0 oy
140 göst.
Diğer kategorisinde (695 puan) tarafından
Arkadaşlar 3 yaşına giriyo oğlum bu ay, 2,5 ta denedim olmadı en sonunda gitmek istemedi bunda da 3 gündür deniyorum, çişi tuvalete denk geliyor ama bilerek büyüğünü bi şekilde altına yapıyor beni gönderiyor yada kaşla göz arasında altına yapıyor, 8 aylık hamileyim sabrım tükendi oturdum ağladım birde büyüklerin psikolojik baskısı var üzerimde onlarada ayrı sinir oluyorum napıcam ben bilmiyorum büyüğünü altına yapcak diye streslere giriyorum napmalıyım sizce devam mı etmeliyim yoksa ne zaman rahatsız olursa kendisi o zamana mı bırakmalıyım 3 yaşında 3 günde öğreniyor diyorlar benimki herşeyi biliyor ama yapmıyo bezini çok seviyormuş artık tuvalete yapmak isteniyormuş

3 Cevaplar

0 oy
(4,559 puan) tarafından
İstemiyorsa zorlama bence zaten yenidogan kardesten gorup tekrar bezlenmek isteyecek yine basa sarican hic strese girme son zamanlarin zaten cocuk istemiyor napicaksin

O cok bilenler gelsin ogretsin o zaman bakalim kac saat dayanabilecekler
(695 puan) tarafından
Demi bencede , aynen öyle çok biliyosalar gelip öğretsinler eski zamanla şimdi ki zaman bir değil
-Reklam-
0 oy
(5,337 puan) tarafından
Benimde 3 yaş 2 aylik 4. Gun bugun oda gizli bir yer bulursa altına buyugunu yapıyor kaş ile göz arası. Çişini yapıyor artik bazen kendi söylüyor bazen ben götürüyorum tuvalete ama suan tutmayi öğrendi 
(695 puan) tarafından
Benimkisi hiç söylemiyor ya geldi diye istemediği için zorlamayım diyorum
0 oy
(540 puan) tarafından
Kim diyor 3 günde öğrenir diye. Oğlum 28 aylıktı başladık. Şuan 3 yaşında. 6 ay sürdü öğrenmesi. 2 ay ben hep gözlemledim götürdüm sonrada ara sıra kendisi söyledi. Böyle böyle 6 ayda tamamladık. Hala oyuna falan daldığında kaçırır. Sizi hamilelik bayağı etkiler. Çık sabır gerektiriyor. Planlı bir gebelikse keşke biraz daha bekleseydiniz
(695 puan) tarafından
6 ay boyunca bez bağlamadınız mı dışarıya gezmeye çıkmadınız mı birde sürekli pantolon yıka yaptığı yeri trmizleme olayı nasıl oldu yani hiç bi iş yapılmıyo ki başka çocuğun wcsiyle uğraşmaktan iyi sabretmişsiniz
(540 puan) tarafından
1 hafta sonra dışarıya çıktım. Kendisi yüz ifadesi ile belli ediyordu zaten ben sadece hadi annecim tuvalete gidelim diyordum. kakasını 2 ay boyunca kiloduna yaptı desem yalan olmaz. Kaka kısmı çok yıprattı beni. Elimdem geldiğince büyük tepkiler vermedim. Sakin yaklaştım kızmamaya çalıştım. Çok şükür 6 ay sonra kendisi söylemeye başladı ama dediğim gibi oyuna falan dalarsa kaçırıyor. Emzirmeyi bırakma ile tuvaleti öğretme arasında 3 ay var bizim. Kolay bir süreç olmadı kısacası. Bu arada kim görse çok sabırlısın der. Ben bu sabrın sebebini evlenir evlenmez çocuk yapmamaya bağlıyorum.
(695 puan) tarafından
Belki bırakıp 6 ay sonra deneseydiniz daha kısa bir sürede öğrenecekti, bence sabrın onunla alakası yok olsaydı ben daha sabırlı olurdum herhalde 4 yıl sonra oldu çünkü oğlum
(540 puan) tarafından
oğlum bez bağlamayı istemedi diye başladım. İlk gecede dahil hiç gece altını ıslatmadı o yüzdende devam ettim. Hiçbir anne için kolay değil bu süreç. Beni bir tık daha yoran emzirme ile tuvalet eğitimi arasında uzun bir sürenin olmaması. Memeye de düşkün bir çocuktu kendisi. İnşaAllah sizde biran önce bu süreci atlatırsınız
(695 puan) tarafından
Hımm sizinkisi kuru kalkarak mesajını vermiş hazırım diye :) bizde henüz öyle bir durum yok amin inş tşk ederim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 75 göst.
15 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Nick.degistim.bende (572 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 181 göst.
28 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 279 göst.
24 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,585 puan) tarafından soruldu

404,419 soru

12,115,230 cevap

36,455 kullanıcı

...