0 oy
1,008 göst.
Diğer kategorisinde (857 puan) tarafından
Önceki postlarimi bilen bilir belki. Eşim sürekli alkol alıyor öyle dışarda falan deil evde içiyor. Ramazan ayı girdigi halde asla alkole ara vermedi. Gündüz oruç tutuyor akşam iftarını yapıyor sonra tekrar alkol almaya devam ediyor. Alkol alırken de meze falan bunlarla atistirip niyet edip oruç tutuyor. Ne yapmaya calisiyor anlamış değilim ama oruca saygısı olan insan bunu yapmaz. Sizin bu konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. 

23 Cevaplar

+2 oy
(5,132 puan) tarafından
Rabbim öyle büyük öyle merhametli ki, dilerim Rabbimden eşine o beladan hsramadan biran önce kurtulur ve dinimizin guzelliğini görür. Haram olan şeyler hiç biri boşuna haram değil, hepsi insanın iyiliği için haram kılınmış yoksa insanın içi tamamen çururmuş... 
(857 puan) tarafından
Bin kere nasihat ettim ama o bir musibeti tercih etti kendi bilir zamanını bekliyorum o günleri de görürüm insallah
(5,132 puan) tarafından
İnşallah senin için çok zor oldugunu tahmin edebiliyorum
Ama duadan vazgeçme kimler kimler neler neler değişmedi her zaman umut vardır
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Allah ıslah etsın baska diyecek yok 
(857 puan) tarafından
Sence bu şekilde oruç kabul olur mu? Günah da işlese orucunu da tutuyor diyip amin mi diyeyim arafta kaldim
(774 puan) tarafından
İçki içenin 40 gün ibadeti kabul olmaz diye duymuştum ben. yani içkiyi bırakıp 40 gün geçmesi gerek diye ama ne kadar doğru bilemiyorum Rabbim inşallah bırakmayı nasip etsin okurken hiii diyerek okudum resmen vallahi alkolle oruca niyet etmek af ya Rabbim Allahım sana sabır versin canım
tarafından
Orucunun kabul olup olmayacağını bilemem canım ama tuhaf vallahı hem sarhoş sabaha kadar hem oruclu değişik.Rabbim ıslah etsin
+1 oy
(6,632 puan) tarafından
Tabikide günah haram ama alkol aldığında yani niyet ederken neye niyet ettiğini bilmesi gerek imsak vaktine kadar ayık olmasi lazım 
(14,123 puan) tarafından
Kiz oruca alkolle niyet mi edilir ilk duydum
(6,632 puan) tarafından
Evet farkındayım oruca niyet etmesi için ayık olması yeterlidir iyice araştır istersen neye niyet ettiğini bilmesi Yeter Yanı
(14,123 puan) tarafından
Artik sonrasini Rabbim bilir sasirdim valla alkolle niyet edeni hic duymamistim Rabbim dogru yolda olanlardan eylesin
(3,891 puan) tarafından
Alkol neden haramdır arkadaşlar? İçenin şuurunu kaybedip Allahı unutturduğu için haramdır.
Vücuda verdiği zarar saymakla bitmezaten.
Her akşam alkol alıp ayıldıktan sonra tutulan oruç, oruç değildir, haşa Allah ile dalga geçmektir.
Ayılmışsa ve tövbe etmiş ise oruca niyet edilir.
Ama alkol alıp ayılıp oruca niyet edilmez.
Kilit nokta; tövbe etmektir.
(6,632 puan) tarafından
Alkol alan kişi, imsak vaktinde ne dediğini bilecek kadar ayık ise, orucu tutması gerekir tabikide yaptığı haram seninde dediğin gibi haşa Allah'la dalga geçiyor gibi oluyor rabbim ıslah etsin ne diyim
+1 oy
(1,242 puan) tarafından
Allah ıslah etsin canım orucu kendi için tutuyor sonuçta günahını biliyordur senlik bişey kalmamış gibi 
(857 puan) tarafından
Aynen canım ben elimden geleni yaptım kalbim de vicdanım da rahat çok şükür
+1 oy
(1,760 puan) tarafından
Önceki postlarina baktım aile destek paketi aliyormussunuz e kocan o parayı içkiye mı yatiriyor yani kul hakkı başka bir şey 
(857 puan) tarafından
Yok canım o paraya dokunmaz çocuklara harcıyorum ben. Zaten küçük bebeğim hipotroid hastası. Çocukların biseyini eksik etmez çok sukur
tarafından
düzenlendi
İyide canım yani biz devletten yardım falan almıyoruz eşim calisiyor yüzde 80 engeli var büyük ameliyat oldu ,evimiz falan yok kiradayiz ,ama durumumuz iyi eşim iyi kazanıyor çok şükür hani engelini falan kullanıp  gidip yardım parası almayız ,içkiye para buluyorsa eşin bebeginede bakabilir bizim eve daha içki girmemiştir kul hakkından çok korkar benim  eşim ,tek maaşlı ev yok engeli var istesek başvurur alırız ama Allah biliyor ihtiyacımız yok eee içki içilen bir evdede ihtiyaç yoktur benim kanımca hani bizim öyle zevkimize bir parada harcamayiz öyle yardım parası alsak bogazimiza gider ama kul hakkı elimizdeki para yeterken niye basvuralim bence içki içilen evde aldığınız o para kul hakkına giriyor canım ekmek bulamayan çok insan var, sen bu yazdığımı da bir düşün
