0 oy
1,008 göst.
Diğer kategorisinde (857 puan) tarafından
Önceki postlarimi bilen bilir belki. Eşim sürekli alkol alıyor öyle dışarda falan deil evde içiyor. Ramazan ayı girdigi halde asla alkole ara vermedi. Gündüz oruç tutuyor akşam iftarını yapıyor sonra tekrar alkol almaya devam ediyor. Alkol alırken de meze falan bunlarla atistirip niyet edip oruç tutuyor. Ne yapmaya calisiyor anlamış değilim ama oruca saygısı olan insan bunu yapmaz. Sizin bu konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. 

23 Cevaplar

0 oy
(1,881 puan) tarafından
Benim de dayım da alkol alırdı ama ramazan da asla ağzına sürmedi. Allah eşine akıl fikir versin 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Alkol alan kişi için de oruç farzdır. Alkol haramdır ve alkol alan kişilerin mezardan çok feci bir şekilde dirilecegi belirtilmiştir.

Alkol alan kişileri iki gruba ayiririz

1 geceden almış imsak vakti aklı basinda dir niyet eder, o kişinin orucu sahihtir

2 imsak vakti almış aklı melekeleri yerinde değildir.

O kişinin orucu sahih değildir. Kaza etmesi gerekmektedir.

Ramazan ayında şeytanlar bile bağlanıyor ama bizler nefsimizi baglayamiyoruz ☹️.

Rabbim mübarek gün ve geceler hürmetine eşini bu illetten kurtarsın 
0 oy
(301 puan) tarafından
Osmanlı zamanındaki içki içen adamlar. Ramazan ayında içki icemedikleri için afyon diye bir uyusturucu maddeyi sahurda yutar. Gün icerisinde patladiginda kafa yaparmis. O yüzden derlermiş afyonu patlamamış daha. Yada sabah sabah afyonum patlamadı deyimi burdan gelirmiş .Yazıyı okuyunca aklıma bu geldi. Eşinde maneviyat var ama nefsiyle mücadele ediyor nefsine hakim olamıyor. Nefsi ağır geliyor içiyor. Daha dün sohbette dinledim. Kadının biri hocaya yazmış hocam 14 yaşından beri namazlarimi hiç aksatmiyorum oruclarimi aksatmiyorum ama kafam açık kapanmaya cesaret edemiyorum diye. Hocada her yaptığının sevabı ve günahı ayrıdır. ALLAH biz kullarından yapıyorsanız tam yapın yapmıyorsanız hiç yapmayın dememis. Tuttuğu oruç kabul olmaz diye birşey yok. imsak vaktinde ne dedigini bilecek kadar ayık olması gerekir.  Tuttuğu oruç hesapları kapanır ama içki içtiği için çok büyük azaplar çekecek. İçki içenlerin başına neler gelecek bir dinletsen. içki içenlere cehennemde yananlarin irinleri icki icenlere susadiklarinda verilecek ,aciktiklarinda dikenli çalı yedirilecek. Binlerce hadis ve ayetler var içki imansız ölmeye sebep olur. Oruç borçları silinirken, içki içtiği için çok büyük azaplar gelecek başına. ALLAH hidayet . selamet versin. ALLAH onun kalbini kendisine döndürsün. Bol bol dua et. Ve içki hakkinda sohbetleri dinlet. 

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 466 göst.
19 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 447 göst.
23 Ocak 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 871 göst.
1 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Anne123 (403 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 356 göst.