Kızlar ben 7 katlı bir apartmanın 5. katında oturuyorum. Bu apartmanda 8-9 aydır yaşıyoruz. Apartmanda 28 daire var. Fransa'dayım. 2. katta Türk bir adam yaşıyor. Adam evli ancak psikolojik sorunları var galiba.
Gelelim konuya:
Eşim, bu eve ilk taşındığımız zaman bir komşuyla konuşmuş. Adam da kendisine, "bıyıklı, orta yaşlı bir adam kapınıza gelirse sakın kapıyı açmayın" demiş. Eşim gelip uyardı beni. Neyse aradan birkaç hafta geçti, bahsettikleri adam gece 12de kapıma geldi (eşim gece 1de işten geliyor). Çok korktum, bebeğimle evde tektim. Evim 5. katta ancak bu adam beni dürbünle, salonda bebeğimi emzirirken falan görmüş olabilir diye düşündüm ve adamı sapık sandım. Hemen eşimi aradım. O esnada tekrar kapıyı çaldı. Eşim hemen Fransız yan komşumuzu aradı. Yan komşumuz gelip adamla kavga etti. Bu saatte bebekli bir evi neden rahatsız ediyorsun, diye. Bu arada bu adam daha önce diğer komşuları da rahatsız etmiş. Aradan 1-2 hafta geçince bu sefer akşam saat 10da tekrar geldi, çaldı kapıyı. Eşim yine işte olduğu için yan komşuyu aradı. Eşim sabah adamın evini basıp kavga etti adamla. Aradan birkaç gün geçti. Ben mutfakta yemeği kontrol ederek bebeği emzirirken saat 10 buçukta dış kapı açıldı. Ben mutfağın diğer köşesine kucağımda bebekle hızla gidip telefonumu elime aldım. O esnada eşim "Böö" dedi. Aklım çıktı resmen. Şaka yapmak istemiş ama böyle şaka mı olur. Sonra eşim bana anlattı. Adamın psikolojik sorunları var, para istemek için eve geliyor dedi. Eşim bunu bildiği halde bana çok sonra söyledi. Ben uzunca bir zaman sapık sandım adamı. Aradan aylar geçti adam dün gece 2de kapıyı çaldı. Eşim açtı. Ekmek istedi. Evde börek vardı, paket yaptım eşime verdim, adama verdi ama adama kızarak dediki bu saatte kimseyi rahatsız etme, gündüzleri gidilir evlere dedi. Adam bu öğlen tekrar geldi ekmek istedi, ekmek yok dedim. 1 saat sonra tekrar çaldı kapıyı, açmadım. Adam başıma bela oldu. Adam salık yürüyor, dengesini kuramıyor. Asansörden bir kere inerken gördüm, yerler idrardı, asansör de çok kötü kokuyordu, asansöre işemiş. Yani psikolojik sağlık sorunları var. Geceleri evime gelip kızımı uyandırması ve beni rahatsız etmesi konusunda ne yapacağımı bilmiyorum. Polise versem psikolojik rahatsız, ne yaparki? Bilmiyorum ne yapacağımı. Kusura bakmayın uzun oldu