0 oy
493 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (324 puan) tarafından
Kızlar ben pilavı hep sıcak suyla yaparım komsum tutturdu soguk suyla olur diye, kac senelik evliyim yemek konusunda ovunmek gibi olmasın resmenn ustalaştım.. Diyorum sıcak suyla olur, hiç soguk suyla yapanı ne duydum ne gördüm...  Sizler nasıl yapıyosunuz cok merak ettim... 

30 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Soğuk suyla yapılır cnm yemeklerin %95i mutlaka soğuk suyla yapılmalı aromasini ve tadının yemeğe geçmesi için ama sen sıcak suyla yapıyorsan bu senin tercihindir komşuna ne 
(5,668 puan) tarafından
Princi yagda kavurur kaynar su ekleyince cosss yapar:) ozetle katnar suyla yaparim pilavi
tarafından
Tercih meselesi cnm senin damak tadın bu yondeymis hee yiğidin yoğurt yiyişi farklidir :))))
(262 puan) tarafından
Allah Allah kavurduktan sonra soğuk suyu koyduğun zamanda coss yapar aslında netice de tencere sıcak ve içinde kızgın yağ olduğu için genellikle bu durum da soğuk su da cosss yaptırır bunun sıcak veya Soğuk suyla alakası yoktur böyle olduğunu bu durumdan cikardiysaniz eğer pek fizik bilmiyorsunuz sanırım.. o yüzden bırakın da insanlar nasıl istiyorsa öyle pişirsin.
(762 puan) tarafından
Tam onu yazacaktım Zühre
(5,668 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Zuhrem

İsteyen istedigi gibi coslatir canim ben demedimki fizik profosoruyum diye siz nasil yapiyorsunuz cok merak ediyorum demis post sahibi. Bende yaptigim sekli yazmisim. Kimsenin bogazina bicak dayayip benim gibi coslatin  da dememisim. Tum tariflerde yemek programlarinda ketildan suyu dokerler . Tavuk suyunu kaynar sekilde koyarlar.

Egitmen.
Aynen oyle alisknlik birazda nasil gorurse insan oyle yapiyor bazi seyleri. Universtede bi arkadasim vardi mesela soğani yagda kavurmazdi azcik suda haşlar gibi oldururdu sonra yag katar iki döndurur oyle yemek yapmaya salcayi falan katardi. Herkesin yogurt yeyisi farkli dedigin gibi:)
-Reklam-
+2 oy
(262 puan) tarafından
Soğuk suyla yaparım hiç de lapa olmaz.  Bende kaç senelik ev hanımıyım, annem 40 senelik ev hanımı mesela o da soğuk suyla yapar hiç bir zaman lapa olduğunu görmedim. Böyle şeylerin evlilikle kaç senelik ev hanımı olduğunla ilgili değildir. Soğuk su kullanacaksan ölçüsü ona göre ayarlanır sıcak su da farklı ölçü kullanilir. Ölçüyü tutturamadigin takdirde sıcak veya Soğuk su fark etmez ya lapa olur ya da çiğ kalır dimi??? Ayrıca yavaş pişen yemek daha lezzetli olur kaynar suyu döktüğün zaman haliyle su daha çabuk kaynamaya başlar ve daha çabuk pişmesine sebep olur. O lezzet yavaş yavaş çıkmalı bir şok misali bir anda sıcak su dökülerek yapılan yemeklerde bana asla lezzetli gelmez mesela. Damak zevkidir. Sizde sanki yazmışsınız olması gereken öyle diye kesin bir dille bir de.. gastronomi filan mi okudunuz. Öyleyse bilgilerinizi paylaşın yok değilse bu kadar kasmayın damak zevki diye bir şey var.
+1 oy
(9,625 puan) tarafından
Bende sıcak suyla yapıyorum gayette güzel oluyo hatta her yemek için sıcak su kullanırım (sulu yemekler icin )bu böyledir heryerde bence 
(324 puan) tarafından
Aynen aynenn oyle kuzumm soguk suyla yapılmayan seyler hariç hep sıcak olmalı yemek suları
+1 oy
(3,850 puan) tarafından
Ev yemekleri lokantimiz var, o yuzden net sicak su diyorum.
(324 puan) tarafından
Hehh diimi bende lokanta sefine sormustum oda sıcak suyla olur demişti bana
+1 oy
(10,426 puan) tarafından
Ben ilkyemek yaptığım zaman öğreten olmadı kendi kendime öğrendim soğuk suyla yapiyodum sonra öğrendim ki sıcak suyla yapılıyormuş sıcak suyla yapmaya başladım iki türlü de yaptım yani hiç bi fark yok 
0 oy
(6,632 puan) tarafından

....Ilık.....:D

(324 puan) tarafından
Ahahhhahahh
ilahiii :))))
(6,632 puan) tarafından
Ne sıcak ne soğuk oluyor suyu ama ben önceden yarım saat Kaynar suda bekletiyorum
(324 puan) tarafından
Yok yavrum yanlıs yapıyon, kaynar suyada koyma normal suda 1 yada yarım saat bekletsende yeter ama pişme suyu sıcak olmalı
0 oy
tarafından
Bende hep sıcak su ile yaparım ama bir iki soğuk suyla da yapmışliğim var sorun olmadı canım ☺
(324 puan) tarafından
Lapa oluyo kuzum yaa soguk suyla olmuyor
tarafından
Vallahi canım yedik gitti tabi o zamanlar daha yeni evlenmiştim yaptım gitti lapa olmuş muydu hiç hatırlamıyorum bak ☺☺
(324 puan) tarafından
Aa yeni evliysen orası başka tabi. D. D ogrenene kadar olur oyle. D
tarafından
Çok şükür kocam sağolsun öğretti her şeyi ☺
(324 puan) tarafından
Maaşallah enişteye be. D. D. S
0 oy
(1,755 puan) tarafından

