0 oy
90 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

8 aylıkken bebeklerinize nasıl  besliyordunuz hazırlıyordunuz anneler ya da hazırlıyorsunuz bu 8 ay benim canımı aldı bu gün ki son 8 aylık postum söz :D

3 Cevaplar

0 oy
(12,241 puan) tarafından
Valla benimki 7aylik biz ne yiyosak onada oyle veriyorum. Sabah bizle kahvalti. Oglen corba falan eline biseyler veriyorum. Aksam abisi yerken oda yiyo yogurt patates falan yemekte ne varsa
tarafından
7aylıkken yavaş yavaş vermeye başlamıştım biz ne yersek yedirmem çünkü yemekler yağlı ve tuzlu bilemiyorum birde bu ay yeni diş çıkarıyor patlattı ıkısını de ama sıcaklardan da galiba ıstah kesilmesi yaşıyoruz ne yapacağımı şaşırıyorum bazen mamadan başla bişey yiyip içmiyor
(12,241 puan) tarafından
Ben yemekleri cok az salcali ve tuzsuz neredeyse yapiyorum oglumada hep oyle verdim ki cocuk doktoru tavsiyesiyle simdi hicbosey yemiyo buyudukce asiri seciyo cogu. Kizimda emiyo sadece. Zaten oyle abartili yemiyo. Mesela patates yemegimi var icinden 1 patates alip ezip veriyorum. Kahvaltimi ediyoruz agzina az yumurta sarisi az peynir koyuyorum oyle yani. Tika basa yedirmiyorum :) seftali karpuz uzum kavun falan veriyorum gun icinde. Herseyi tattiriyorum mumkun oldukca
tarafından
En iyisini yapıyorsunuz ben de normal yemek zannettim bazıları tuzu salçayı yağı basıyor kendisine yapıyor gıbı öyle yedirıyor siz doktor tavsıyesıyle hareket edıyormusunuz :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
5 gün sonra 8 aylik olacak bugün yedikleri 

Sava 5 buçuk 6 da uyanıyor yarim saat sonra mama içiyor 8 gibi ilk uyku yapıyor o zaman da mama içiyor uyanınca kahvaltıda yumurta haşlarım yada patates kabak yada pankek genelde muzlu yaparım  ikinci uyku mama içer uyanınca yarim şeftali küçük tam armut 3 4 dilim muz 2 tane ceviz 2 tane bebe bisküvisi trendyoldan aldım og markalı üçüncü uyku mama akşam yemekte bugün tarhana çorbası og markalı makarna verdim gece uykusu mama 

Aksan yemek olaral yoğurt çorbası şehriye çorbası un çorbası yapabilirsin mesela
tarafından
Yani 2 kez mi kalkıyor
tarafından
Aynen iki kez
tarafından
Benim oğlumda 2 kez kalkıyor aynı saatlerde sızın gibi bazıları yazıyor işte hocam kalkmıyor ve ya 1 kez kalkıyor imreniyorum o yüzden sordum :) sizinle bir rahatlama geldi :)
tarafından
Her bebek farklı kimin bebeği yarım saat 1 saatte kalkar mesela kimisi deliksiz uyur annem bana mamayı bırakınca uyanmaz demişti ek gıdaya geçince 2 ye düştü ondan öncesi 2 saatte bir kalkardı 1 yaşına gelince gece kalkınca mama vermeyi düşünmüyorum
tarafından
1 Yaşından sonra geceleri bişey yiyip içmeler zaten sağlıksızmış ben de vermeyi düşünmüyorum inşallah düşündüğümüz gibi olur
0 oy
(13,596 puan) tarafından
Büyüyünce bıraktı karişim yemeyi 

O aylarda kahvaltı için armut( evde hangi meyve varsa)

Azıcık rende ceviz

Yulaf yada irmik pişirıp 

Kariştırıp veriyordum

Bazen gün kurusu koyuyordum pekmez

Her bebek özeldır unutmamak gerekir 
tarafından
Ben de vitma ve Penelope marka doğal çorbalarından aldım set onları yedırıyorum :) farklı farklı ama bu aralar bir iştah azalması yaşıyor sanırsam dişten ve atağından
(13,596 puan) tarafından
Doğrudur canım rahatlayınca düzelir iştahı da Paşa'nın
Ben hep evden yedırdım kendim çok zorluk yaşadım yemek konusunda o yüzden özen gösterdim şükür iştahı iyi
tarafından
Benim oğlumuzda çok iyiydi nazar değdiler galiba bilemiyorum bazen mamadan başka bişey yiyip içmiyor o dişlerini patlatmadan önce çok çektim ama şu aralar düzeldi gibi bakalım
(13,596 puan) tarafından
Aşkım o diş kaşıntıdan gidermek için mamaya vermiş yavrum
Maşallah de inşallah bi an önce çikar dişler kolayca
tarafından
İnşallah inşallah

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 157 göst.
1 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Busuhus (185 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 31 göst.
4 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Birkucukbebis (213 puan) tarafından soruldu