+1 oy
420 göst.
Diğer kategorisinde (1,127 puan) tarafından
Ben mesela genel olarak çok bir kişiyi sevmem. Akraba ilişkilerim çok yoktur. Kaynanamın da bana bir zararı yok. İllaki herkes gibi ufak tefek şeyler oluyor ama ben altta kalan bir insan değilim. Ama kaynanamı sevemiyorum bu bana kötü davrandığı için değil. Sonuçta günlük hayatimizda da her insana isinamiyoruz. Huyunu sevmiyoruz mesela konuşma tarzıni sevmiyoruz fikirleri bize uymaz bazen. Bu şeyler kaynana görümce elti içinde geçerli ama sanki onları sevmek zorundayız gibi bir algı var. Sevmiyorsak sanki bir olay yaşadığımız için sevmiyoruz gibi. Bu sadece benim çevrem de mi var. Kaynanmla ne yaşam tarzımız ne fikirlerimiz ne konuşma uslubumuz hiçbir şeyimiz benzemiyor. Yani bu kadın kaynanam olmasaydı da hayatımdaki herhangi bir insan olsaydı ben bu kadını sevmezdim. Ama bunu söyleyince yargılanıyorum

17 Cevaplar

+2 oy
(6,622 puan) tarafından
Sevmek zorunluluğu yok ama saygı duymak zorunlu burdaki postlarda sırf adı kaynana olduğu için ölümüne kötüleyenler var kö.pek diyeni bile gördü bu gözler adım kadar eminim aynı şeyi anneleri yapsa gık bile demezler ha birde kocanın tüm sülalesine sayanlar var e haliyle herkes kötü bir sen mi iyisin diyoruz 
(672 puan) tarafından
Aynen yazdıklarına kesinlikle katılıyorum +
-Reklam-
+1 oy
(2,234 puan) tarafından
Çok doğru söyledğn canım bende hal ve hareketlerini huyunu suyunu beğenmiyorum bir insan olarak kaynana gözü ile değil kaynanam da olsa sevmezdim mesela konuşma tarzı herşeyi idare etmesi vs bana göre değil mesela 
+1 oy
(2,504 puan) tarafından

Ben bana yasattiklarindan soğudum iyice sonuçta dediğin gibi esimjn annesi olmasa öyle selam vermek dışında muhabbet edebileceğim biri değil huyları vs çok ters mesela kendini över her şeyin en iyisini o bilir gibi yemek vs gibi .  Çok bencil bı kere hep ve der hep kendi kızım der Bende öyle insanı hiç sevmem bazen eşim de kendini över mesela ananı görüyorum sende diyip kızıyorum :D mesela günlük hayatta komşum olsa merhaba dışında gidip gelmezdim 

0 oy
(1,995 puan) tarafından
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil tabiki fakat aile büyüklerine saygı duyulmak zorunda.
0 oy
(393 puan) tarafından
İstenmeyen gelinin selamı ters gelirmiş mantığı var kültürümüz de , onları sevmeyince kişilik yönünden düşünülmüyor maalesef.
0 oy
(2,368 puan) tarafından
Kesinlikle haklısın, adamı sevip evlendik diye bütün sülalesini sevmek zorındaymışız gibi bir algı var. Ayrıca ne kaynana gelini kızı gibi görür ne de gelin onu annesi gibi. Özellikle kaynanalar da oğlumun evi tarzı bir algı olduğu için ekstra sevilmiyorlar
(237 puan) tarafından
Kesinlikle benim kaynanam da bana burası oğlumun evi demişti
0 oy
(2,546 puan) tarafından
Ayyy onlarda bizi seviyormu ki hasta olmadan önce neler etti bana aman aman.herkese üçer kepçe et koyardı bana yarım kepçe aramızda da hiç sorun yoktu .eşim arkamda durmasaydi neler ederdi.bisey giydigimde arkamdan cekistirirdi en sinr oldugum şeylerden bitanesi.gelin evden almasında şekeri havaya atmak var taş atar gibi atmak var esimeee bana da fırlattı bilerek aman aman daha çok şey ar yazsam roman olur sevmiyorum sevmem de .al hasta oldu noldu iyi biri olsaydı da evime alır bakardım .şimdi bakan baksın gözümün goresi yok.
0 oy
(4,798 puan) tarafından
Yo cok haklısın ben de aynısını söylüyorum. Eşimin anneso için. Zararı yok ama ben sevmıyorum diyorum. Ne biliyim saf saf hareketleri laftan anlamaması felan soğutuyor. 
0 oy
(2,930 puan) tarafından
Sevmiyorum nefret ediyorum çünkü eşimle tüm kavgalarimiz onun yüzünden Allah'a havale ediyorum onuda eşimide
0 oy
(3,071 puan) tarafından
Bende sevmiyorum yaptıkları yüzünden asla isinamiyorm nerde ne konuşacağını bile bilmiyor ama sözde kendisi.harika biri amannn bnde tinlamiyorum.ama SEVMİYORUM SEVMEKTE zorunda.degilm . belki çok kotu ama bı kere fena birbirimize girdik yuzunede söyledim oda bni sevmez bosatqcam seni oğlumdan diyen biri
0 oy
(285 puan) tarafından
Bende eski kaynanayı ve kayınbabayı sevmiyodum bana hamileyken bu bana yük oluyo götür annesinin evine dedi kocasına adı üstünde kaynana 