Soğuk suyla yaparım :D

(324 puan) tarafından
Allah cezanj sende mi. D. D. D
(1,755 puan) tarafından
İvet bende :)))))
(324 puan) tarafından
İyi yapıyon. D. D
(1,755 puan) tarafından
❤️❤️❤️❤️❤️
0 oy
(122,376 puan) tarafından
kaynar suyla 
(324 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
(422 puan) tarafından
El yakmicak derecede ılık suyla 
(324 puan) tarafından
Ahaha buda iimiş. D. D
(422 puan) tarafından
Suyun kaynamasını bekleyemem :D
(324 puan) tarafından
Kız dogalgazın yokmu ordan al sıcak suyu
(422 puan) tarafından
Var ama uğraşamam ondada bekliyosun çeşmeyi acacanda kombi ateslicekte su isincak sonra kaynicak ohoo bide çeşme suyu kullanmıyor zaten bembeyaz kireç akıyor valla tencerenin dibi gözükmüyor
(324 puan) tarafından
Üşengeclikgillerdensin sende. D. D. D
0 oy
tarafından
Heryemegi sıcak suyla yaparim
(324 puan) tarafından
Olması gereken oyle kuzum
0 oy
(15,869 puan) tarafından
Kaynar su ile yapardım takıi halamın soğuk su ile yaptığını görene kadar soğukla yapıyorum artık tavuk suyu olursa sıcak yada ılık oluyor 
(324 puan) tarafından
Ama lapa oluyor canim çiglek gibi kalıyor
(15,869 puan) tarafından
Valla hiç olmadı güzelce kavuruyorumm halamm bildiğin düğünlerde yemek yapıyor o derece☺️☺️☺️☺️☺️
(324 puan) tarafından
Ozaman siz tadina alişmişsiniz. D. D. D
(15,869 puan) tarafından
Damak zevki farklı herkesin ☺️☺️✌️
0 oy
(1,433 puan) tarafından

Bir kere denedim lapa oldu endonezyalılar hep soğuk su ile yapıyor lapa olsun hamur gibi elle yiyorlar diye kaynar su ile yapılır arkadaş pilav ya aksi bana ters :)

(324 puan) tarafından
Hehh sonunda aynı görüşte biri çikti. D. D. Tabi  kuzum ya pilav sıcak suyla  olur. D
0 oy
(7,459 puan) tarafından
Soğuk suyla  eşim yapar mesela Yasmin pirinç kullanırız tane tane dökülür ;)
(7,459 puan) tarafından
Bende soğuk su ile yapıyorum :))
(324 puan) tarafından
Kızum olmuyo ya lapa ve ciglek kalıyo
(7,459 puan) tarafından
Oluyor valla tane tane oluyor :) lapa pilav asla yemeyiz ve lapa olmuyor hiç olmadı yıllardır yaparız misafirlerimize bile ve çok beğenilir tarif bile isterler ;)
(324 puan) tarafından
Allah allah demekki oluyomus. D d
(7,459 puan) tarafından
8 yıldır :)
0 oy
(5,234 puan) tarafından
Soğukla yapanlar var ama ben sicakla yaparim 
(324 puan) tarafından
Aynen aynen bende sıcak suyla yaparım hep
0 oy
(12,686 puan) tarafından
Sıcak suyla yapıyorum 
(324 puan) tarafından
Sende profsun ozaman. D. D
0 oy
(935 puan) tarafından
Ben genelde hep sıcak suyla yaparım 
(324 puan) tarafından
Sende bendensin
(935 puan) tarafından
Aynen Canım hep cevremde sıcak suyla yapar :D
0 oy
(4,224 puan) tarafından
Tabikide kaynar suyla yaparım hiç soğukla yapan görmedim
(324 puan) tarafından
Aynen dimi bende görmedim ama yapanda varmiş baksana
0 oy
tarafından
Ben denedim soğuk suyla da güzel oluyor 
(324 puan) tarafından
Hadi yaa hiç yapmadım valla
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Soguklada yapıyorlar bacım ama ben sıcakla yapıyorum:)
(324 puan) tarafından
Aynen yapan varmişş, yap yap sıcak  suyla daha iii. D
(4,589 puan) tarafından
Aynen bildiğin yoldan sasmican bacım sonuçta her yiğidin yoğurt yiyişi ayrı demişler:D

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 806 göst.
13 Aralık 2023 Aile kategorisinde fatmahilall12 (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 245 göst.
22 Ocak 2024 Diğer kategorisinde missn199 (424 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,061 göst.
16 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Serap2020. (635 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 85 göst.
5 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Dln (2,589 puan) tarafından soruldu

403,502 soru

12,088,794 cevap

36,380 kullanıcı

...