0 oy
214 göst.
Diğer kategorisinde (1,840 puan) tarafından
Oğlum özel eğitim alıyor otizm . İnanılmaz bir çocuk oldu son 1 aydır nasıl bu hale geldi anlamıyorum. 7 24 ağlıyor hiçbir şekilde susturamıyoruz. Çocuk el ayak hastalığı geçirdi ondan sonra oldu ne olduysa . Antibiyotik falan kullandık o dönem acaba diyorum ondan mı bu şekilde . Haftada 4 saat eğitim alıyor hiçbir şekilde derse katılmıyor ders sonuna kadar ağlıyor kendini yerlere atıyor . Hocaları susturmaya çalışıyor ders boyunca. Onu öyle gördükçe mahvoluyorum. O çıkana kadar bende ağlayarak bekliyorum. Bir ümit belki susar derse katılır diye müdahale etmiyordum hiçbir şekilde. Ama bugun dayanamadım. Hocasıyla konuştum uzun uzun. Vazgeçtim olmuyor 7 aydır hiçbir şekilde gelişme yok sürekli mutsuz ağlıyor derse katılmıyor . Tabikide iyileşmesini beklemiyorum çok uzun yolumuz biliyorum ama ufacık bir gelişme yok maalesef ağlamaktan vereimli ders alamıyor .

Öncelik olarak her zaman eğitimden yanaydım ama önceliğimiz öfke nöbetlerini durdurmak dedim . Hocamızda söylediklerime katıldı. Kendini ifade edemiyor o yüzden böyle yapıyor olabilir . Belki başka bir rahatsızlığı var örneğin karnı ağrıyordur ondan olabilir. Konuşamıyor ve bir yeri ağrısa anlatamaz. 

Şimdi önceliğimiz tekrar nörolojiye gidicez ondan sonra psikiyatriye gidicez tekrar ilaç tedavisine başlamak şart gibi duruyor öfke nöbeti için. Genel kontrol için çocuk druna gidicez komple her yerine bakılmasını istiycem . Bir rahatsızlığı olup olmadığını öğrenmek için. Bu süreçte haftada 4 dersi 2 ye indirdik ilaç tedavisine başlayacak az önce psikiyatriden geldik . Tam zamanında geldiniz falan dedi dr ilaç verdi o ilaç sakinleştiriyor uykuyu düzene sokuyormuş vs. Tedaviden olumlu sonuç alana kadar ders sayımızı mecbur düşürdük. Olmuyor hiçbir şekilde. Çocukta öyle bir sinir varki binayı ayağa kaldırıyor kendine zarar veriyor. Dizlerine vurmaktan morartmış bir kaç yerini. İnanın çok yıprandım her an tetikte bekliyorum kriz geçirecek diye. 

Sizden ricam lütfen oğluma dua edermisiniz adı Eymen hamile hanımlar var aramızda . 