Eski kayınbabada ben aldığı bisküviden yerken ben onu çocuklarım için aldım diye bağırdı ben bisküviyi bırakınca da en azından sende gelinimsin ye diyebilirdi demedi daha bunun gibi bir sürü laf sokmaya calistilar bana bende onlardan saygı görmediğim için onları sevmiyorum iyi kide ayrılmışım eski eşten 

Neymiş oğlunu seven anasını babasını da sevmek zorundaymış hiç te bile sevme zorunluluğumuz yok saygı duysunlar önce bize ....
0 oy
(68 puan) tarafından
Kaynanam yok ama Allah sana iyi ki bendeki gibi bir görümce vermemiş
0 oy
(2,945 puan) tarafından
Sevmiyorum. Bana saygı duyduğu kadar saygı duyarım. Fazlası asla. 
0 oy
(1,427 puan) tarafından
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil insanlar bunu anlamiyor
0 oy
(436 puan) tarafından
Kelime kelime katılıyorum sana
0 oy
(1,123 puan) tarafından
Hiç kimseyi sevmek zorunda değilsin. Zaten zorla olmaz ki. Bir yere kadar gider sonra daha kötü olur. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Kaynananız da sizi sevmek zorunda değil mesela. Ama kaynana denilince hassas bir nokta oluyor erkekler adına. Çünkü geçmişten gelen bir çatışma var. Sevmeyebilirsiniz fakat bunu dillendirmenize de gerek yok. Özellikle de eşinize karşı. Ne de olsa onun annesi. Kendi içinizde sevmeyin, saygısızlık da etmiyorsanız sorun yok bence. Bu ikili ilişki böyle bence :) 
0 oy
tarafından
Kaynanam benim tam zıddım. Çok fena kötü huyları var, bir bu kadar da iyi huyları var. Farklı biri. Kafası çok ters çalışıyor.

Oğlum kilolu bir bebek ve yediği miktar belli olmasına rağmen sanki ben aç bırakıyormuşum gibi kendi de yedirmek istiyor. Ne kadar yemez diye söylesem de inanmıyor. "Bak, çocuk zaten epey kilolu ve maşallah yemek yemeyi seviyor. Aç olsa çığlığı basardı. Zorla yedirmeye gerek yok." Desem de ısrar ediyor ve oğlum da yemiyor, tükürüyor. Yemeyince de bu yüzden zayıf diye dövünüyor.

Diyorum ki "Anne, çocuk olması gerektiği kiloda hatta biraz fazla bile. Kollarımla kaldırırken bile çok ağır, neresi zayıf?" O da bu lafımı alıp eşime "senin karın çocuk zayıflasın da taşıyayım diye çocuğu yedirmeyecekmiş" diye anlatıyor. Neyseki eşim beni tanıyor da gülüp geçiyoruz.

Bana benzer bir yönü bile yok, etrafımdaki herkes bunu söylemesine rağmen küçük görümcem her hareketimi aynısınız sen resmen annemin gelinisin diyor. Annesinin hareketlerini de beğenmez o sebeple bana benim hareketlerimi beğenmediğini söyleme şekli budur. İslamı deli diyecekleri şekilde yaşamaya çalışan bir insanım diye bu da...

Ben de açıkça biri sorunca diyorum ki "Allah için severim gerisi beni ilgilendirmez. Ben insan sevmiyorum." Böyle deyince de auuu başlıyorlar ne diyorsun kız sen demeye. Katılıyorum yani sana %100.

"Şahsıyla alıp veremediğim yok, tarzı bana uymuyor." diyorum. "Beni eleştiren bir insanı sevmemi beklemeniz biraz komik." diyorum. "Bana saygı duyduğu müddetçe saygı duyarım, aksi türlü edebimle uzaklaşırım." diyorum. Şaşırıyorlar. Kaynanasını sevmeyen gelin oluyorum. 

Yalan söylemem, siyaset yapmam. Gerçekten de doğruyu söyleyeni 9 köyden kovuyorlarmış. Dert etmiyorum ama :)

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 624 göst.
17 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Mamaboy (614 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 533 göst.
0 oy
2 cevap 123 göst.
0 oy
14 cevap 440 göst.
19 Haziran 2024 Aile kategorisinde sweetlady (773 puan) tarafından soruldu

405,614 soru