Önce eşine söylemelisin. "Ramazandayız farkındaysan ben de Allah yoluna baş koydum. İstiyorum ki yavaş yavaş her hareketime çeki düzen vereyim. Rabbim beni affetsin de cennete gideyim.
Ama çok istediğim bir şey daha var, cennette seninle buluşmak. Bak hayatım, haram diye bir olgu var. Kadınların sesleri ve tenleri, vücutları namahrem erkekler için haramdır mesela, aynı şekilde erkeklerin de tenleri, vücutları namahrem kadınlara haramdır. Allah böyle buyurmuş.
Şimdi sen kalkıp da öyle her önüne gelen kadınla, AKRABA DAHİ OLSA tokalaşırsan Allahın buyruğunu sırf ayıp olmasın diye çiğnemiş olmaz mısın? Kaldı ki burada emrini dinlemediğimiz için en çok da Allaha ayıp oluyor. Sırf 2 dk birini hoşnut etmek için seni beni yaratan Allahı hoşnut etmeyeceğiz. Çok da akıl kârı gelmiyor bana.
Ayrıca eşini kıskanmayan erkek/kadın deyyustur, cennete giremez buyuruyor Rasulullah (sav)...
Eğer bu namahremle görüşme konuşma tokalaşma işinde bir sıkıntı olmasaydı, Allah bunu haram etmezdi.
Senden ricam, sana yönelen hangi kadın olursa olsun onunla tokalaşmaman, görüşmemen, konuşmaman. Senden bunu karın olduğum için istiyorum çünkü seni başka bir kadınla görmek istemiyorum. Ama Allah bizim rızkımızı veren, koruyan, elimizi ayağımızı yaratan, bize evlat bağışlayan... Onun emrine dil mi uzatacağız? Eğer utanmazsan yap." Dersin.