0 oy
131 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Şansımıza aile büyüklerimiz salgın hastalıklara yakalandılar. 40 çıkarma işi bana ve eşime düştü. Biz yaptırabilir miyiz

7 Cevaplar

+2 oy
(6,628 puan) tarafından
Banyo yaptıracaksın sadece bebeği zaten bebeğin 40 ı diye bir olay yok o 40 gün senin için müddet bebeği yıka sende gusül al tamam 
(666 puan) tarafından
Kırk çıkma işi anne için geçerli bebekle alakalı değilki. Anne gusül abdesti alır bazılarında 40 dan önce bile biter adet o zaman gusül alır illa 40 da beklenmez
-Reklam-
0 oy
(409 puan) tarafından
Nasıl yapılmalı biliyorsan dualarını falan biliyorsan neden olmasın ki
0 oy
(5,368 puan) tarafından
Islam da kırk çıkarmak diye bir şey yok bidat bunlar. 40 anne içindir eskiler mahremlik açısından bebeğin kırkı demiştir. Sen gusül al o bile yeter bebegin banyo yapmasina gerek yok o zaten her halukarda temiz. 
0 oy
tarafından
Ben inanmıyorum böyle şeylere çocuklarımızı yıkadık kendım tıkandım gectı gıttı günlük düş alırım zaten  ben o güne özel yıkanmadım hiç
0 oy
tarafından
Kız banyo yapacaksınız sende gusül abdesti alacan hepsi bu 
0 oy
(11,201 puan) tarafından
İki bebeğimde de kimse yoktu hanımında banyosunu yaptırdım o kadar. Kırk çıkarma diye bişey yok 
0 oy
tarafından
İlk bebeğim 2020'de korona zamanda doğdu o zaman çok tecrübesiz olmama rağmen kendim bebeğimin kırkını eşimle birlikte çıkardık. Aslında bebeğin kırkı diye bir şey yok da ne olur ne olmaz diye yapıyoruz yani. 

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 504 göst.
6 Şubat 2023 Aile kategorisinde Melda85 (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 122 göst.
0 oy
1 cevap 51 göst.
0 oy
4 cevap 229 göst.
10 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Ashshhshs (996 puan) tarafından soruldu

405,631 soru