+2 oy
1,204 göst.
Diğer kategorisinde (11,092 puan) tarafından
Kızlar kuzenim var evli konu açıldı işte almıyorum falan dedim niye almayacam ülkeye alan düşünsün dedi. Nasıl düşünce anlamadım ülkeye getiren kendini damdan atsa onlar da mi atacak ee niye yaptın desek eee o yapmasaydi o zmn mı olacak? Asla laf anlatamadım ya eliyle kötülüğü engelleyemiyoruz bari kalbimizle buğz edelim ya tarafımız belli olsun diyorum. Zaten parasını veren vermiş ben alıyorum diyor. Asla anlatamadım. Ben almasam onlara ne faydası var diyor. Gerçekten yok mu onlara faydası? Kızlar nasıl anlatayım ne diyeyim bilemedim ;(

30 Cevaplar

+13 oy
(2,578 puan) tarafından
Hazreti ibrahim ateşe atılınca ufacık bir karınca ağzında su taşır ona derler nereye böyle diye oda hz. İbrahim'e  yardıma der ağzındaki ufacık şu damlası bu kocaman ateşe yeter mi derler oda derki olsun safım belli olsun der bizimde safımız belli dünyanın bir çok ülkesinde ateistler Hıristiyan lar bile o masumlar için boykot yapıp işlerinden eğitim hayatlarından vazgeçiyorken biz müslümanlarında aman banane bir üründen ne olacak ben deterjan dan vazgeçmem içeçekten vazgeçmem gibi şeyler çok yanlış düşünce bizlerde o durumda olabirdik Rabbim herkesin kalbine vicdan merhamet versin inşallah masumlar artık ölmesin
(11,092 puan) tarafından
Hemen bu yazıyı durum yapayım cnm çok sağol
(2,578 puan) tarafından
Yap cnm sende sağol
(550 puan) tarafından
Çok güzel anlatmışsınız :)
(611 puan) tarafından
Alnından öpülesi yorum
(2,578 puan) tarafından
Tşk ederim
-Reklam-
+11 oy
(5,471 puan) tarafından
Yok tabi faydası. Onların parası verilip ülkeye alınıyor zaten. Boykoy ile kendi ülkendeki mağazacıyı, asgari ücretle çalışan garibanı mağdur ediyorsun. Valla ben de anlatamadım. Vicdansız ilan edildim. Bunun yerine gidip saray önünde ambargo için eylem yapın. Hatta yapalım. Hiçbir İsrail malı sokulmasın ülkeye. Ha ama şunu da düşünelim bu ambargo bizim ülkemize ne yapar. 
(11,661 puan) tarafından
almıyorum, kola da içmiyorum. yerli üretim çoğu ürünü de alırım, beğeniyorum çünkü ha istesem diğerlerini de alırım kimseye de hesap vermem. karınca olmayın dev olun, neden diye sorgulayın. bunu yaparsanız emin olun oradaki zulüm için daha çok ses çıkarmış olursunuz. gemicikler para kazanmasım, kan da dökülmesin. hükumeti eleştirirseniz bir şey kaybetmezsiniz
(11,661 puan) tarafından
tohum olayına biriniz bile ses etmediniz. israil malı tohumun ülkeye girişi yasaklansın diyemediniz. neden ata tohumu kullanmıyoruz? yerli, milli üstelik daha sağlıklı
pazardan domates de almayın bakalım
(292 puan) tarafından
Tohumların İsrail malı olduğuna dair kanıtınız nedir? Mesela ben köylülerden alıyorum. Onlar da zaten yıllardır ürettikleri tohumlar ile yapıyorlar. Özellikle yazın annem vs bahçe yaptığı için onlardan tüketiyorum. Pazara gitseniz ihracat yapmayan kendi çapında üretim yapan küçük ölçekli bir sürü köylü var. Bizzat kendi ailem yıllardır ürettikleri ürünlerin tohumları ile devam ediyorlar dışarıdan tohum fide vs almazlar.
(292 puan) tarafından
Burada hükumet düşmanlığı yarışı yok. Biz doğrudan İsrail ile bağı olan ürünleri şu an tüketmek istemiyoruz. Tohum falan bahane. Mesela Starbucks sahibi direkt Yahudi. Mesela Zara İsrail desteğini açıkladı. Mesela Adidas İsraile destek bildirgesine imza attı. Mesele şu an direkt parasını oraya akıtan markalardan uzak durmak. Üretim yapan insanımızın değil.
(11,661 puan) tarafından
istediğin ürünü kullan, sana illa israil malı kullan diyen yok zaten. Starbucksa da gitme McDonald'sa da. ama yetmez bunlar yetmiyor. bunu algılamak niye bu kadar zor?
ata tohumundan üretilen ürünlerim satışı yasak. sizim aldığınız kişiler yakalanırsa cezası var. bunun için kanıt sunmaya gerek yok. biraz araştırma yaparsanız öğrenirsiniz.
ha siz yaşadığınız yerde ata tohumundan üretilmiş ürünlere ulaşabiliyorsunuzdur ama büyükşehirlerde insanlar erişemiyor.
ben de çiftçi torunuyum, az çok anlıyorum bu işlerden. üretim yapan insanın suçu ypk zaten. Onu o tohumu kullanmaya zorlayan sistemin suçu var. elmayla armutu karıştırmayın.