❤️

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Allah yardımcınız olsun inşallah her kese nasip olmaz böyle melek annesi olmak ☺️ yolun uzun ve zorlu ama allahın izni ile istediğiniz sonuçları elde edersiniz 
(1,840 puan) tarafından
Amin canım allah razı olsun ❤️
-Reklam-
0 oy
(7,459 puan) tarafından
Derse sende gir yanında ol daha iyi hisseder 
(7,459 puan) tarafından
Allah Allah :( bi doktora mı getirsen bi yeri mi ağrıyor acaba ya
(1,840 puan) tarafından
O ihtimalde yüksek ama benim düşüncem kendini ifade edemediği için bu şekilde davranıyor . Mesela çok mutlu gülüyor oynuyor bir anda aklına bir şey geliyor kıyameti koparıyor sanarsın çocuğa eziyet ediyoruz öyle ağlıyor bağırıyor
(7,459 puan) tarafından
Of :( kaç yaşında kuzum
(1,840 puan) tarafından
3 yaşında canım geçen yıl o kadar sakin bir çocuktu ki hiçbir şekilde sesi çıkmıyor kendi kendine oynar gezinir benimle vakit geçirmeyi çok seven bir çocuktu şuan farkında bazı şeylerin farkına vardıkça bu şekilde yapıyor sanırım
(7,459 puan) tarafından
Oy allah yardımcın olsun canım ya
0 oy
(1,571 puan) tarafından
Öncelikle Rabbim şifasını versin inşallah düzelir uyku sorununa mi otizim belirtisi benim oğlan hiç uyumuyor sınırlı 14 aylık doktor nöroloji bölümüne sevk etti ama eşim götürmüyor 
(1,840 puan) tarafından
Yok sadece uyku sorunu otizm değildir. Belirtilerine bakmak gerekiyor örneğin göz teması varmı seslendiğinde bakıyor mu komut alma işaret etme varmı
Ellerini çırpma parmak ucunda yürüme var mı bunları gözlemleyin. Uyku problemi var diye hiçbir dr otizm demez saydıklarımı değerlendirir
(1,571 puan) tarafından
Parmak ucu yürür konut almaz göz teması kurar ismine bazen bakar bazen sadece hih der elini çırpma var sinirlenince kanat cirpar gibi çırpınıyor
(1,840 puan) tarafından
Psikiyatriye götürseniz daha olumlu sonuç alırsınız . Ben çocuğum 5 aylıkken fark ettim bir şeylerin ters gittiğine 1 yaşında tamamen emindim otizm olduğuna .
(1,571 puan) tarafından
Anladım peki teşekkürler
0 oy
tarafından
Ay hamileyim gözlerim doldu Eylül'üm bende evladı ile imtihan olan bir anneyimncok zor çok rabbim sifasini versin bud agecti de buda güçlü dur bak ben iyi haberlerini almaya başladım herkes düşürmeye çalıştı kalktım asla yıkılmadım rabbim yikmasin yeterki kalk hemen elini yüzünü yıka sen güçlü annesin hemen ona sarıl öp arkandayim de oku bol bol oku düzelecek rutin asi kontrol gibi düşün işini kolaylastir işini zorlaştıracak kolaylaştıracak tek kişi sensin eşine destek olacak arkandaki çocuğuna da aynı şekilde ben kendimden geçtim karnımdaki ve eşim ve oğlum için ayakta duruyorum 
(1,840 puan) tarafından
Anlayamadım canım otizm mi oğlun yoksa işitmede konuşmada mı sıkıntı vardı benimki duyuyor ama daha yeni yeni tepki vermeye başladı seslendiğimde bakıyor anne dışarı çıkıyor hadi gidelim dediğimde kapının oraya gidiyor çekiştiriyoe gidelim diye yastığı getir seni uyutalım dediğimde kalkar yastığı alır getirir işaret etme var seslendiğimde çoğunluk bakar ama işte öfke nöbetleri işimizi çok yokuşa sürüyor. İnşallah atlatıcaz inşalah
tarafından
Yok sinir krizine girmiyor çok şükür ama çok sinirli mesela herşeyi kırıyor döküyor onu anlamadığım zaman
tarafından
Canım bizimkisi işitme canım eğitime bizde gidiyoruz otizm değil
(1,840 puan) tarafından
Hee anladım canım ben otizm diye biliyordum.  Aklımda öyle kalmış herşey bizim için dediğin gibi güçlü olmamız lazım ne olursa olsun ama bugun tükendiğimi hissettim hocasıyla ağlaya ağlaya konuştum tutamadım . Olmuyor vazgeçtim ben artık gibi konuştum. Sağolsun baya iyi geldi hocamızla konuşmak .
tarafından
Yok canım öyle düşünme insan aradı öyle oluyor ama atlatacaksın ben inanıyorum sen de çok inan çocuklar bizden daha güçlü hayırlısı olsun hakkımızda

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 183 göst.
4 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Seher M&M (6,298 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 202 göst.
17 Kasım 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 423 göst.
21 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Doga_DVM (5,471 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 55 göst.
20 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Prensannesizey (522 puan) tarafından soruldu

405,931 soru

12,167,386 cevap

36,630 kullanıcı

...