eşine destek olmak icin eve katki ićin yaparsin orasi ayri.Ev hanimligida calismakta bir tercihtir. Calismak sadece para degil insana özguven , özsaygı, bagimsizlik , cocuğuna daha iyi bir gelecek verme vs vs. İle ilgili. İster evde otur ister calis iyi bir anneliğin ölçutü bunlar olamaz. Ben evde oturup cocuklari biri eşikte biri beşiktr aglarken tv izleyende biliyorum. 
(374 puan) tarafından
agzina saglik vala ne guzel demissin
tarafından
Hay ağzına sağlık bacım yaa
+1 oy
tarafından
Çalışmıyorum suan evdeyım ama ıstemem, çalışan kadınlar buzımle aynı seylerı yapıp ayrıca bir de çalışıyorlar unıversıte oku, sınavlada gir atanmak için uğraş, karnın burnunda işe git. Niye evde oturup çocuk bakan yemek yapan emeklı olsun ıstıhdama katkımız ne¿ 
tarafından
Kadına verılen deger parayla mı olculuyor? Bır ulkenın kadınına verdıgı deger onu korumasıyla ona olanak saglamasıyla olculur, zoruma ne gıdıcek ne saygısız ne terbıyesız bır yorum bu, basta dıyorum kı bende calısmıyorum ama soguk sıcak demeden sabah erken kalkıp yollara dusmeden evınde sadece çalısan kadınlarında yaptıgı ıslerı yapan kadınlar nıye emeklı oluyor? Ulke butcesıne ne gelırlerı var da ayrı bır fon olusturarak emeklı edılıcekler? Aynı maası almasalar dahi bagımlı nufusuz bız suan ulke ekonomısıne katkımız yok? Calısıyorlar da kafaları da calısıyor sızın evde kalmaktan durdu heralde
(124 puan) tarafından
Sana cevap vermedim ben zaten anladığım kadarıyla bayağı bı cirkefsin bu yüzden senle muhattap olmayacagim açıklama yapmaya da gerek duymuyorum anladığın kadar anla sen ;)
(1,918 puan) tarafından
Canim zoruma neden gitsin parami kazanıyorum Allah herkese versin ama önce emek gerekir bi alın teri lazım hem calisip hem evi yonetiyorsam evde duranla ayni parayi almak istemem
(124 puan) tarafından
Aynı parayı tabiki almazsın canım o haksizlik benim dediğim iki üç bin lira bişi destek gibi anneye çoluk çocuğu için baba sorumsuzda olsa anne bjsiler yapabilsin diye dedim az önce biri post paylaşmış kocasından ayrilicak belki ama parası yok çocuk küçük ailesi çocuklar küçük diyomjs misal bu sadece bı örnek yazık insanlar böyle çaresiz kalmasın özgürce kavgasız gürültüsüz ortamlarda zorla evlilik yürütmek zorunda klmasin diye demiştim zaten yok öyle bı para olsa keşke demiştim
(1,918 puan) tarafından
Ya oda dogru herkesin durumu olsa keske
+1 oy
(18,653 puan) tarafından
Onu diyenler çalışırken calistiklarinin maaşını almıyorlar mıymış. Sadece emeklilik için mi calismislar ki böyle bi sey söylüyorlar. Aslında sosyal bir devlette her vatandaşa böyle bir hak taninmali tabi ne güzel olur. İnsanlar sağlık sihhatleri için calismali. Çalışmak zihnimizi de bedenimizi de daha dinç yapıyor. Bana evde durmak daha zor geliyor . 
(124 puan) tarafından
Aynen öyle sosyal bir devlette herkese ohaktanınmalı  evde hergun düzenli kitap okumak zihni ayakta tutmak için çok güzel oluyor yeterli vakit kalsın yeterli emeklilik olayı yalan haber zaten olay kadına verilen değer sözde kadına değer veriliyor ama kadınların işi erkeklerden binkat zor dinimizde zor iş erkeğe yuklenirmis daha dayanıklı olduğu için kadın erkekten erkeğin bı parçasından yaratıldığı için ama şuan kadınlar daha büyük yük altında ben ona kızıyorum yazık günah hem iş hem ev kolay değil bunu dört dörtlük yapmak imkansız kimse yapamaz bundan bahsediyorum
+1 oy
(1,818 puan) tarafından
Emekliliğin farklı oranları var ev hanımına da o şekilde bir oran belirlenebilir ki çalışan kadınlara haksızlık olmasın ama şu düzende kimse hak ettiği maaşı bile alamazken bunlar anca hayal olur. Milletvekili maaşı bir öğretmen maaşından fazla olamaz diyen Atamdan öğretmenle asgari maaşı neredeyse eşit hala gelen bir duruma düştük o yüzden mümkün değil 
(124 puan) tarafından
Aynen öyle malesef keşke olsa ama zaten imkansiz
0 oy
(689 puan) tarafından
Devletin bunu yapması lazım 25 30 yılık tüm ev kadınlarını ba-kur gibi en alt basamaktan emekli yapması lazım. 
(5,688 puan) tarafından
Zaten var Para yatirip olabiliyor 25 yili tamamlayan;)))
(689 puan) tarafından
O para çok para ama bir ev alıp kiraya versen zaten emekli gibisin 700 800 bin
(689 puan) tarafından
Benim demek istediğim yarısını devlet karşılamali
0 oy
(2,298 puan) tarafından
Bende okudum bu haberi doğru mu acaba??  
(124 puan) tarafından
Yok cnm sanırım degill

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 85 göst.
27 Şubat 2023 Aile kategorisinde YSK (124 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 2,285 göst.
23 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 172 göst.
13 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,769 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 305 göst.
4 Nisan 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde fatos18 (1,540 puan) tarafından soruldu

404,473 soru

12,116,904 cevap

36,462 kullanıcı

...