gazzeyi bombalayan f16 ların jet yakıtının bile ihracatı 6 ay sonra yasaklandı.
+3 oy
tarafından

Rabbim zihin açıklığı versin. Ben almasam başkası alacak mantığı var bu insanlarda. Halbuki sen almasan senin paranı verip ülkeye malzeme alamayacak. Veya 10 tane alacaksa boykot edenler sayesinde 5 tane alacak. 5 zamanla 3e düşecek, sonra 2 derken tamamen bitmesi beklenemez ama çok müthiş bir azalma gözlemlenebilir.

Basit matematik yapalım. Bu İsrail'i destekleyen pislik marka sahipleri bir tane malzeme başına 10 lira kazansa, 100 malzemeye bu fiyat 1000 TL olur. 10.000 malzemeye 100.000 tl olur. 1.000.000 (1 milyon) malzemeye 10.000.000 (10 milyon) tl kar elde eder.
Şimdi her 10 kişiden 5i boykot etse 10 milyon kâr düşer 5 milyona. Yani 5 milyon TL zararda demek bu.
Şimdi biz bu insanların hasılatından tam haberdar değiliz. Kaldı ki bu 1 marka, tümünü hesap etsek aklı uçuracak zararlara sebep oluyor.
Bu markalar da zarar ettikçe artık satamayacağını anlayıp ilk iş fiyat düşürmeye, kampanya yapmaya ve bir alana bir bedava gibi hediyelerle insanları kandırmaya başlarlar. Burası önemli çünkü boykot işe yarıyor diye düşünüp fiyatı düşen markalardan alışveriş yapmaya geri dönen yüksek sayıda bir güruh var. BİZİM BOYKOTUMUZ FİYATA DEĞİL, SOYKIRIMA VERDİKLERİ DESTEĞEDİR. UNUTMAYALIM.
Bu kısımda çok elenme görüyoruz, inşallah görmeyiz. BOYKOTA DEVAM.
Sonucu söyleyelim; Senelerce elde ettikleri yıllık hasılatın yarısını ancak elde eden markalar zamanla Türkiye'min de, devletimin de desteğiyle iyiden iyiye satış yapamayacak ve ülke içinde değer-gelir kaybı yaşayacak. AMİN.
(11,092 puan) tarafından
Maalesef anlamıyorlar ya anlatamadım
tarafından
Dini, dili, ırkı ne olursa olsun hiçbir bebek katledilemez. Bunu yapan, yapana yardım eden, sebep olan ve DUR DEMEYEN de hem Allah katında, hem vicdan sahibi insanların gözünde birdir.
Tarafını belli etmek de en mühim meseledir zira ya itraili ve yandaşlarını desteklersin, ya soykırıma cevap olarak boykot ve dua edersin ya da susarsın. Burada 3 yandaş var gibi görünebilir ama 2 vardır. Çünkü zulme susmak demek, o zulme sessizce onay vermek hatta ve hatta daha kötüsü ZULMETMEKTE HİÇBİR SORUN YOKMUŞ ZANNETMEK DEMEKTİR.
BU sebeple taraf belli etmek işte bu kadar mühimdir. Ya o bebeklere, insanlara, zavallı hayvanlara üzülür de soykırıma katkın olmasın diye boykot ve dua edersin. Ya da sessiz kalarak veya pisliğini aşikar beyan ederek itraile açıktan veya gizli destek çıkarsın. Her 2 durumda da sana hesap soracak tek zat Allahtır.
Hiçbir şey beceremiyoruz madem ben en azından yardım etmedim diyerek Rabbime karşı ahirette yüzüm olsun isterim...
0 oy
(216 puan) tarafından
Allah kuzenine vicdan ve merhamet versin. Küçücük yavrular acı çekerek ölüyor onun düşüncesine bak çok yazık 
(11,092 puan) tarafından
İşte cnm vicdan meselesi ya
0 oy
(9,158 puan) tarafından
Bizim dayida bu mantıkta zaten sen onun parasını vermeden onun parası verilmiş oluyor diyor 
(3,028 puan) tarafından
Aman he işte kendilerini böyle kandırıyorlar.
(11,092 puan) tarafından
Tamam verildi de sen alarak.daha da destek oluyor ama anlamıyorlar işte
0 oy
(1,123 puan) tarafından
Benim çevremde bu şekilde düşünüyor. Biz üstümüze düşeni yapalım da gerisinin vicdanına kalmış. Talep az olursa ülkeler de anlaşmayı gözden geçirir. Tüketicisinin olmadığı bir ürünü kim niye ülkesine alsın ki? Bende takıntı oldu. Boykot ürünleri dışında kalan yabancı ürünleri de alamıyorum artık. Yerli mala yönelik almaya gayret ediyorum. 
(2,880 puan) tarafından
Yerli olup destek olanda yoktur inşallah baksana içimizdeki insanların düşüncesine.
(1,123 puan) tarafından
Yerli olup destek olan da var maalesef hiç olmaz olur mu? İyice araştırmak gerekiyor.
0 oy
(2,880 puan) tarafından
Ne kadar düşüncesiz bu insanlar ya. parası ödendi ne demek. Sen aldıkça alınıyor bunu almıyor beyinleri çok ilginç geliyor bana. İster faydası olsun ister olmasın. Onların gücünü kesmese bile sen paranı onlara vermemiş olacaksın. Herkes kendinden mesul. 
(11,092 puan) tarafından