(857 puan) tarafından
Kendisinin verdiği içki parasına karışmam ben. Adam bağımlı gider kredi kartından alır oturur gene içer. Benim alacagim devlet desteğine kalmaz. Kendisi de çok işsiz kaldi başvurdu ama çıkmadı ona. Bana çıktı. Ben en azından hayirlu birşey için harcıyorum haram bişi almıyorum ya da onun haramina ortak olmuyorum. Allah bilir neyin doğru olup olmadığını. Ama bil ben o parayı iki kızım için harcıyorum. Nece insanlar var evindeki eşyayı satıyor içki için yani ona bı şekilde para bulurlar
0 oy
(1,795 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun eşine de akıl fikir versin 
(857 puan) tarafından
Amin kuzum Allah razı olsun
0 oy
tarafından
Allah ıslah etsin canım bu mübarek ayda yapmasa keşke Allahim onu doğru yola getirsin 
(857 puan) tarafından
Amin canım Allah razı olsun güzel dualarin icin
0 oy
(2,719 puan) tarafından
Nasıl aynı evde yaşamaya devam ediyorsun . Dar görüşlü bi insan değilim ama alkole kesinlikle tahammülüm de saygım da yok. 
(857 puan) tarafından
Her koyun kendi bacağından asılır canım. Kendi seçimi. Ben bir eş olarak her dilde konuştum onunla ama yok anlamıyor. Bu sebeple de bosanilmaz ki iki çocuğum var
(2,719 puan) tarafından
Boşan demiyorum zaten beni ilgilendiren bişey değil sadece zor bişe olduğunu söylüyorum Allah yardımcın olsun canım boşanmak zor zaten sana iyiyse sıkıntı yok
(857 puan) tarafından
Evet zor ama elimden birşey gelmiyor canım. Bu da benim imtihanimmis demek ki buna şükür
(954 puan) tarafından
Çocuklarn bulunduğu ortamda hergun alması ne kadar doğru yaşlarını bilmiyorum ama akşam isten gelse çocuk baba ilgisi beklıyo orda baba alkol alacak gerçekten normal mi bu ama şükür ediyorsun demekki artık normallesiyo siz oruç u kabul olurmu onu sormussunz yaşınz kaç blmıyorm ama düşüncesi bile garip geldi  şükür ona edilmez ki kusura bakmayın ama aileniz den hiç mı biri birşey demiyor
(857 puan) tarafından
Ben şükrü alkol için değil beterin beteri var diyerekten dedim. Bana zorla icirmiyor kendine zararı sadece. Ben yalnızca onun adına üzülüyorum. Evet çocuklar da ister istemez ilgisiz kalıyor Rabbime havale ettim ben onu
0 oy
tarafından
Ay cok tuhaf gercekten saka gibi 
0 oy
(914 puan) tarafından
Tövbe estağfurullah Allah eşine akıl Ihsan eylesin 
0 oy
(533 puan) tarafından
Nekadar niyet ederse etsin oruç tutarsa tutsun. İçtiği alkolün üstüne 40 gün geçmesi lazım ki yaptığı ibadet kabul olsun. Kocan kendisini kandırıyor. Teselli veriyor. Bu sabahların yüzü suyu hürmetine rabbim senin kocan ve kocan gibilere akıl fikir versin insAllqh 
(857 puan) tarafından
Amin canım inşallah
0 oy
(4,694 puan) tarafından
Ayy tövbe tövbe böylesını de ilk defa duydum. Allah hidayet versın. 
0 oy
(298 puan) tarafından
Valla dalga geçer gibi canım resmen alkolle sahur yapıyor :/
0 oy
(7,133 puan) tarafından
Bildiğim kadarıyla alkol alanın 40 gün ibadeti ve duası kabul olmaz. Benim bi arkadaşımın babası ramazandan 40 gün öncesine kadar içmezmiş orucu kabul olmaz, diye ne kadar doğru bilmiyorum bende onun yalancısıyım eşinin tuttuğu oruç şüpheli Allah affetsin
0 oy
(163 puan) tarafından
Alkol girdiği vücuttan 40 günde arinirmis ki o hergun iciyomus haramla ibadet bı arada olur mu akıl var mantık var boşuna oruç tutmasin su günahı göz göre göre nasıl işliyor ramazan ayinda bide dalga geçer gibi su niyetine alkolle oruç tutuyor Allah'ım sen bize napsan müstahak böyle imansizlar olduğu sürede 
0 oy
(241 puan) tarafından
Alkol vücutta 40 gün dururmuş bi anlamı yok yani tutmasının Rabbim hidayet versin inşallah 
0 oy
(1,914 puan) tarafından
Bu kadar günahına sevabına karışmayın her koyun kendi bacağından asılır vahiy inse kocana gene bırakmaz huylu huyundan vazgeçmez sizene siz kendi hayatınıza bakın anlıyorum eşisin iyiliğini istiyorsun ama adam orucu nerdeyse alkolle açacak bırak Allah ıslah etsin ne diyim yani 
0 oy
(581 puan) tarafından

