0 oy
153 göst.
Aile kategorisinde (509 puan) tarafından

Anneler bebeğinizin ilk saçını ne zaman kestiniz. Ben koyamıyorum kesmeye de şuan 6.5 aylık :)

10 Cevaplar

+1 oy
(3,495 puan) tarafından
Kesmedim daha 16 aylık 
-Reklam-
0 oy
(13,601 puan) tarafından
5 mi 6 mi ayliktı sıfıra vurdurdum
(509 puan) tarafından
Ben kıyamıyorum yumuşacık saçları var :)
0 oy
tarafından
Kiyamadik 3 yaş ☺️

Birazda kaynanama inat yaptım  

Kızımın  saçını  sürekli  kes önüne  geliyo ay ben saç  sevmiyorum  babasida sevmez filan derdi bende inadina kesmedim herkesin  kafasi kendine isine bak dedim simdi uzatiyorum biri şaş  kaza kestirecek olursa cok fena bozuşuruz  bazen kestirecem ruhun  duymucak diye beni bi tetikliyoda ondan diyorum☺️
(509 puan) tarafından
Yani çocuk için en güzelini annesi bilir. Bazen öyle yapıyor kayınvalideler. Aslında bize ne kadar saygı duyarlarsa bizde onlara o kadar saygı duyacağız. Bunu bilerek konuşup hareket etseler keşke. Galiba onlarda öyle görmüşler.
tarafından
Ben taviz vermiyorum ya resmen diretme meselesi bu bizim herseyde oyle yapti  kupe aldi bunu tak dedi niye millete  ben aldim dicek künye  aldi bunu ben aldim dedi ayiptir ya bence saygisizca

Saçını  kestir allah kestir bezdirdi beni bende inadina ne kulağını  deldirdim ne saçını  kestim hala kes diyo dedim o kiz kiz kendine gel hepmi kisacik saclari olcak
tarafından
Benim kaynanam cok cok fena kinci  baskin bi insan daha hamileyim kiz dedik adimi koyun diye tutturdu yani sadece bundan ne yapmaya çalıştığını  anladik esimde ben doğurmuyorum  dogurana sorun onda hakkim yok dedi kapak oldu koymadım  ne koycam sen varsin senin adini niye koyuyorum dedim  baskin olma çabası  varda işleyecek  en  son benim baksın  yoluna☺️
(509 puan) tarafından
Siz daha iyisini bilirsiniz tabiki ama küpeyi taksaydınız acaba. Yaşlı , babaanne, eşinizin annesi vs vs biraz eski kafada kalmış olsada bu ayrıntılar da var. Tabiki çocuğunuzu nasıl büyütme konusunda taviz vermemenizi hakılı buluyorum. Ama kayınvalidenizin dediklerinde aklınıza yatan birşey olursa bence yapın, inada binip yapmazsanız belki kızınız için doğru olanı ıskalamış olabilirsiniz.

Ben bu şekilde yapıyorum. Aklıma yatarsa dediklerini yapıyorum yatmazsa yok diyorum bazen tepki gösteriyorum. O da alıştı bu duruma çok ısrar etmiyor. Çünkü biliyor ki mantığıma yatarsa onun dediklerinide yapıyorum. İnada binme gibi bir durum yaşanmıyor.
(509 puan) tarafından
Eş bu durumlarda çok önemli. O gerekeni yapınca bişey yapamıyorlar.
tarafından
Bizimki eşimi  filan  dinlemez onun küpe  tak deme amacida ben aldim diyebilmesi insan icinde bilekligini ben aldim küpe  aldim diyebilir 3 yil önce  annemlerde 2 çeyrek  takti ama onlari hic demez  bile sadece kendisi almis gibi fesatlanir

Ben taviz vermiyorum karışmasın  amaç  farkli kuzum
0 oy
(4,083 puan) tarafından
10 aylıkken kestik 
(509 puan) tarafından
Benimki rahatsız olacak kadar değil ama kelde değil. 1 buçuk yaşına kadar bekleyeceğim:)
(4,083 puan) tarafından
Saçları burnundan aşağı inmişti artık yüzüne dokuluyodu Bi de sıcaktan sürekli terliyodu yapış yapış oluyodu
(509 puan) tarafından
Maşallah baya uzunmuş. Benimki daha 6 buçuk aylık. Sonrasında o kadar olur mu bilmiyorum
(4,083 puan) tarafından
Yaşına kadar uzar canım zaten o aylarda siklasip uzamaya basliyo
(509 puan) tarafından
İnşallah
0 oy
(16,942 puan) tarafından
Oğlumun saçını ilk 6 aylık falandı kestigimde. Kızımın saçını da 4 yaşında kestim ilk
(509 puan) tarafından
Benimde oğlum var kıyamıyorum bende :)
(16,942 puan) tarafından
Ben oğlumun da saçını kesmek istemezdim uzun dümdüz saçları vardı ne güzel ama bitlenmistik o zaman küçüktü diye ilaç kullanmak istemedim kafasına kestik saçını..
(509 puan) tarafından
Oy kıyamam. Bende biraz daha bekleyeyim diyorum
0 oy
(321 puan) tarafından
Kızım zaten saçı çok seyrekti bi yaşında sıfıra vuruldu tazelensin diye. Oğlum ise sacliydi 1 buçuk yaşındaydı sadece tras ettik . 
(509 puan) tarafından
Bende 1 buçuk yaşı beklemeyi düşünüyorum
0 oy
(5,302 puan) tarafından
3 yaşını bitirmek üzere hiç kestirmedim :) doğduğu zaman birkaç gram altın değerinde sadaka vermiştik onun hayrına :)
(509 puan) tarafından
Bizde sadakasını verdik bende hiç kıyamıyorum kestirmeye :)
0 oy
(210 puan) tarafından

Bende kıyamadım şuan 4bucuk yaşında ve saçı belinde.... nasıl yapacağım bilmiyorum :D

(509 puan) tarafından
Maşallah tatlı güzel kızınıza :)
(210 puan) tarafından
Sagolun allah razı olsun :)
0 oy
(1,248 puan) tarafından
Kızım 5 yaşında poposunun altında saçı hiç kestirmedim kıyamadım ki :) 

Oğlumun da  4 5 aylikmiydi neydi o zman kesmistik 
(509 puan) tarafından
Kızı olanlar genelde kestirmemiş :) benimki oğlan bende biraz bekleyeceğim:)
0 oy
(12,706 puan) tarafından

Hala ilk saçıyla duruyor 3.5 yaşında :D

(509 puan) tarafından
Maşallah :)

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 247 göst.
11 Kasım 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Asmnnn (121 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 80 göst.
6 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 86 göst.
5 Mart 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Fatoş&ramazan (95 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 461 göst.
23 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde ꧁❦✳GüLbahaR✳❦꧂ (3,618 puan) tarafından soruldu

405,890 soru

12,165,364 cevap

36,622 kullanıcı

...