Aynen param onların pis malina gitmesin ama o düşünce yok
0 oy
tarafından
bununla.ilgili post açtım ve uymaliyiz Allah korusun aynısı bizim basimiza evlat larimizin başına gelebilirdi 
(11,092 puan) tarafından
Hiç onu düşünmüyorlar
0 oy
(7,572 puan) tarafından
Evet parası verilmiş oluyor doğru ama ne kadar az tercih edilirse o kadar az alınır. Zamanla bu sayı azalır.  
(11,092 puan) tarafından
Ama parası verilmiş tamam da sen de tarafını belli et mesela diyorum yoo
0 oy
(1,914 puan) tarafından
Şu an boykot var diye tüm ürünlerinde dehşet indirim var. Demekki işe yarıyor evet aldılar ama devam edersek inşallah ülkemize bile giremez. Bilmediğim Bayer marka da İsrail'e bayrak açmış bebeğimin pişik kremini bile değiştirdim Bepanthol kullanıyordum. Dikkat ediyorum öğrendiğim an almıyorum. Ordaki bebekler ölürken ben bebeğime kullanamam üni baby mustela falan onların değil onlardan kullanıyorum 
(522 puan) tarafından
Evet mamada Aptamil Bebelac sma İsrail mali
Defalarca söylüyorum insanlara
(11,092 puan) tarafından
Aynen ya bazıları.hic umursamıyor
(1,914 puan) tarafından
Mama kullanmıyorum zaten bilmeden alıyordum Bepantholu şimdi bıraktık hatta alacağım gün burda biri demişti almadım iyi oldu. Başıma gelmez diyerek yaşayanlar katkıda bulunmaz bence müslümanlarla alıp veremedikleri var. Yok etmek istiyorlar. Ben bu zulme ortak olamam elimden bu geliyor bunu yapıyorum
0 oy
(275 puan) tarafından
Hiçbir faydası olmasa bile benim tek bir kuruşum zalime destek vermesin istiyorum. Susuz kaldım boykot su mu var almam, karnım kazınıyor onların burgercisi mi var yemem, mutfak eşyalarım çizildi buğulandı mı yine de onların deterjanını kullanmam. Ben kendi ellerimle zalime destek verecek bir harekette bulunamam. Bu arada Doğu Türkistan için de geçerli. Çin'in ürettiği, çıkardığı, destek olduğu hiçbir ürüne ben de destek olmam ama çinin ürünleri israilden daha geniş yelpazeye sahip gözümden kaçan bir şey oluyorsa Rabbimin affına sığınıyorum. En güzeli kendi ürettiğimiz ürünler. Daha pahalı olması can sıkıyor mu? Çoook. Devlet zalim ülkelerin mallarını almamalı kesinlikle hatalı. Ama ben kendimden sorumluyum. Ahiret inancım var ve biliyorum ki bizi orda çetin bir sorgu bekliyor. Ben "Allah'ım ben canımla kanımla bu zulmü durduramadım ama elimle dilimle onların karşısında durdum, paramla cihat ettim sen kabul eyle" diyebilmek istiyorum. Aslında tüm mesele bu.
(11,092 puan) tarafından
Evet vicdan meselesi demekki ya
(275 puan) tarafından
Aynen öyle
0 oy
(2,424 puan) tarafından
Ben elimden geldiğince dikkat ediyorum. Oda Rabbım sorarsa diye. Ama kuzenin haklı maalesef, biz almasakta onların ücretleri çoktan verilmiş oluyor. Biz sadece vicdanen rahat oluyoruz. Biz faydamız yok yani. 
(11,092 puan) tarafından
Vicdan meselesi cnm
0 oy
(65 puan) tarafından
Boykot listesi gibi birşey var mı hepsini nerden göreceğiz bilmeden almayalım 
(522 puan) tarafından
Boykot yolu diye bı site var
(11,092 puan) tarafından
Evet googleden girip bakıyorum
(3,028 puan) tarafından
Ekliyorum alta canım ekran fotosu alabilirsin
0 oy
(365 puan) tarafından
Boykotun yarari cok var soyle anlatiyim biz o urunleri almadikca satis azalicak ve uretim durmaya gelicek ve o urunlerden alinmadikca marketlerde getiremicek cunki ellerindeki urunu bitiremicekler boyle olunca hisse kaybetmeye yatırımcılar cekilmeye baslicak ki oylede oluyor suan hisselerde cok dusus var ve boykotu yapan tek ilke deiliz suan baska ulkelerde boykot yapiliyo ve ise uariyo bi urun bi urun diyip gecilmesin damlaya damlaya gol oluyo gittim bi evde israil urunu ikram yapiliyosa boykot oldu icin yemedimi boykotu uyguladimi anlatip bilinclendiriyodum uyup uymamasi kendi karari ve borde soyle bisi var dikkat ederseniz boykot urunleri surekli indirime giriyo buda boykotun ose yaradi anlamina geliyo cunki hisse kaybettigi icin zarar etmeye basladi icin indirime verip kaybetti parayi kazanmaya çalışıyor
(11,092 puan) tarafından
Anlamıyor ki nasıl alıyor hala hayrete düşürüyor
0 oy
(1,834 puan) tarafından