Bu konu öyle derin ki tartışılmaz bile ... Allah akıl fikir hidayet versin bu insanlık nereye gidiyor çok üzülüyorum daha neler duyacağız bakalım :(

0 oy
tarafından
düzenlendi
Olurmu canım alkol alan oruç tutamaz hani  benim dayilarim falan bütün yıl alkol alırlar Ramazanda oruç tutmasalar bile asla icmezler Ramazandan bir 40 gün önce alkolü bırakırlar ,yani ben öyle biliyorum oruç tut tutma Ramazanda icilmezki 
0 oy
(9,242 puan) tarafından
Ay bu adam aynı eniştem oda içer içer namaz kılar sonra içmeye dewam ederdi deli bu derdik valla Allah carpar derdik . Meğer adam hastaymış yatırdılar akıl hastanesine  ilaç kullanıyor suan aşırı ağır ilaçlar köyde şuan teyzem boşadı onu oda boş boş geziyor
(857 puan) tarafından
Bu da aynı da kabul etmiyor işte bazı şeyleri. Herşeyin en iyisini ben bilirim ben asla yikilmam sanıyor. Sansin bakalım. Toprağın altı kendini birşey sanan insanlarla dolu demisler

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 466 göst.
19 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 447 göst.
23 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 871 göst.
1 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Anne123 (403 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 356 göst.