Mayıs sonunda doğum olacak. Yurtdışında yaşıyoruz. Annem yardımcı olmak için şimdiden geldi. Anladığım kadarıyla eşim bu durumdan rahatsız değildi. Kayınvalide ve kayınpeder çocuk doğduktan sonra Temmuz/Agustos ayında gelip kalacaklardı (Bebek iki üç aylık olsun, tam sevilebilir olsun diyordu kayınvalidem). Annem o zaman Türkiye’ye dönecekti. Bence böylece herkes mutlu olacaktı diye düşünüyorum. Ama planları bize hiç danışmandan değiştirdiler. Eşimi abisi de yurtdışında komşu ülkede yaşıyor. Oturma izini bitecek diye, kayınvalide ve peder onun ziyaretine gidip, oradan buraya geçeceklerini bildirdiler. Eğer bende hersey yolunda giderse, bebeğim daha iki haftalık olacak. Eşim bu haberi beni arayarak, çok kızacaksın ama diyerek bildirdi. Telefonda bir şey demedim, ama sonrasında içime çok dert oldu. Hem kendileri gelip bir ay kalacaklar, kaynim da gelip bir hafta kalacak. Eşimle kavga ettik, bana sormadınız, ben ne halde olacağımı bilmiyorum vs. Anlıyorum diyor, ama ne yapayım şimdi diyor. Sizce abartiyor muyum? Annem ben giderim o zaman diyor, ne yapayım erkeklerin arasında diyor. Ama benim o na ihtiyacim var…. Sizce kendi kafalarına göre plan değiştirmeleri normal mi?