Sen bakma onlara zaten onlar da boykot yapsaydı böyle olmazdı 

Hadi devlet alıyor hiç kimse almazsa bir daha alınabilir mi hayır..

Yapamayanlar bahanesi hemen devleti arkasına sığınmak
Onlardan halbuki bir farkları olmuyor..

Vicdan meselesi..

Bir de gün geldiğinde anlayacaklar çok geç olacak 
Mesele Arap Filistin davası değil..
Onlar Arap diye acımayanlar korkarım müdahale edilmezse yakındır gün gelecek bizim ülkeye de gelecek onları torunlarımızı görür belki çocuklar kimse müdahale etmiyor 
O zaman çok geç olacak..

Yahudiler çocuklarına bizden nefret ile bahsederken bizimkiler onlar bayılıyorlar

(11,092 puan) tarafından
Ya aynen aldıklarım var evde kullanırken içim gidiyor
0 oy
(6,941 puan) tarafından
Kuzenine de ki hesap günü Allah'a karşı hesap verirken yüzün olsun. Ülkeyi yönetenle birlikte hesap vermeyecek sonuçta. Benim elimden bu kadarı geliyordu bu kadarını yapabildim Allah'ım diyebilmek için tüm bunlar. Boykotun nasip işi olduğuna o kadar inanıyorum ki nasip etmediğine etmiyor kurban olduğum:)
(11,092 puan) tarafından
Hahaha aynen sanki tayyiple bir olup hesap verecek;)
0 oy
(159 puan) tarafından
Boykot işe yaramasaydi botkutlu ürünler bu kadar indirime sokulmazdi hatta yanında bedava başka birşey verilmezdi bu kadar basit işe yaramıyor diyip kimse bahanelere girmesin sırf nefsi için.
0 oy
(3,028 puan) tarafından

image

image

Kozmetik ve temizlik 

0 oy
(3,028 puan) tarafından

image

image

bunlarda var içecek ve bebek ürünleri 
0 oy
(3,028 puan) tarafından