0 oy
106 göst.
Diğer kategorisinde (981 puan) tarafından
Kızlar biz kiracıydik depremde ev yıkıldı konteyner da kalıyoruz şuan ev sahibleri evlerini alıyor bize daha ev fln demiyor kimse hatta şuan ki konteyner kenti kaldırıp bizi başka yere taşıyacaklar orda bir tanıdığım var o da siz daha 1 sene oturursunuz dedi dün de eşim yurtdışında çalışmıstı para kesmişler arkadaşları fln toplanıp dava açmıştı Türkiye de kazanmış 250bin tl fln ama şuan yurtdışından haber bekliyor onu altına çevirecek eğer toki fln çıkmazsa fuzulevim yada Eminevim e başvuru yapacak başvuru yapan oldu mu başta ne kadar verdiniz evi siz mi belirliyorsunuz ne kadar sürede ev teslim edildi size 

2 Cevaplar

0 oy
(2,579 puan) tarafından
Ben emin evimden aldım nasipse önümüzdeki ay nasipse son ödememi yapıcam biz en az kişi olan guruba girdik 16 ay sonra çıktı bize ev girdiğimiz  zaman o paraya 3+1 ev rahatlıkla alıp para bile atabilirdi ama 2+1 evi zor aldık üzerine 50 bin TL banka kredisi çektik girdiğin zaman sana ilk 12 ayda ev çıkarsa çok şanlısın yoksa zaman geçtikçe ev fiyatları yükseliyor senin paran rezil oluyor gireceksen eğer bunu düşünüp gir kuzenim 10 yıl ödemeli olana girdi bizden bir sene önce ama bir türlü çıkmadı 4 sene sonunda orda biriken parayla motosiklet anca alınır hale geldi sonra kuradan çıktılar paranın bir kısmı emin evimde kaldı bir kısmını ödediler zaten bunun bu şekilde olacağını da söylüyorlar 
(981 puan) tarafından
Evi siz mi belirlediniz bizim bura deprem bölgesi olduğu için genelde TOKİ istiyorlar bina yapan çok yok kaynanamgilde öyle aldılar daha 2 sene önce bitti
(2,579 puan) tarafından
Tabi evi biz nerden istiyorsak  ordan kendimiz bulduk emin evimden bir görevli gelip evi gördü onay verdi para hesabımıza yattı
(981 puan) tarafından
Kendileri de göstermiyor mu biz ev bulamadık diyelim
(2,579 puan) tarafından
Emin evimde öğle bir şey yok ama diğer firmaları bilmem biz yeni yapılamak üzere olan bir ev beğenmiştim evin %80 lık kısmı bitmişti mayıs kurası bize gelmişti  ev parasını Temmuz'da verdiler para iki ay sonra teslim oluyor sana bir ay ev bulma zamanı veriyolar o zaman zarfında bulursun zaten ama yine gidin konuşu ben 3.5 sene oldum alalı belki de kurallar değişmiştir
(2,579 puan) tarafından
Ev fiyatlatları bir yıldır aynı miktarda gidiyor çok zam olmadı ama burası türkiye ben 275 bin TL verip ev aldım bir yıl sonra 1 milyon oldu evim kaç kat arttı eskiden öyle değildi ufak çaplı artışlar olurdu satılık bir ev olurdu iki sene aynı fiyat da dururdu ama yamyam insan grubu her şeyi fırsata çevirdi deprem oldu yardımlaşma yerine faiş kiralar faiş nakliyeler hiç durmadılar benden sana tavsiye 1+1 bile olsa evin olsun
-Reklam-
0 oy
(846 puan) tarafından
Fuzulevim de bireysel ödeme diye bir seçenek var 9.ay da kesin teslim vericekleri miktar sen ne kadar fazla ödeme yaparsan o kadar kısa sürede bitiyo ve vericekleri miktar o kadar çok artıyor biz girelim diye niyetlendik ama 9 ay sonra ev fiyatları artabilir de o yüzden güvenemedik 
(981 puan) tarafından
Valla canım 3 senelik evliyiz zaten kısa sürede ev sahibi olmayı istiyoruz şuan 2 yaşında kızım var o da biraz büyüsün bende bir işe fln girmeyi düşünüyorum

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 490 göst.
6 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Amine su (3,419 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 171 göst.
9 Mart 2024 Aile kategorisinde Alca (243 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 119 göst.
28 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Can im25 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 450 göst.