Arkadaşlar bir sorunsal kelimesi almış başını gidiyor şu sorunsalı bu sorunsalı ama sorunsal bambaşka anlamdaki bir kelime sorun problem kelimeleri yerine kullanılamaz türk dil kurumunun sözlüğüne göre dogru olma ihtimali olmasina ragmen şüphe uyandıran demek yani bilimsel bir arastirma konusuna sorunsal diyebilirsiniz mesela ama yaşadıklarımız sorun ya da problem olabilir güzel türkçemize biraz daha dikkat edelim
Ohooo neler neler var arkadaşım daha. Ben anlama gelene kadar herkez, hiçbişi, bu yüzden dolayı'lara takılıyorum :) sorunsal sosyal medya yüzünden yaygınlaştı kulağa da iğrenç geliyor. Ayrımı bilmiyordum kullandığım bir kelime değil ama duyduğum iyi oldu
Heee o mesele :D
Ohoo ona kadar cidden çok şey var. :)
Mesela ben birleşik yazılan de'lere, ki'lere, kullanılmayan noktalama işaretlerine, kısaltılan kelimelere çok takılıyorum rahatsız oluyorum. Keşke bir sorunsalimiz o olsa :D
Benim gbi yanlış kelime kullanmalara takıntılı birisi daha varmış :) çevremdeki insanlar bıktı artık bizi düzeltme diye o yüzden burda yanlış konuşanlara karışmıyorum :))
Çok haklısınn
Daha düzgün konuşmayı ve yazmayı bilmeyen kişiler varken bu ufak detay gibi geldi.;)
Sorunsal kelimesine bende takılmıştım hiç sevememiştim anlamını bilmiyordum açıkladığın için sağol:) çok özenti geliyodu sorum var sorunum var problemim var değilde sorunsal.. çok anlamsız.
413,627 soru
12,451,541 cevap
46,327 kullanıcı