0 oy
215 göst.
Aile kategorisinde (23 puan) tarafından
Kasimda 3 yasina girecek 31 aylik şuan ama konuşmuyor daha tek tük kelime kullaniyor. Doktora gittik normal dedi. Ama durmuyor yerinde hic oturdugunu bide konuşmuyor ama kelime dolu agzi kapanmıyor bağırıyor. Isırıyor. Kolumuzu yalıyor. Ordan oraya koşuyor. Az once daha oyuncak için agladi aldik ama eve geldi ordan oraya fırlatıyor.  Sürekli bi yerini yaralıyor. Sürekli bi ağlama. Ağlayarak bir şeyler yapma derdinde. Cok yoruldum komşu veya arkadaşa gidemiyorum. Çünkü sürekli çekmece veya orayi burayi kurcalıyor kırıyor döküyor utaniyorum resmen düz duvara tırmanıyor kolumuzu ısırıyor. 

9 Cevaplar

0 oy
(2,387 puan) tarafından
Bence çocuğa normal diyen doktor normal değil. 31 aylık çocugun çoktan üçlü cümle kurması lazımdı. Ekran süresi ne çocuğun 
(23 puan) tarafından
Tv asla izlemez ama telefon elinden düşmez. Onuda vermezsen kafayo yerim heralde duş alamiyorum tuvalete bile gidemem
(908 puan) tarafından
TV izlemiyor ama telefon elinde o da ekran canım. Televizyondan daha tehlikelidir bence. Başka bir doktora daha gidip görüş alın.
(2,387 puan) tarafından
Telefon çok fazla etkiliyor davranışlarını. Bırakmaya çalış çok değişecek. Bi uzmandan destek al mutlaka
-Reklam-
0 oy
(8,995 puan) tarafından
Benim.oglan 32 33 aylık 3lu kelime ve soru soruyor birsey sorunca cevaplıyor 

Bence normal diyen doktora bir bakmak lazım 
0 oy
(3,061 puan) tarafından
Doktora değilde cpcuk gelisjm uzmanına gitmeniz gerekiyor sanırım 
0 oy
(9,549 puan) tarafından
Olabilir bi psıkıyatrıden yardım al. Durtusel de olabilir Ama umarım değildir
0 oy
(4,448 puan) tarafından
Konuşma konusu bence geri kalmış. Her çocuk aynı değildir ama 3 yaşta da konuşması lazım artık biraz. Bir ay sonra 3 yaşa girecek oğlum, bugün 3 yaş kontrolü vardı. Doktorumuzun sorularını söyleyeyim sana, konuşması nasıl, cümle kuruyor mu artık? Koşarken dengesi nasıl ve aniden durması gerektiğinde yapabiliyor mu? Tırmanma ve zıplama becerisi nasıl? Saklanma oyunlarını net olarak oynayabiliyor mu? Kendisi kıyafet giyip çıkartabiliyor mu? (elbette bazen destekli şekilde), Oyun konsantrasyonu yarım saate kadar devam ediyor mu? Kitap sayfalarını çevirebiliyor mu? Resim, karalama, boyama yapabiliyor mu? Bisiklet becerisi nasıl? vs vs. Bunların hepsini yapıyor oğlum. İstersen sen de bir gözden geçir bu soruları ve konuşma konusunda başka bir uzmana danış. 
(23 puan) tarafından
Tv yok ama telefon bagimliligi var
0 oy
(3,285 puan) tarafından
Bizde 32 ayliğiz 3 lu kelimeleri var soru sorar herşeyi öğrenmek ister. Size normal diyen doktor bence normal değil. Ekran varsa kesin özellikle telefon vermeyin davranişi bozuyor. Benimde oğlum durmaz yerinde parka götüruyorum enerjisini atıyor sizde öyle yapn ve kesinlikle başka bir doktora gidin 
0 oy
tarafından
Çocuk enerjisini atamıyor . Doktor normal dediyse normaldir çünkü hiperaktif bir hastalıktır canım 
0 oy
(2,929 puan) tarafından
Ablamin kızı 2 yaşına girene kadar sadece kelime vardı cümle yoktu. Çağırdı mi bakmazdı ablam korktu hastaneye götürdüler hemen tv ve telefon kes dedi. Kız 1 ayda cümleler kurmaya başladı şimdi maşallah susmuyor çokta akıllı. Hep telefon bağımlılığındanmis şükür düzeldi siz de deneyin bunu çok etkiliyor
(23 puan) tarafından
Telefon bagimliligi cok var
0 oy
(3,899 puan) tarafından
Normal diyen doktorun aklindan suphe ederim. Belli ki konusamamaktan hircin arti ekran var mi? Ekran varsa malesef konusma geriligi, uyaran eksikligi, hiperaktivite ve hircinlik gibi bir cok sey oluyo. Pedagog ile gorusmeni tavsiye ederim.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 239 göst.
0 oy
21 cevap 1,021 göst.
+1 oy
4 cevap 344 göst.
10 Ekim 2021 Aile kategorisinde Cigdem_fetihim (485 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 293 göst.

404,432 soru

12,115,908 cevap